Osobne overené: Recenzia pobytu v Hoteli NH Collection Prague **** s welcome drinkom a lanovkou

Vydajte sa spolu so Cindy, členkou nášho Travelking tímu, do Prahy. Konkrétne do Hotela NH Collection Prague ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Hoteli NH Collection Prague **** s welcome drinkom a lanovkou

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 1. 7. 2023 - 3. 7. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli NH Collection Prague ****
  • Lokalitou ubytovania je: Praha
  • Cestovala som: S partnerom
  • Stravovanie: Raňajky
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na pobyt do Prahy do Hotela NH Collection Prague **** sme sa vydali autom z Brna. Celú cestu sme išli po diaľnici D1 a prevádzka bola našťastie plynulá. Máme zakúpenú ročnú diaľničnú známku, takže sme už nemuseli nič dokupovať. Priamo do hotela nám cesta trvala 2 a pol hodiny.

Ako to bolo s parkovaním?

V hoteli sa nachádza garážové parkovisko. Parkovisko je však verejné, takže nie je možné parkovacie miesto vopred rezervovať. Našli sme ale hneď niekoľko voľných miest a podarilo sa nám zaparkovať. Parkovanie je spoplatnené.

Kde sme sa ubytovali?

Adresu hotela sme zadali do navigácie – cesta tak bola veľmi jednoduchá. Parkovali sme v garáži partnerského Hotela NH Prague City. V prízemnej garáži sme došli k lanovke, ktorá nás vyviezla do rezervovaného Hotela NH Collection Prague ****. Medzi dvomi spomínanými hotelmi sa nachádza menší park Mrázovka, ak vás neláka jazda lanovkou, môžete ju vynechať a namiesto nej si užiť príjemnú prechádzku zeleňou. Rodiny s deťmi určite ocenia, že sa tu nachádza detské ihrisko.

Kúsok od hotela, približne 10 minút chôdze, sa nachádza nákupné centrum Anděl a tiež električková zastávka a stanica metra. Pohodlne sme sa tak došli električkou až na zastávku Malostranská pod Pražským hradom, odkiaľ sme už pokračovali v ceste pešo.

Naša izba sa nachádzala na štvrtom poschodí (v hoteli je výťah) a mala výhľad do zelene. Veľká a moderne zariadená izba bola vybavená pohodlnou posteľou, kreslom, stolom s dvomi stoličkami a tiež televíziou. Nechýbal ani set na prípravu kávy a čaju a menšie občerstvenie (za poplatok). Najviac nás nadchla dostatočne veľká kúpeľňa s praktickým sprchovacím kútom. V kúpeľni bol k dispozícii fén a zväčšovacie osvetlené zrkadlo, ktoré som s nadšením každé ráno používala pri skrášľovaní. Jediné, čo nám v kúpeľni chýbalo, bolo odvetrávanie.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V cene nášho pobytu sme mali raňajky formou bufetu. Raňajky sa podávajú vo všedné dni od 7:00 do 10:30 hodín, v sobotu od 7:00 do 11:00 hodín a v nedeľu si môžete pokojne prispať, pretože raňajky na vás počkajú až do 12:00 hodín. Výber bol dostatočný. K dispozícii bolo niekoľko druhov sladkého a slaného pečiva, šunky, salámy a syry. Na svoje si tu prídu aj milovníci zdravších raňajok – nechýbal ani výber cereálií, orieškov a semienok.

V teplom bufete boli párky, miešané vajíčka a opečená slanina. V jedálni bola aj kuchárka, ktorá na požiadanie pripravovala čerstvé omelety. Pre mňa – bezlepkárku – bol k dispozícii bezlepkový kútik s ryžovými chlebíčkami a cereáliami. Na výber boli aj rastlinné mlieka, čo iste poteší tých, ktorí nemôžu laktózu.

Ako sme sa najedli v okolí?

Pri návšteve Prahy som hľadala reštaurácia s bohatou bezlepkovou ponukou. Prvý večer sme navštívili mexickú reštauráciu Las Adelitas, kde si priateľ objednal burrito a ja som si pochutnala na zapečených kukuričných tortillách s trhaným hovädzím mäsom. Pokiaľ máte radi mexickú kuchyňu, odporúčam vám tento podnik navštíviť.

Druhý deň nášho pobytu sme zašli do reštaurácie Pizza Scuola, kde robia klasickú a za príplatok aj bezlepkovú pizzu. Musím povedať, že to bolo prvýkrát, čo som si pochutnala na bezlepkovej pizze z reštaurácie.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

V hoteli môžete relaxovať vo wellness s fínskou saunou a tiež v partnerskom Hoteli NH City Prague, kde sa nachádza fitness centrum. Bohužiaľ, hotelovú ponuku wellness služieb sme počas pobytu nevyskúšali.

Kam sa vydať na výlet?

  • Valdštejnská záhrada: jedna zo záhrad pod Pražským hradom. Musím povedať, že toto miesto je skutočne nádherné a stojí za nejednu návštevu.
  • Zoo Praha: konečne sa nám podarilo navštíviť pražskú zoo, ktorá je naozaj veľmi pekná. Na návštevu si vyhraďte ideálne celý deň, záhrada je obrovská.
  • Štátny hrad Karlštejn: Pri ceste na naše ďalšie ubytovanie sme zašli navštíviť tento ikonický hrad. Z dolného verejného parkoviska sme sa vyviezli vozom ťahaným koňmi takmer až k bránam hradu - veľmi krásny zážitok! Na hrade sme stihli iba prehliadku základného okruhu, napriek tomu sme boli z hradu nadšení. Nielenže krásne vyzerá na fotkách, jeho história je veľmi pútavá.
  • Lom Veľká Amerika: len pár minút jazdy autom od hradu sa nachádza tento fotogenický lom, kde sme si urobili príjemnú prechádzku.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli NH Collection Prague ****

„S ubytovaním v Hoteli NH Collection Prague **** sme boli veľmi spokojní. Hotel sa nachádza v tichej lokalite neďaleko zastávok MHD, takže sme sa pohodlne dostali všade, kam sme potrebovali. Personál bol vždy milý, ústretový a usmievavý. Izba bola dostatočne veľká a najviac nás zaujala krásna kúpeľňa so sprchovacím kútom. Na raňajkách nechýbal veľký výber pečiva, cereálií, ovocia a zeleniny. My si najviac pochutnali na teplom bufete, kde nechýbali párky, miešané vajíčka a opečená slanina. Raritou a pýchou tohto hotela je lanovka, ktorou sa do hotela dostanete zo spodného partnerského hotela. Hotel si od nás oprávnene zaslúži jednotku a radi sa sem znova vrátime!”


👍 Pobyt v Hoteli NH Collection Prague **** bol osobne overený Cindy, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 29. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet