Cestovný Denník: Gazdovský Dvor

Termály v Bešeňovej právom patria k najobľúbenejším na Slovensku. A penzión Gazdovský Dvor zase bezpochyby patrí k najlepším na Travelkingu. Dohromady tvoria dokonalé spojenie pre pohodovú dovolenku.
Cestovný Denník: Gazdovský Dvor

Pokoj a skvelé jedlo

Gazdovský Dvor stojí trochu bokom od Bešeňovej, užili sme si tak pri našej návšteve okrem zábavy aj poriadnu porciu pokoja. Odporúčame prechádzku k blízkej vodnej nádrži, za pekného počasia sa určite oplatí prejsť sa (či skôr prejsť na bicykli) i k trochu vzdialenejšej priehrade Liptovská Mara.

Izby v penzióne nás prekvapili svojou priestrannosťou, tlačiť sa tu rozhodne nebudete. Tým pravým lákadlom je však dvor okolo penziónu, kde nájdete trampolínu a preliezačky pre deti, rovnako ako veľa lavičiek, stolov a priestoru na relax i konzumáciu rôznych nápojov z reštaurácie. Pobyt nám spríjemňovali aj dvaja miestni veľmi dobrí a dobre vychovaní psíkovia.

gazdvoský dvor

V miestnej reštaurácii sme si pochutnali predovšetkým na tradičných slovenských pokrmoch, lokálna kapustnica či strapačky sú gastronomickým zážitkom. Aj ľahšie jedlá však tunajší kuchársky tím zvláda s noblesou, vyberie si tak naozaj každý.

Gazdovský dvor interiér

Termálna voda kam sa pozrieš

Po dvadsiatich minútach chôdze (alebo troch minútach jazdy autom) sa od penziónu dostanete k Gino Paradise Bešeňová, termálnemu aquaparku, ktorý nás uchvátil nielen množstvom bazénov s príjemne teplou vodou, ale aj svojou rozlohou a počtom rôznych atrakcií. Kým deti schádzajú tobogan za toboganom a šmýkačku za šmýkačkou, rodičia sa môžu zastaviť v Cosmopolitan bare, ktorý sa nachádza priamo v najväčšom termálnom bazéne pod otvoreným nebom. Povieme vám úprimne, užívať si miešaný drink na čerstvom vzduchu, pritom však až po krk v horúcej vode, to je jeden z najlepších relaxov, čo sme na svojich cestách zažili.

bešeňová

Blízkosti Bešeňovej tiež nájdete termálne jazierko Kalameny, ktoré je otvorené pre verejnosť zdarma, iba parkovanie pri ňom stojí symbolické dve eurá. Môžete sa tak uprostred krásnej prírody kedykoľvek počas roka namočiť do teplej termálnej vody a užiť si chvíľu pohody, presne ako sme to urobili my. Za videnie ešte určite stoja vodopády v Lúčkach.

Ak vám nestačia všetky možnosti, ktoré sme vám tu predostreli, môžete sa pozrieť ešte do Tatralandie, najväčšieho aquaparku v strednej Európe. Tatralandia totiž leží iba 15 minút autom od penziónu a ponúka ešte väčšie množstvo atrakcií a bazénov ako Gino Paradise.

Autor článku:

Filip ŽivnýFilip Živný
Aktualizované: 28. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Objavujte Slovensko s Travelkingom

Vyberajte z jedinečných a overených pobytov

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet