10 najkrajších miest Európy podľa TripAdvisoru v roku 2018

Neviete, kam sa vydať na dovolenku? Máme pre vás desať najlepších destinácií, ktoré oceňujú sami cestovatelia. Nechajte si poradiť od portálu TripAdvisor, experta na cestovanie. Najkrajšie mestá Európy čakajú na vašu návštevu. Zbaľte si kufor, vyrážame!
10 najkrajších miest Európy podľa TripAdvisoru v roku 2018

TripAdvisor je americký cestovateľský portál zameraný na zhromažďovanie recenzií a tipov od cestovateľov pre cestovateľov. Od svojho založenia v roku 2000 si ho obľúbili užívatelia z celého sveta. Nájdete tu recenzie na hotely a reštaurácie a tipy, kam v akej lokalite vyraziť na výlet alebo ako si dovolenku užiť s deťmi i v páre, luxusne či za babku.

Najlepšie hotely, reštaurácie a miesta získavajú od TripAdvisoru každoročne ocenenie Traveller's Choice. V ponuke Travelkingu môžete dokonca nájsť hotely, ktoré túto cenu za svoju krajinu alebo región získali. Vďaka hodnoteniu od cestovateľov môže TripAdvisor vytvárať zoznamy obľúbených miest. Destinácie, ktoré sa ocitnú na zozname TOP 25, si ľudia skutočne zamilovali a opakovane sa k nim vracajú. My vám dnes prinášame desať najkrajších miest Európy v roku 2018. Tu sú:


1. Paríž, Francúzsko

Paríž - mesto lásky, módy, umenia. Toto miesto dominuje zároveň aj svetovému rebríčku, a nesie tak punc najkrajšieho mesta sveta. Podľa TripAdvisoru by ste si v hlavnom meste Francúzska nemali nechať ujsť Múzeum Orsay, Luxemburské záhrady a štvrť Le Marais sa zachovalými historickými palácmi a domami šľachticov. Je toho ale toľko, čo všetkých turistov na Paríži láka. Kto by nechcel aspoň raz za život zhliadnuť na svet z Eiffelovej veže, vstúpiť do katedrály Notre Dame alebo nasávať umeleckú atmosféru na Montmarte?

paříž


2. Londýn, Veľká Británia

V odvekom súperení medzi Anglickom a Francúzskom skončilo tentoraz Anglicko na druhom mieste. Napriek tomu, Londýn ponúka úchvatnú architektúru, múzeá a ďalšie turistické atrakcie. Nevynechajte prechádzku typickým dvojposchodovým autobusom, striedanie stráží pri Buckinghamskom paláci či návštevu Britského múzea s jednou z najväčších zbierok umenia na svete. Ak chcete mať na mesto poriadny výhľad, nastúpte na obrie ruské kolo nazývané London Eye čiže Londýnske oko.

londýn


3. Rím, Taliansko

Skutočne veľkolepým zážitkom je dovolenka v Ríme, kolíske antickej civilizácie. Koloseum, fontána Trevi, impozantné chrámy - nebudete vedieť, kam sa pozrieť skôr. Návšteva Ríma nie je len potravou pre dušu, ale aj pre telo. Ochutnajte pravú taliansku zmrzlinu gelato či pizzu z tenkého cesta a zistite, ako má chutiť pravé espresso. A aj keď miniete veľa peňazí na trhoviskách či v luxusných módnych butikoch, Rím vás nakoniec po všetkých stránkach obohatí.

řím


4. Kréta, Grécko

Zavítajte na ostrov, kde sa zrodil vládca olympských bohov Zeus. Kréta je klenot Stredozemného mora s bohatou históriou siahajúcou takmer 2 000 rokov pred narodenie Krista. Po stopách antickej civilizácie sa tu môžete dodnes vydať v Archeologickom múzeu Heraklion a pri skúmaní archeologických vykopávok. Kréta ale nežije len históriou. Zamierte sa presvedčiť do očarujúceho prístavu a rovno si pripravte aj plavky.

