Na vlastnej koži: najlepší maďarský hotel roku 2015

Teambuilding je obvykle jedno z méně populárních slov ve slovníku zaměstnanců. Když ale jedete do Nejlepšího maďarského hotelu roku 2015, kde lenošíte ve wellness o rozloze 1 000 m², nabude slovo teambuilding úplně jiných (a o dost lepších) rozměrů.
Na vlastnej koži: najlepší maďarský hotel roku 2015

Pretože i my zo Travelkingu si radi občas zrelaxujeme a zájdeme si niekam oddýchnuť, vydali sme sa spoločne k maďarskej Budapešti do Hotela Stáció ****. O našej ceste, dojmov z hotela, ale aj samotnej Budapešti si teraz môžete prečítať.

Wellness pobyt v Hoteli Stácio

Na cestu sme vyrazili dvomi autami, pričom jeden „tím“ sa na cestu vydal o niečo skôr, aby stihol splniť ešte jednu dôležitú úlohu - zastaviť sa v Mosonmagyaróvári a odovzdať poukaz Lions Clubs International, organizácii pre nepočujúcich.

Cesta utiekla pomerne rýchlo. Išli sme asi 3 a pol hodiny a nebyť našich častých benzínkových zastávok, zvládli by sme to ešte o niečo rýchlejšie. Išli sme cez Bratislavu, pretože je to asi najkratšia možná trasa (326 km). Ak sa aj vy vydáte touto cestou, nezabudnite si zakúpiť diaľničnú známku - na benzínke, hraničnom priechode, alebo si ušetrite čas a kúpte si elektronickú diaľničnú známku online. Mestečko Vecsés, v ktorom sa hotel nachádza, je pokojné a tiché, nemusíte sa preto obávať ruchu a zhonu, ktorý si dosýta užijete v o pár kilometrov vzdialenejšej Budapešti. Hotel pri svojej ceste nemôžete minúť, len pár desiatok metrov od autobusovej zastávky (drevený domček, ktorý určite neprehliadnete). Nebojte sa, že nezaparkujete - parkovacích miest je pri hoteli mnoho.

Dokonalý hotel pre dokonalú dovolenku

Po predložení kupónu sme na recepcii dostali kľúče od izby. Hotel je zložený z dvoch budov, ktoré sú však prepojené, takže pri prechádzaní nemusíte ani vykročiť von. My sme však radi prechádzali cez krásnu záhradu s posedením a okrasným rybníčkom s rybkami, ktoré strážil hotelový kocúr.V prvej budove sa nachádza recepcia, bar (kde sme dostali svoje welcome drinky), reštaurácia (tu sa podávajú raňajky a večere), v druhej je wellness recepcia i wellness samotné, kadernícky salón a v oboch potom samozrejme izby pre ubytovanie hostí.

Luxusné ubytovanie v Budapešti

Izby nás nadchli na prvý pohľad - čisté, útulné, komfortne vybavené. Na stole na nás čakala aj malá pozornosť na privítanie. Po prvej noci sme zistili, že postele sú veľmi pohodlné, všetci sme spali ako batoľatá. Kúpeľňa je dostatočne priestranná a okrem uterákov, ktoré sú samozrejmosťou, je k dispozícii aj mydlo a šampón. Oblečenie sa nám vošlo do veľkej vstavanej skrine na chodbe, ktorá ukrýva tiež trezor. K dispozícii je samozrejme aj minibar a TV, ktorú sme však ani nemali čas zapnúť.

Vzhľadom k neskoršiemu príchodu sme sa tešili na večeru, ktorá sa podáva v krásnej reštaurácii formou bufetu. Ochotný čašník nás usadil k stolu, prijal objednávky na nápoje (tie nie sú súčasťou polpenzie) a potom už si išiel každý nabrať, na čo mal chuť. Na výber bolo niekoľko príloh, mäso, zelenina, dva druhy polievok a samozrejme tiež dezerty, ktoré sme nemohli vynechať. Predovšetkým polievky a dezerty boli vynikajúce! Prvý večer sme sa na hoteli príliš nezdržali, pretože sme sa išli zžiť s miestnou kultúrou a vydali sme sa do neďalekej reštaurácie a baru.

