Objavte to NAJ z Česka: 10 NAJlepších celoročne otvorených aquaparkov

V Česku je viac ako 20 aquaparkov a sú rozmiestnené naprieč celou republikou. Vybrali sme pre vás tie najlepšie, ktoré by ste aspoň raz v živote mali navštíviť. Zábavu si v nich užijú deti i dospelí a väčšina aquaparkov má aj svoje vonkajšie letné časti.
Objavte to NAJ z Česka: 10 NAJlepších celoročne otvorených aquaparkov

Vydajte sa s celou rodinou za zábavou do najlepších aquaparkuv v Česku. Ktoré to sú? Čítajte ďalej!

Aquapark Babylon v Liberci

1. Aquapark Babylon v Liberci

Aquapark Babylon je súčasťou rovnomenného zábavného centra, ktoré nájdete v Liberci. Tešte sa na množstvo bazénov s vodou teplou 27 °C - 30 °C. Samozrejmosťou sú zábavné atrakcie pre malých i veľkých ako sú 4 tobogány (Dráček, Anakonda, Galaxie a Tornádo), šmýkačky, vodný hrad, divoká rieka, vodotrysky, gejzíry a vodné masáže. 3x za deň si užijete aj parádnu laser show. Dospelích iste nadchne romantická jaskyňa s vírivkami, unikátne krásne akvárium, relaxačné zóny, sauna a rímska para. K dispozícii je aj bar s občerstvením. To nie je všetko, počas leta je k dispozícii aj rozľahlá terasa s parádnym výhľadom na mesto a Ještěd, a s možnosťou opaľovania.

Aquapark Babylon je jedinečný predovšetkým svojím interiérom, ktorý je ladený do steampunkového štýlu. Populárny je aj medzi filmármi, natáčali sa tu filmy ako 10 spôsobov lásky alebo zahraničný horor Bazén.

Otváracia doba:

  • NE-ŠT: 10:00 - 21:00 hodín
  • PIA-SO: 10:00 - 22:00 hodín

Vstupné:

  • Celodenné vstupné pre dospelého vyjde na 350 Kč, pre dieťa do 140 cm na 240 Kč a pre dieťa do 100 cm na 20 Kč.

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do aquaparku naozaj blízko.


TIP:

Ubytujte sa priamo v samotnom centre Babylon a vstup do aquaparku budete mať v cene!


Aquapalace Praha

2. Aquapalace Praha

V Aquapalace Praha sa zabavia dospelí aj deti. K dispozícii je tu vodný svet, ale aj spa & wellness a saunový svet. More zábavy si tu užijete na obrovskej ploche 9 150 m², kde je pre vás pripravených 20 tobogánov a šmýkačiek, vlnobitie, adrenalínový spacebowl a tiež 450 metrov dlhá divoká rieka, ktorá sa vinie naprieč celým areálom. Vnútorná časť sa delí na Palác pokladov (ten si zamilujú predovšetkým deti), Palác dobrodružstva a Palác relaxu. Nechýba však ani potápačská jama, koralový dóm s úchvatnými akváriami a tiež v lete populárna vonkajšie zóna, kde si užijete čerstvý vzduch a opaľovanie.

Aquapalace Praha sa pýši najdlhším toboganom v Česku. Ide o tobogan Canyon s divokou riekou, ktorý má 250 metrov. Okrem toho tu nájdete divokú rieku, ktorá je svojho druhu v Česku jediná. 100 m rieky je vo vonkajšej časti a nadväzuje na nej 350 m dlhá rieka, ktorá preteká vnútornou časťou.

Otváracia doba:

  • PO-PIA: 10:00 - 22:00 hodín
  • SO-NE: 9:00 - 22:00 hodín

Vstupné:

  • Celodenné vstupné pre dospelú osobu vyjde na 949 Kč, pre dieťa do 150 cm na 749 Kč.

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do aquaparku naozaj blízko.


Aqualand Moravia v Pasohlávkách u Brna

3. Aqualand Moravia v Pasohlávkach pri Brne

V Aqualande Moravia na vás čaká dovedna 15 bazénov s celkovou plochou 3 000 m², 20 toboganov a šmýkačiek, 30 sáun a ešte viac procedúr, pretože okrem aquaparku tu nájdete aj 2 wellness - Forum Romanum a Pálava wellness. V akých bazénoch si teda oddýchnete? Vo vonkajšej časti je Romulus pool (37 °C), Remus pool (37 °C), Riviéra pool (30 °C), Wave pool (28 °C), Fun & Swim pool (28 °C), Lavatio pool (35 °C), Baby lake pool (28 °C) a Whirlpool Moravia (37 °C). Vnútri potom Neptun pool (30 °C), Calimero pool (30 °C), Night sky pool (35 °C), Relax pool ( 35 °C), Whirlpool (35 °C) a Baby pool (30 °C). Z atrakcií stojí za zmienku Sky Drive s hviezdnym nebom (99 m), Wild river (99 m) a naozaj adrenalínové tobogany ako Abbys (110 m) a Boomerang (83,6 m).

Aqualand Moravia je najmodernejší vodný park v Česku a pýši sa naozaj úchvatným výhľadom na obľúbenú oblasť južnej Moravy - Pálavu. Okrem toho sa môže aquapark pochváliť ešte jednou skvelou výhodou - všetky bazény sú totiž naplnené minerálnou vodou z Mušova, ktorá má liečivé účinky. Budete sa teda cítiť ako v kúpeľoch.

Otváracia doba:

  • PO-NE: 10:00 - 21:00 hodín

Vstupné:

  • Celodenné vstupné pre dospelého vyjde na 999 Kč, pre deti a študentov na 599 Kč a pre dieťa do 6 rokov zadarmo.

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do aquaparku naozaj blízko.


Aquaworld Lipno nad Vltavou

4. Aquaworld Lipno nad Vltavou

Zábavu v Aquaworlde Lipno si užije každý bez ohľadu na vek. K dispozícii je plavecký bazén (16 x 8 metrov), veľký kruhový bazén s množstvom atrakcií a detský bazénik s vodným hríbikom. Vybláznite sa v divokej rieke s protiprúdom a v simulácií perejí, alebo relaxujte pri perličkovej stene s masážnymi tryskami. Nechýba ani šmykľavka, vírivka a sauny.

Z areálu budete mať parádny výhľad na trblietavú hladinu vodnej nádrže Lipno.

Otváracia doba:

  • PO-NE: 10:00 - 21:00 hodín

Vstupné:

  • Vstupné na 3 hodiny pre dospelého vyjde na 234 Kč, pre deti do 15 rokov a študentov na 180 Kč.

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do aquaparku naozaj blízko.


Aquapark Olomouc

5. Aquapark Olomouc

Aquapark Olomouc sa delí na vnútorný areál a letný aquapark. Vo vnútornej časti nájdete rekreačný bazén (28 °C), ktorý má rozlohu 514 m² a nechýbajú v ňom atrakcie ako ležadlá a lavice so vzduchovou masážou, chrlič, vodné delo, masážne trysky a protiprúdy. Deti určite nadchne šmykľavka a tobogan. Z vnútorného bazéna sa ľahko dostanete do vonkajšieho priestoru takzvaným spojovacím krčkom. Vonku potom na vašu návštevu čaká plavecký bazén s tromi dráhami, viacúčelový bazén s chrličom a vodnou stenou, a tiež detský malý bazén. Aj vonku sa môžete vyblázniť na tobogane.

Otváracia doba vnútorného areálu:

  • PO: 14:00 - 20:00 hodín
  • UT-PIA: 10:00 - 20:00 hodín
  • SO-NE: 9:00 - 20:00 hodín

Vstupné:

  • Celodenné vstupné do vnútornej časti aquaparku pre dospelého vyjde na 470 Kč, pre dieťa do 15 rokov na 370 Kč a pre dieťa do 6 rokov 270 Kč, deti do 4 rokov sú zadarmo.
  • Celodenné vstupné do vonkajšej časti aquaparku pre dospelého vyjde na 200 Kč, pre dieťa do 15 rokov na 150 Kč a pre dieťa do 6 rokov 120 Kč, deti do 4 rokov sú zadarmo.

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do aquaparku naozaj blízko.


Aquaforum Františkovy Lázně

6. Aquaforum Františkovy Lázně

Aquaforum sa skladá z vnútorného a vonkajšieho areálu, takže za zábavou a oddychom sem môžete zamieriť celoročne. Vnútorná časť: Športovci iste ocenia plavecký bazén (28 ° C) s 3 dráhami a dĺžkou 25 m. Milovníci odpočinku potom uvítajú rekreačný bazén s množstvom atrakcií ako je stenová masáž, masážne lavice, perlička a rúrkové lehátka, pre deti je pripravený vodný hríb. Nechýba ani detský bazénik s tryskami, šmykľavkou a vodnou korytnačkou. K dispozícii je aj vírivka. Vonkajšia časť: Rekreačný bazén s plaveckou časťou (27 ° C) má rozlohu 700 m² a okrem plávania si tu užijete aj zábavu vďaka trojprúdovej šmykľavke, vodopádu, chrličom, vodnému delu a toboganu (82 m). Ani vonku nechýba vírivka (32 °C) a detský bazén (32 °C) s fontánou, perličkou a vodopádom.

Súčasťou vnútorného rekreačného bazéna je tiež unikátna jaskyňa s intímnou atmosférou.

Otváracia doba:

  • PO-NE: 9:00 - 21:00 hodín

Vstupné:

  • Vstupné na 4 hodiny pre dospelého vyjde na 350 Kč, pre deti do 18 rokov nad 120 cm na 220 Kč, pre deti do 120 cm je vstup zdarma.

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do aquaparku naozaj blízko.


Aquapark Olešná u Frýdku-Místku

7. Aquapark Olešná pri Frýdku-Místku

Aquapark Olešná sa delí na letný aquapark a krytý aquapark. Krytý aquapark: Tešte sa na veľký bazén (31 °C), v ktorom nechýba perličkový kúpeľ, vodné chrliče a delá, prúdový kanál, masážne trysky, lavica s kombinovanou masážou a lôžko s vodnou masážou, ale tiež divoká rieka (92,3 m) a obrovský tobogán (90 m). A čo ďalej? Vírivka, para a pre deti šplhacia sieť a bazénik. Letný aquapark: Vonku nájdete dva bazény a trávnatú plochu pre leňošenie. Plavecký bazén má 4 dráhy a dĺžku 50 m. Relaxačný bazén je plný parádnych atrakcií - dva tobogány (81,6 m), šmýkačka (16,6 m), vodopád, chrlič, delo, vzduchove lehátka a lavice, perlička, fontána a masážne trysky. Deti zase čaká detský bazén s vodným ježkom, šmýkačkou, vodný hríb a lezecká sieť.

Vnútorný bazén je veľký 300 m², vonkajšie bazény potom 1 879 m² a k tomu nechýba trávnatá plocha pre leňošenie a opaľovanie s rozlohou 12 000 m².

Otváracia doba vnútorného areálu:

  • PO: 12:00 - 21:00 hodín
  • UT-PIA: 10:00 - 21:00 hodín
  • SO-NE: 9:00 - 21:00 hodín

Vstupné:

  • Vstupné na 90 minút do vnútornej časti aquaparku pre dospelého vyjde na 165 - 210 Kč, pre deti a študentov 110 - 140 Kč.
  • Celodenné vstupné do vonkajšej časti aquaparku pre dospelého vyjde na 135 Kč, pre deti a študentov 105 Kč.

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do aquaparku naozaj blízko.


Aquadrom Most

8. Aquadrom Most

Aquadrom je rozdelený na vnútornú časť, letný areál a saunový komplex. Vo vnútornej časti na vás čakajú 4 bazény - 25 m dlhý plavecký bazén (27 °C), rekreačný bazén (31 °C), vírivý bazén (34 °C) a detský bazén (32 °C). Tešte sa aj na rad atrakcií - 2 tobogány (90 a 96 m), divokú rieku, vodné chrliče, hojdací záliv, masážne lavice i hydroridery. V letnej vonkajšie časti sú k dispozícii 3 bazény - rekreačno-plavecký bazén s 3 dráhami, detský bazén a bazénik. Vonku je pripravená trojdráhová šmykľavka, masážne lavice a pre deti potom ďalšie šmykľavky, vodné delo a hrad.

Otváracia doba vnútornej časti:

  • PO: 12:00 - 21:00 hodín
  • UT, ŠT: 6:00 - 21:00 hodín
  • ST, PIA, SO-NE: 9:00 - 21:00 hodín

Vstupné:

  • Celodenné vstupné do vnútornej časti aquaparku pre dospelého vyjde na 350 Kč, pre deti a študentov 290 Kč.
  • Celodenné vstupné do vonkajšej časti aquaparku pre dospelého vyjde na 95 Kč, pre deti a študentov 65 Kč.

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do aquaparku naozaj blízko.


Vodní ráj Jihlava

9. Vodní ráj Jihlava

Vo Vodnom ráji v Jihlave si skvelú zábavu užijete kedykoľvek počas roka - v zime v krytej časti, v lete potom vo vonkajšom areáli. Vo vnútornej časti sú celkom 3 bazény - veľký rekreačný bazén plný atrakcií ako je divoká rieka, masáže a chrliče (29 - 30 °C), vírivý bazén (33 - 34 °C), detský bazén (33 - 34 °C) a celoročne otvorený kruhový bazén, ktorý je vonku, ale dostať sa do neho dá len z vnútornej časti. K dispozícii je tiež fínska sauna a parný kúpeľ. Vonku sa potom tešte na 4 bazény - 25 m dlhý plavecký bazén s piatimi dráhami, veľký rekreačný bazén s atrakciami, detský bazén s vodným hradom a detský bazénik. Nechýbajú ani šmykľavky, tobogan, divoká rieka, vodné hríby a ďalšie.

Ide o najväčší aquapark na Vysočine. Vnútorná časť areálu má 700 m², vonkajšie bazény sa potom rozkladajú na obrovskej ploche 1 942 m² a k tomu ešte nechýba 9 000 m² trávnatej plochy na opaľovanie.

Otváracia doba vnútornej časti:

  • PO: 14:00 - 20:00 hodín
  • UT - ŠT a NE: 10:00 - 20:00 hodín
  • PIA - SO: 10:00 - 21:00 hodín

Vstupné:

  • Vstupné na 3 hodiny do vnútornej časti aquaparku pre dospelého vyjde na 275 Kč, pre deti do 140 cm na 190 Kč.
  • Celodenné vstupné do vonkajšej časti aquaparku pre dospelého vyjde na 130 Kč, pre deti do 140 cm na 80 Kč.

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do aquaparku naozaj blízko.


Aquapark Špindlerův Mlýn

10. Aquapark Špindlerův Mlýn

V Aquaparku Špindlerův Mlýn si užijete relaxáciu i zábavu a to bez ohľadu na vek. A čo tu nájdete? Rekreačný bazén (28 °C), detský bazén (28 °C), malú a veľkú vírivku (33 °C), parádnu divokú rieku (120 cm), žltý tobogán plný zákrut a prepadov (68,4 m), prudší červený tobogán (72,5 m) a člnový tobogán (55 m), na ktorom si užijete skvelú jazdu na nafukovacom kruhu. Zavítať môžete tiež do wellness s fínskou saunou, parnou saunou, infrasaunou a soľnou jaskyňou.

Otváracia doba:

  • PO - NE (leto): 10:00 - 21:00 hodín
  • PO - NE (mimosezóna): 10:00 - 20:00 hodín

Vstupné:

  • Celodenné vstupné sa líšia podľa sezóny. Pre dospelého vyjde na 340 - 500 Kč, pre deti do 15 rokov na 200 - 290 Kč, pre deti do 100 cm zdarma.

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do aquaparku naozaj blízko.

Autor článku:

Nikol ChrástováNikol Chrástová
Aktualizované: 19. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Objavujte Česko s Travelkingom

Vyberajte z jedinečných a overených pobytov

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet