Cestovný Denník: Kúpele v pivovare a penzión Obora Poděbrady

Máte radi pivo? My máme radi pivo. A tiež relax a kúpele a pohodovú dovolenku. A kam zájsť, keď máte radi pivo, relax, kúpele a pohodovú dovolenku? Rozhodne do Poděbrad, je tam krásne. Dajte na nás.
Cestovný Denník: Kúpele v pivovare a penzión Obora Poděbrady

Raj plný piva a odpočinku

Pivo Poděbradský zdroj sa začalo variť už v roku 1502 a musíme uznať, že skúsenosť so sebou zrejme naozaj nesie kvalitu. Nápoje z miestneho pivovaru sú skutočným potešením pre fajnšmekrov i pivných začiatočníkov. A kde inde zriadiť jedinečné pivné kúpele, než priamo v pivovare? Relaxáciu v kadi plnej príjemne horúcej vody s vôňou sladu dopĺňa neobmedzená konzumácia piva počas procedúry. Z kúpeľov sme odchádzali veľmi oddýchnutí (a príjemne podnapití).

Kúpele v pivovare Poděbrady

Izby v Láznňach v pivovaru Poděbrady, kde sme boli ubytovaní, nás prekvapili rovnako pozitívne ako pivné kúpele. Dostatok priestoru, pohodlné postele, balkón s výhľadom na futbalové ihrisko, a navyše aj kuchynský kút, v ktorom sme si mohli pripraviť niečo dobré (nevieme, či je súčasťou všetkých izieb). Reštaurácia leží trochu bokom od izieb, nič tak neruší pokoj hostí.

penzion obora

Zážitok z romantických raňajok na terase miestnej reštaurácie skvele dopĺňal veľký výber potravín naservírovaných pred nami, na požiadanie nám v kuchyni pripravili i vynikajúcu omeletu. Pri upokojujúcom šumení okolitého lesa nám chutilo vskutku znamenite.

Kúpeľné Poděbrady plné prekvapení

Ak ste medzi českými kúpeľnými mestami v myšlienkach vynechávali Poděbrady rovnako ako my, budete mať po príchode do tohto krásneho mestečka plného parkov a kolonád oči ako tenisáky. Navštívili sme skoro všetky kúpeľné mestá v Česku aj na Slovensku a Poděbrady u nás jednoznačne vedú.

Kúpele Poděbrady

Okrem parkov plných kvetov a hŕby vynikajúcich reštaurácií na brehu rieky tú nájdete taktiež prírodné kúpalisko s plážou a kurtmi na beach volejbal, krásny zámok, námestie so sochou Jiřího z Poděbrad a ďalšie a ďalšie lákadlá. Ak môžeme odporučiť, do Poděbrad je najlepšie vybrať sa na čo najdlhšiu dobu, aby ste si naozaj užili všetko, čo ponúkajú.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Objavujte Česko s Travelkingom

Vyberajte z jedinečných a overených pobytov

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet