Urobte si výlet na zámok Chateau Appony **** a užite si prepychový zážitok v renesančnej vile s moderným komfortom. Obklopení krásnym anglickým zámockým parkom si skvele oddýchnete, relaxačný zážitok potom dotiahne k dokonalosti moderné wellness centrum a luxusná polpenzia. Historickú atmosféru miesta si náležite vychutnáte pri návšteve zámockej knižnice aj neďalekého Oponického hradu.

O ubytovaní

Zámocký hotel Chateau Appony **** sa nachádza v Oponiciach, cca 20 km od Nitry. Sídlom hotela je zrekonštruovaná renesančná vila, ktorej história siaha až do 16. storočia. Okrem reštaurácie a wellness je súčasťou ubytovania aj baroková knižnica s cca 17 000 zväzkami. Na svoje si tu prídu nadšenci histórie, milovníci relaxu aj zapálení turisti, ktorí sa môžu pustiť do objavovania krás okolia.

Skvele si odýchnete v anglickom parku, ktorý hotel obklopuje. Vyraziť potom môžete napríklad na Oponický hrad, ku ktorému dôjdete príjemnou polhodinovou prechádzkou po turistickom chodníku. Dominantou hradu je juhozápadná veža Tereš, ktorú sa podarilo dobrovoľníkom dobudovať. K návšteve láka aj kostol sv. Petra a Pavla (650 m) z 12. storočia so vzácnym jednomanuálovým organom z roku 1869. Nevynechajte ani hrobku rodu Apponyiovcov (2,1 km) alebo Apponyiho múzeum (1 km).

Na výlet si potom zájdite do Topolčianok (43 km), kde nájdete rozsiahly renesančno-klasicistický zámok s anglickým parkom, ktorý sa radí medzi národné pamiatky. Jedinečné zážitky vám sprostredkuje tiež Zubria zvernica s náučným chodníkom, Národný žrebčín s múzeom chovu koní, ktorý patrí k najvýznamnejším na svete, alebo Pstruhový raj – areál s rybníkmi, mini zoo a detským ihriskom . Na dosah budete mať aj ďalšie zaujímavé miesta – Malé Bielice (27,5 km) s termálnymi kúpeľmi, Piešťany (37,6 km) a iné.

Kde budete spať?

Súčasťou každej izby je kúpeľňa s fénom, župany, papuče a toaletné potreby. Nechýba televízia, WiFi pripojenie, minibar, trezor a sada na prípravu kávy a čaju. Izby Comfort merajú 18 m². K vybaveniu izby patrí dvojlôžková posteľ a pracovný stôl so stoličkou. V kúpeľni je sprchovací kút.

Na čom si pochutnáte?

V hotelovej reštaurácii Songe (vo francúzštine „sen") sa dokonale snúbi dôraz na tradíciu s modernými trendmi. Pochutnáte si tu na skvelom sezónnom menu z tých najčerstvejších surovín, ktoré zahŕňa predovšetkým špeciality francúzskej a medzinárodnej kuchyne.

Kde budete relaxovať?

Novú energiu načerpáte v modernom wellness centre. Doprajte si relaxáciu v bazéne, vírivke s perličkovou masážou či saunovom svete s bylinkovou, parnou, suchou a infra saunou. Dopriať si môžete aj kyslíkový bar alebo niektorú z úžasných masáží.

Od apríla do augusta navyše môžete po dohodee vyskúšať aj jedinečnú apiterapiu – inhalovanie vzduchu bohatého na feromóny, voskové čiastočky, enzýmy či éterické oleje priamo z včelieho úľa.

Niečo naviac

Tešiť sa môžete aj na množstvo príležitostí na aktívnu zábavu. Vonku si zahráte tenis či futbal na malom ihrisku a využiť môžete aj úschovňu bicyklov. Vnútri hotela na vás čaká fitness centrum a moderná bowlingová dráha.

Chateau Appony

Chateau Appony

Oponice 271 , Oponice
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
I&P Slovakia, a.s. IČ: 36711951


+421 383 238 111

info@chateauappony.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 22 €/noc - do výšky 30 cm v kohútiku
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Kúpele
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Fitness
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Prednášková sála
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,6 km
Zastávka
0,8 km
Zjazdovka
26 km

Tipy na výlet

Nitra

Nitra Tip na výlet

Známe mesto pod Zoborom nadchne turistov svojou bohatou históriou, honosnými cirkevnými stavbami aj romantickými uličkami a zákutiami s jedinečnou atmosférou. Vďaka nespočtu pamiatok sa o Nitre často hovorí ako o „raji pre archeológov“. Jej dominantou je rozhodne je Nitriansky hrad, ktorý bol v minulosti slávnym slovanským hradiskom aj mocnou pevnosťou, aká odolala aj nájazdom mongolských bojovníkov. Najpôsobivejšia časť Nitry je pre mnohých Horné mesto s nespočtom historických budov aj kostolom sv. Petra a Pavla. Za prehliadku tu stojí tiež Malý a Veľký seminár s diecéznou knižnicou, kdej sú uložené stovky vzácnych kníh, prvotlačí a rukopisov. Pri prechádzke mestom určite neprehliadnete Kluchov palác, ktorého roh podopiera kamenný obor Atlanta, Nitranmi nazývaný aj Corgoň.

Čo ešte navštíviť v Nitre?

  • Pešiu zónu so sochami
  • Synagógu
  • Mestský park
  • Kalváriu
  • Vrch Zobor
  • Dražovský kostolík
  • Slovenské poľnohospodárske múzeum
  • Zoborský kláštor
Viac informácií
Termály Malé Bielice
Termály Malé Bielice
Národný žrebčín Topoľčianky
Národný žrebčín Topoľčianky
Hvezdáreň v Partizánskom
Hvezdáreň v Partizánskom