Vynikajúca strava v hoteli Stácio

Skvelé wellness a výlet do Budapešti

Potom, čo sme sa vyspali ako králi, sme sa zišli pri úžasných, bohatých raňajkách. K dispozícii je niekoľko druhov kávy, čaju, džúsov a nechýba ani mlieko. Pre milovníkov sladkého je tu rôzne pečivo, džemy, cereálie, jogurty, ovocie, krupicová kaša a ďalšie dobroty. Skrátka neprídu ani tí, čo preferujú slané - salámy, syry, zelenina, opäť veľa druhov pečiva, párky a ďalšie.

Po výdatných raňajkách sme sa rozhodli nabrať sily na popoludňajší výlet a to v hotelovom wellness. Nielen za seba, ale aj za ostatných, môžem povedať, že práve wellness nás z celého hotela najviac očarilo. Wellness je čiastočne presklené a môžete si tak užiť výhľad do záhrady. Je to tiež prvé dvojposchodové wellness, ktoré sme kedy videli. Jedno poschodie má veľký bazén, horúcu vírivku a veľa lehátok k oddychu. Keď zídete o poschodie nižšie, dostanete sa do saunového sveta s fínskou, infra a parnou saunou, Kneippovým chodníkom, ochladzovacím bazénikom, vyhrievanými oddychovými lavicami, ale aj šatňami a sprchami. K dispozícii tu je barel s pitnou vodou. Objednať sa môžete na masáž, ku kaderníčke či kozmetičke. Nutná je rezervácia vopred. My sme na toto bohužiaľ nemali čas, pretože nás čakal výlet do Budapešti.

Wellness v hoteli Stácio v Budapešti

Autobusová zastávka leží naozaj pár metrov od hotela (vydáte sa smerom doprava a prejdete na druhú stranu smerom od hotela). Počas chvíľky prišiel žltý autobus, ktorým sme došli až na konečnú zastávku, kde sme prestúpili na metro č. 3, ktoré nás doviezlo do centra Budapešti. Najprv sme sa vydali posilniť do talianskej reštaurácie, ktorá bola cca 5 minút od zastávky metra, kde sme vystúpili. Chceli sme vyskúšať okružnú plavbu, ale bohužiaľ v našom termíne ešte nebola sezóna. Vydali sme sa preto pešo cez:  - Széchenyiho Reťazový most, ktorý bol prvým mostom cez Dunaj v Budapešti - spoznáte ho podľa dvoch sôch levov. Z mosta je krásny výhľad do okolia.  - Následne sme sa vydali na Hradný vrch Várhegy na krásnu Rybársku baštu.  - Prezreli sme si tiež jazdeckú sochu sv. Štefana a Matyášov chrám. Dlhšou prechádzkou sme sa potom vydali naprieč mestom, a keď sa začalo stmievať, našli sme najbližšiu stanicu metra a vydali sa späť na hotel. Po návrate sa podávala večera, ktorú sme si rovnako ako predchádzajúci deň vychutnali.

Posledný deň si niektorí z nás privstali, pretože si pred raňajkami chceli ešte naposledy zaplávať v bazéne a užiť si sauny - ja som patrila ku spáčom, ktorí sa po prebudení vydali na raňajky a wellness centrum oželeli. Pred cestou sme sa riadne občerstvili, vydali sa späť na izbu zabaliť veci a chvíľu pred 11 hodinou sme na recepcii odovzdali karty od hotelovej izby. Cesta späť ubehla o niečo rýchlejšie, než cesta sem aj napriek tomu, že sme išli rovnakou trasou. Až počas návratu nás zamrzelo, že sme si viac neužili wellness služieb i krás Budapešti, pretože sme všetko podnikali skôr neplánovane a tiež sme mali pomerne málo času. Nabudúce sa sem rozhodne vydáme na dlhší počet dní.

Najlepší maďarský hotel roka 2015

Pokiaľ teda hľadáte úplne dokonalý pobyt, pri ktorom si chcete byť istí zárukou skvelých služieb, vydajte sa do Stáció. Nikto z nášho tímu nezistil na pobyte najmenšiu chybičku na kráse a to sme naozaj prísne hodnotiaci ;)

Tím Zľavokingu v Budapešti

Autor článku:

Aktualizované: 20. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet