Objavte to NAJ z Maďarska: 5 NAJparádnejších zoologických záhrad pre deti i dospelých

Maďarsko zďaleka nie sú len svetovo preslávené termálne kúpele. Ak sa do Maďarska chystáte s deťmi, určite im urobíte radosť, keď ich vezmete do niektorej zo zoologických záhrad. Vybrali sme pre vás 5 najlepších, v ktorých sa zabaví celá rodina.
Objavte to NAJ z Maďarska: 5 NAJparádnejších zoologických záhrad pre deti i dospelých

Aké Zoo v Maďarsku teda rozhodne stoja za návštevu?

1. Zoo Veszprém (pri Balatone)

Vo veszprémskej zoo na návštevníkov čakajú nielen živí tvorovia, ale aj atraktívne modely divokých zvierat, terárijných tvorov a vyhynulých dinosaurov. V zoologickej záhrade vzdialenej 15 km od Balatonu sa deti atraktívnou zábavnou formou dozvedia množstvo nových informácií zo sveta zvierat. V Zoo je navyše aj detské ihrisko a lanový park. Nudiť sa však nebudú ani dospelí, takže deň strávený tu bude skvelým zážitkom pre celú rodinu.

Najpozoruhodnejšou časťou veszprémskej zoo je africká savana umiestnená na náhornej plošine na okraji údolia. Zebry, žirafy a nosorožce tu zdieľajú priestor so pštrosmi a antilopami.

Vstupné:

  • Dospelí: 4 900 HUF
  • Deti a seniori: 3 500 HUF

Náš tip:

Kúsok od Veszprému sa nachádza letovisko Balatonfüred, ktoré je ideálne na predĺžený víkend aj dlhšiu dovolenku. Či už objavujete okolie s rodinou, alebo partnerom, Hotel Silverine Lake Resort **** je perfektnou voľbou.


2. Zoologická a botanická záhrada Budapešť

V našom výbere najlepších zoo v Maďarsku, samozrejme, nesmie chýbať ani Budapešťská zoologická a botanická záhrada, ktorá je najstaršia v Maďarsku, a zároveň sa pýši aj najväčšou zbierkou zvierat. Nachádza sa tu viac ako 10 000 exemplárov zastupujúcich takmer 1 100 živočíšnych druhov. Na vlastné oči sa tu tak presvedčíte o rozmanitosti divokej zveri na Zemi. Vzhľadom na množstvo chovaných zvierat je Zoo Budapešť významná aj v medzinárodnom porovnaní. Okrem najobľúbenejších cicavcov a vtákov tu môžete pri prechádzke uvidieť aj plazy, obojživelníky, rôzne ryby a veľa bezstavovcov.

Zoologická a botanická záhrada Budapešť sa okrem mnohých druhov zvierat pýši aj úctyhodným množstvom rastlín. Tunajšia botanická zbierka obsahuje asi 2 000 druhov rastlín zo všetkých kontinentov.

Vstupné:

  • Dospelí: 3 300 HUF
  • Študenti od 18 rokov a seniori: 2 500 HUF
  • Deti do 18 rokov: 2 200 HUF

Náš tip:

Prežite nezabudnuteľné dni v obklopení luxusu v najzelenšej časti Budapešti – na Margarétinom ostrove. V Ensana Thermal Margaret Island Hoteli **** na vás čaká jeden z najmodernejších a najväčších kúpeľných areálov v Budapešti. V hotelovej reštaurácii Platán si pochutnáte na vynikajúcich bufetových raňajkách aj večeriach. A ako bonus majú deti do 6 rokov pobyt zadarmo!


3. Zoo Győr

Győr nie je len mestom úchvatných architektonických skvostov a termálnych kúpeľov. Nájdete tu aj Zoo Xantus János, ktorej obyvateľmi sú mnohé ohrozené druhy zvierat. Táto zoologická záhrada je napríklad domovom bieleho leva, jaguára, nosáľa, ťavy, zebry, šimpanza alebo pytóna tigrovitého. V zoologickej záhrade Győr sa často konajú zaujímavé kultúrne a športové podujatia, a je tak ideálnym miestom pre rodiny s deťmi.

V Zoo Győr sú zvieratá chované vo svojom prirodzenom prostredí. Počtom druhov sú tu najviac zastúpené africké zvieratá, potom juhoamerické a ázijské tvory.

Vstupné:

  • Dospelí: 4 300 HUF
  • Študenti od 14 rokov: 3 100 HUF
  • Deti do 14 rokov a seniori: 3 000 HUF

Náš tip:

Hotel Amstel **** sa nachádza uprostred veľkého zeleného parku v centre Győru. Čakajú tu na vás moderné izby, bohatá polpenzia a neobmedzený vstup do sauny. A perfektná rodinná dovolenka môže začať!


4. Zoo Nyíregyháza

V malebnej štvrti Sóstó sa 5 km severne od mesta Nyíregyháza nachádza úchvatná zoologická záhrada. Počas jedného dňa tu môžete podniknúť skutočnú cestu okolo sveta. Zoo sa rozprestiera v oblasti bukového lesa a je rozdelená na jednotlivé časti podľa kontinentov. Vedľa seba tak môžete vidieť zvieratá z Afriky, Arktídy alebo Austrálie. Celkovo tu žije viac ako 500 druhov zvierat (vyše 5 000 jedincov). V Zoologickej záhrade v Nyíregyháze sa môžete stretnúť so žirafami, bielymi tigrami, polárnymi vlkmi, africkými slonmi, nosorožcami indickými alebo vzácnou pandou červenou.

Súčasťou zoo je aj oceanárium, ktoré ukazuje faunu a flóru svetových morí a oceánov. Pri prechode panoramatickou chodbou vo vnútri nádrže s objemom 500 000 litrov uvidia návštevníci stovky vodných živočíchov od sýto sfarbených tropických rýb žijúcich v koralovom svete až po žraloka piesočného.

Zoo sa pýši najväčšou zbierkou hrubokožcov a cicavcov v Maďarsku. Ďalej je tu na jednom mieste možné vidieť najviac druhov medveďov (ľadový, hnedý, okuliarnatý) aj najväčšiu zbierka papagájov.

Vstupné:

  • Dospelí: 5 700 HUF
  • Deti a seniori: 3 700 HUF

Náš tip:

Ak chcete stráviť nezabudnuteľné dni plné výletov aj termálov, ubytujte sa v neďalekom Tiszaújvárosi, kde sa nachádza parádny kúpeľný Tisia Hotel & Spa ****superior


5. Zoo Pécs

Zoo Pécs sa nachádza v krásnom lesnom prostredí len 2,5 km od mesta Pécs (slovensky Päťkostolie) v juhozápadnej časti Maďarska. Výlet sem je obzvlášť zaujímavý pre detských návštevníkov, ktorí si môžu pozrieť vzácne zvieratá v modernom prostredí čerstvo zrekonštruovanej zoologickej záhrady. Medzi najobľúbenejších obyvateľov zoo patria hrochy a biele tigre. Niektoré zvieratá je možné si dokonca pohladiť. Obľúbené je aj akvárium s množstvom vodných a tropických živočíchov (napr. medúzy, riasy). Pokiaľ teda túžite po parádnom rodinnom zážitku, vydajte sa do Pécsu!

Celý areál zoo je bezbariérový, a tak je prístupný aj pre vozíčkarov a kočíky. Na mapke areálu sú vyznačené odporúčané trasy a v hlavnej budove je aj výťah.

Vstupné:

  • Dospelí: 3 500 HUF
  • Študenti od 14 rokov: 2 500 HUF
  • Deti do 14 rokov: 2 300 HUF

Náš tip:

Nie náhodou sa Pécsu hovorí mesto kultúry. Počas pobytu tu odporúčame navštíviť kultúrnu štvrť Zsolnay, Národné divadlo v Pécsi, Csontváryho múzeum a starodávne ulice v centre mesta s romantickými reštauráciami a krásnymi útulnými kaviarňami.


Pokiaľ sa vám náš článok páčil a radi by ste si prečítali ďalšie, staňte sa členom našej Travelking Family. Ako prvý sa dozviete nielen o našich tipoch, ale aj o tých najlepších ponukách!

Autor článku:

Aktualizované: 23. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet