Neprehliadnuteľný dizajnový Hotel Tančící dům **** s bohatou históriou nájdete priamo v centre Prahy. Na zastávku metra „Karlovo námestie“ je to pár krokov, na dosah budete mať Palác Žofín, Náplavku aj Jungmannovo námestie. Najväčším zážitkom však bude pobyt v samotnej budove Tancujúceho domu, kde vás čakajú štýlové izby Deluxe a delikátne raňajky formou bufetu. Tešiť sa môžete aj na welcome drink, fľašu prosecca či kávu/varené víno s croissantom. Určite počas pobytu zájdite aj na terasu, z ktorej sa vám naskytne nádherný výhľad.

O ubytovaní

Hotel Tančící dům **** sa nachádza v samotnom srdci Prahy a ponúka ubytovanie v ikonickej budove, ktorá od 90. rokov patrí k dominantám mesta. Užite si luxusný pobyt aj nezabudnuteľné výhľady z panoramatickej terasy na vrchole domu.

Architektonickým skvostom je už samotná budova hotela postavená podľa návrhu svetoznámych staviteľov Vlada Milunića, Franka O. Gehryho a Evy Jiřičnej. Vďaka polohe v centre metropoly na pravom brehu Vltavy to však nebudete mať ďaleko ani k známym pražským pamiatkam a ďalším zaujímavým miestam.

Za krásami hlavného mesta sa môžete vydať pešo, alebo pomocou hromadnej dopravy - zastávka električky je priamo pred hotelom a stanica metra Karlovo námestie je vzdialená iba 400 m. Vypraviť sa môžete napríklad na Staromestské námestie (1,8 km), Václavské námestie (1,5 km) alebo na Vyšehrad (1,7 km). Cez rieku Vltavu môžete prejsť cez Karlov most (1,4 km) a potom pokračovať až na Pražský hrad (3 km), prípadne na kopec Petřín (2,5 km) so známou rozhľadňu. Obľúbeným výletným cieľom sú tiež zoologická a botanická záhrada v Troji (7 km).

Pokiaľ sa radi dozviete niečo nové, navštívte niektoré z mnohých pražských múzeí, ako je napríklad Národné múzeum (1,7 km), Národné technické múzeum (3,3 km), Múzeum alchymistov a mágov (2,5 km) alebo múzeum voskových figurín Madame Tussauds Praha (2 km). Ak patríte medzi milovníkov kultúry, odporúčame pobyt spojiť s návštevou Národného divadla v Prahe (500 m), kam sa z hotela dostanete príjemnou prechádzkou po vltavskom nábreží.

Ďaleko to nebude mať ani na nákupy! Obchody mnohých značiek a množstvo služieb ponúkajú napríklad OC Nový Smíchov (1 km), OC Qadrio (1 km) na Národnej triede či nákupné centrum Palladium (2,3 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v jednej z dizajnových dvojlôžkových izieb Deluxe, ktoré okrem najvyššieho komfortu a moderného vybavenia ponúka prekrásny výhľad na Hradčany.

Okrem pohodlnej postele typu king size v izbe nájdete LCD televíziu, WiFi pripojenie, kávovar Nespresso, čajový set, minibar, a trezor. Vďaka klimatizácii môžete v izbe jednoducho regulovať teplotu. Súčasťou je aj priestranná vlastná kúpeľňa s vyhrievanou podlahou, vaňou, alebo sprchou, toaletou a bidetom.

Na čom si pochutnáte?

Ráno robí deň, a tak sa každý deň najskôr posilníte pri bohatých bufetových raňajkách.

Na 7. poschodí hotela sa nachádza reštaurácia Ginger & Fred ponúkajúca kombináciu delikátnych pokrmov, jedinečného výhľadu na Hradčany a štýlového interiéru. Šéfkuchárom tejto špičkovej reštaurácie je Ondřej Slanina, ktorého možno poznáte z populárnej kuchárskej show Kluci v akci.

Lahodnú kávu, domáce dezerty a ďalšie ľahké občerstvenie si môžete dopriať v kaviarni Dancing Café umiestnenej na prízemí hotela.

Cestujete s deťmi?

Hotel ponúka možnosť bezplatného využitia detských postieľok a stoličiek.

Niečo naviac

Tancujúci dom navrhol chorvátsky architekt Vlado Milunić spolu s Frankom O. Gehrym a britskou architektkou českého pôvodu Evu Jiřičnou. Stavba vzniknutá z tejto spolupráce vo svojej železobetónovej konštrukcii skrýva dve podzemné a deväť nadzemných podlaží. Dnes budova slúži ako luxusný hotel, ktorý ponúka celkovo 40 luxusných izieb s nezabudnuteľným výhľadom na Pražský hrad. Na vrchole domu je vyhliadková terasa s panoramatickým kruhovým výhľadom o 360 stupňoch.

Hotel Tančící dům ****

Hotel Tančící dům ****

Jiráskovo náměstí 1981/6, Praha - Nusle, 120 00 , Praha
Česká republika

+420 720 983 172

info@dancinghousehotel.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 1 000 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 700 Kč/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Konferenčná miestnosť
Minibar
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
1,4 km
Zastávka
50 m
Aquapark
21 km