kréta


5. Barcelona, ​​Španielsko

Hlavné mesto Katalánska láka predovšetkým na architektonické skvosty Antonia Gaudího. Jeho domy spoznáte na prvý pohľad podľa neobvyklých tvarov okien a stien a nečakanej farebnosti, ktorá pritiahne vašu pozornosť. V Barcelone pobýval tiež maliar Salvador Dalí, niet teda divu, že toto miesto je presýtené surrealistickou atmosférou a všadeprítomným umením. Barcelona má veľké lákadlo aj pre športovcov - veľkolepý futbalový štadión FC Barcelona.

barcelona


6. Praha, Česká republika

Teší nás, že sa stovežatá Praha umiestnila tak vysoko v rebríčku najobľúbenejších európskych destinácií. Tento úspech len dokazuje, že tunajšej atmosféry sa len tak nenabažíte. Do Prahy prichádzajú turisti z celého sveta, aby si prezreli Pražský hrad, Malú stranu a orloj na Staromestskom námestí a prešli sa po Karlovom moste. Ak chcete spoznať aj inú tvár Prahy, navštívte napríklad parky - Vyšehrad a Divokú Šárku - alebo pražskú ZOO. Za úžasnou zbierkou umenia potom zamierte do Lobkowiczkého paláca. Poradíme vám navyše, kedy a ako využiť vstupy zdarma.

praha


7. Istanbul, Turecko

Hlavné mesto Turecka ponúka zážitok s nádychom orientu, stále však v moderných podmienkach. Na prvý pohľad vás zaujme majestátna Modrá mešita so šiestimi minaretmi z počiatku 17. storočia týčiaca sa nad mestom. V piatky patrí mešita len Moslimom pre ich bohoslužby, inokedy sa sem môžu pozrieť aj turisti. Mešity, palmy, turecké kúpele a rozľahlé trhovisko tvoria dohromady jedinečnú mozaiku, ktorú by ste si nemali nechať ujsť. Na posilnenie zvoľte samozrejme pravý turecký kebab.

istanbul


8. Lisabon, Portugalsko

V Lisabone sa snúbi stredomorská uvoľnená atmosféra s historickou tvárou mesta. Pri prechádzke centrom si prehliadnete krásne historické námestia s kamennými domami a sochami. Dominantou mesta je Belémska veža z čias zámorských objavov, ktorá bola zapísaná do zoznamu UNESCO. S históriou a bohatou kultúrou Portugalska sa bližšie zoznámite v lisabonskom múzeu. Ďalšie veľké lákadlo predstavuje tunajšie oceanárium, podľa TripAdvisoru najlepšie na svete, navyše vybavené aj pre návštevu s malými deťmi.

lisabon


9. Mallorka, Baleárske ostrovy

Mallorka je jeden z najväčších Baleárskych ostrovov a zároveň najväčší ostrov Španielska. Spojte kúpanie v trblietavom mori s turistikou alebo rovno horolezectvom. Mallorka sa na rozdiel od susedných ostrovov pýši krásnou zelenou prírodou, a tak niet divu, že sa dostala do TOP10. Z tunajších pamiatok rozhodne stojí za návštevu katedrála La Seu či jaskynné komplexy Coves dels Hams a Covel del Drach.

mallorca


10. Santorini, Kyklady

Ostrov Santorini (oficiálne Thera, teda divoká) leží v Egejskom mori a je jedným z najromantickejších miest v tejto oblasti. Spoznáte ho na prvý pohľad podľa snových farebných domčekov, ktoré vystupujú zo strmých skál nad morom. V mesta Oia si užijete úchvatné západy slnka a kulinárske zážitky v tavernách, v hlavnom meste Thíra neváhajte navštíviť Galériu výtvarného umenia Mati. Na Santorini nájdete aj početné vinárstva.

santorini


Slovo na záver ...

Do zoznamu Top25 sa dostali tiež ďalšie talianske mestá i grécke ostrovy, mesto tulipánov a syrov Amsterdam, ale tiež Budapešť, Viedeň či Krakov , kde sa môžete vďaka Travelkingu ubytovať a prezrieť si tunajšie pamiatky.

Autor článku:

Aktualizované: 20. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Objavujte Česko s Travelkingom

Vyberajte z jedinečných a overených pobytov

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet