To NAJlepšie z Bledu - Objavte prírodné krásy okolia a vychutnajte si úchvatné výhľady

Ikonické jazero Bled s romantickým kostolíkom na ostrovčeku sa stalo symbolom Slovinska. Kvôli jeho jedinečnej kráse a bohatému vyžitiu navštevujú toto nádherné miesto každoročne státisíce turistov. Príďte a objavte to najlepšie z Bledu aj vy!
To NAJlepšie z Bledu - Objavte prírodné krásy okolia a vychutnajte si úchvatné výhľady

Plánujete dovolenku v Slovinsku? Jazero Bled by ste na svojich cestách rozhodne nemali vynechať. Ponúkne vám nielen krásnu prírodu, ale aj množstvo aktivít v okolí.

Preskúmajte to najlepšie z jazera - kúpanie, člnkovanie a promenádu

Pri najznámejšom slovinskom jazere nuda nehrozí v žiadnom ročnom období. Váš pobyt pri Blede bude od začiatku až do konca naplnený pestrým programom, ktorý zabaví vás aj vaše deti.

Keď prídete k jazeru, prejdite sa po jeho brehoch a objavte všetko, čo na vás čaká. Približne 6 kilometrov dlhá promenáda pozdĺž vody sľubuje príjemnú prechádzku v tieni stromov s úchvatným výhľadom na jazero a protiľahlé brehy. Kedykoľvek po ceste sa môžete zastaviť v niektorej z miestnych kaviarní alebo reštaurácií a dať si niečo dobré na jedenie.

Nezostávajte len na súši a vyberte sa do vody. Pri návšteve Bledu si nenechajte ujsť plavbu na Bledský ostrov. V požičovni si môžete prenajať rôzne typy člnov alebo vodných bicyklov, prípadne sa na ostrov môžete odviezť tradičnou „pletnou“, ktorá pripomína benátske gondoly.

K barokovému kostolu Nanebovzatia Panny Márie na ostrove sa dostanete po úspešnom zdolaní 99 schodov. Za odmenu môžete zazvoniť na čarovný zvon, ktorý vám podľa legendy splní tajné želanie.

Horúce letné teploty priam vyzývajú na osviežujúce kúpanie. Bledské jazero je rajom vodných radovánok a ponúka vám ideálne zázemie na deň strávený pri vode. Po návrate z túry sa môžete schladiť v priezračnej vode, zaplávať si alebo si oddýchnuť na slnečnej pláži. Deti sa zabavia na šmykľavkách a ďalších vodných atrakciách.

Pozrite si naše tipy, kde sa ubytovať, aby ste mali Bled ako na dlani.

Objavte to najlepšie z prírody - horské túry a prechádzky

Jazero Bled leží na úpätí Julských Álp a je vstupnou bránou do Triglavského národného parku. Táto známa lokalita je ideálnou voľbou pre všetkých vášnivých milovníkov horskej turistiky. Na svoje si tu však prídu aj tí, ktorí pred vysokohorskými túrami uprednostňujú krátke a nenáročné prechádzky v podhorí. Nádherná okolitá príroda je popretkávaná vyznačenými turistickými chodníkmi všetkých náročností a na niektoré vysokohorské ciele vás pohodlne vyvezie lanovka.

Kam sa v okolí Bledu vydať do prírody? Najväčšou atrakciou je pôsobivá tiesňava Vintgar, ktorá sa nachádza len 4 km od jazera. Vydajte sa po drevených chodníkoch a mostíkoch cez perlivú riečku Radovna, ktorá na konci trasy vytvára 13 metrov vysoký vodopád Šum.

Objavte to najlepšie z výhľadov - výhľady na jazero a okolité výlety

Fantastické zážitky sľubujú aj okolité vyhliadky. Najlepší výhľad na smaragdovú hladinu Bledu na pozadí alpských štítov sa vám naskytne z Malej Osojnice, ku ktorej sa z brehu jazera dostanete približne za 40 minút. Dostupnejším miestom, ktoré tiež ponúka úchvatný výhľad, je vyhliadková plošina Ojstrica. Ak sa chystáte na túru po okolitých kopcoch, počítajte so skalnatým terénom a strmšími stúpaniami. Krásne výhľady predsa nemôžu byť zadarmo!

Množstvo príležitostí na rodinné výlety vás čaká v neďalekom Triglavskom národnom parku. Ak ste ubytovaní v blízkosti Bledu, môžete sa vybrať na celodenný výlet k jazeru Bohinj, k vodopádu Savica alebo lanovkou na horu Vogel.

Slovinsko - Najobľúbenejšie pobyty

Pozrite si naše tipy, kde sa ubytovať, aby ste mali Bled ako na dlani.

Objavte to najlepšie z histórie - stredoveký hrad a malebná Radovljicu

Radi kráčate po stopách minulosti? Potom si nenechajte ujsť Bledský hrad, ktorý sa hrdo týči na skalnom výbežku nad jazerom. Táto majestátna stredoveká pevnosť z 11. storočia vás prenesie späť v čase, pohostí vás zámeckou kaviarňou a ako bonus ponúkne krásny výhľad na jazero a priľahlé mestečko.

Na hrade vás okrem iného čaká interaktívne múzeum venované miestnej kultúre a životu predkov. Navštíviť môžete aj kaplnku so zaujímavou freskovou výzdobou, hradnú tlačiareň alebo vinnú pivnicu.

Za ďalšími čriepkami histórie sa vyberte na výlet do neďalekej dedinky Radovljica, kde sa prejdete po jednom z najmalebnejších a najzachovalejších námestí v krajine. Miestna architektúra v sebe spája barokové, stredoveké a renesančné prvky. Užijete si aj zaujímavé múzeá, ako napríklad Múzeum perníka alebo Múzeum farmácie a alchýmie.

Pozrite si naše tipy, kde sa ubytovať, aby ste mali Bled ako na dlani.

Objavte to najlepšie s deťmi - kúpanie, DinoPark a bobová dráha

Deti budú nadšené z plávania a vodných atrakcií, ako sú šmykľavky, tobogany a nafukovacie preliezky plávajúce na hladine. Zabavia sa aj na trávnatých plážach pri jazere. Zvedavým deťom sa bude páčiť miestny DinoPark s viac ako 40 modelmi dinosaurov, ktoré na nich číhajú pri rieke Sáva.

Adrenalínové zážitky pre deti aj dospelých ponúka zábavné centrum Straža Bled. Zvezte sa na bobovej dráhe rýchlosťou až 40 km/h alebo si vyskúšajte svoje športové schopnosti v lezeckom parku s 81 atrakciami 5 rôznych stupňov náročnosti.

Pozrite si naše tipy, kde sa ubytovať, aby ste mali Bled ako na dlani.

Objavte to najlepšie z relaxu - termálne kúpele a sladká bodka na záver

Bled je vďaka príjemnej klíme obľúbeným miestom na oddych. V hoteloch na brehu jazera navštívte špičkové wellness centrá, kde si môžete oddýchnuť v saune, vírivke alebo termálnom bazéne, prípadne si vychutnať zaslúženú masáž.

Vášmu telu a duši prospeje aj nedotknutá príroda v okolí a dlhé prechádzky pozdĺž pokojnej hladiny jazera. Najlepší spôsob relaxácie je spojiť odpočinok s gastronomickým zážitkom. Vychutnajte si napríklad mliečny dezert s názvom kremšnita a vyskúšajte jeho čerstvú variáciu s jahodami.

V nespočetných baroch a reštauráciách na brehoch si môžete vychutnať tradičnú slovinskú kuchyňu, ryby, pizzu alebo si užiť bezstarostné večery s osviežujúcim nápojom v ruke.

Pozrite si naše tipy, kde sa ubytovať, aby ste mali Bled ako na dlani.

Autor článku:

Aktualizované: 19. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet