Osobne overené: Recenzia pobytu s pamiatkami a relaxáciou na Vysočine v třebíčskom Grand Hoteli ***

Vydajte sa spolu s Markétou, členkou nášho Travelking tímu, do Třebíča. Konkrétne do Grand Hotela ***. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s pamiatkami a relaxáciou na Vysočine v třebíčskom Grand Hoteli ***

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Na víkendový pobyt som sa so svojím snúbencom vydala na Vysočinu, konkrétne do Třebíča, kde sme mali zaistené ubytovanie v Grand Hoteli Třebíč ***. Na našu cestu sme si vybrali vlak. Z Brna do Třebíča bola cesta bez prestupov a trvala zhruba 1 hodinu a 10 minút. Z vlakovej stanice to bolo do hotela 15 minút pešo, čo je naozaj kúsok. Na miesto sa dá pohodlne dostať aj autobusom a, samozrejme, autom. Hotel má k dispozícii parkovanie pre 15-20 áut na vlastnom parkovisku, na ktoré sa vchádza okolo recepcie a brána sa otvára hotelovou kartou.

Kde sme sa ubytovali?

Ubytovaní sme boli v Grand Hoteli Třebíč ***, ktorý sa nachádza priamo v centre na Karlovom námestí. Bohužiaľ, toto námestie sa aktuálne opravuje a práce budú prebiehať až do októbra 2022. Aj napriek opravám je však celé námestie priechodné a dá sa tak dostať do rôznych obchodíkov a kaviarní, ktorých je tu veľa. Hneď pri hoteli sa nachádza aj Židovská štvrť a za 7 minút dôjdete k Masarykovej vyhliadke. Pokiaľ cestujete vlakom ako my, poteší aj blízkosť vlakovej stanice.

Hotel zodpovedá štandardu 3* a izby boli taká klasika. Oceňujem milý prístup pani recepčnej, ktorá nám pri ubytovaní dala na výber, či chceme izbu s výhľadom na námestie (kde ale aj v sobotu prebiehajú úpravy), alebo pokojnejšiu izbu s výhľadom na strechu. V izbe bola manželská posteľ (dve spojené postele a v medzere výplň), stôl, veľká skriňa, televízia. Nič nám nechýbalo. Určite by som však uvítala, keby počas pobytu prišla chyžná a doplnila napríklad toaletný papier. Jednu malú výčitku mám aj k sprchovému kútu, kohútiky boli povolené a pretáčali sa, takže nastaviť vodu príjemnej teploty bol oriešok.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V cene balíčka sme mali zahrnutú polpenziu. Raňajky formou bufetu boli úplne dostatočné. Veľký výber: párky, volské oká, šunky, syry, zelenina, ovocie, z pečiva klasické rožky, chleby a dva druhy toastov. Zo sladkého tu bola bábovka, jogurty, niekoľko druhov müsli a lupienkov. Dva prístroje na kávu a džús, k tomu aj mlieko. Pri dlhšom pobyte by som uvítala viac druhov pečiva (celozrnné, a pod). Ale na víkend bola ponuka bohato dostačujúca.

Večere boli formou výberu z menu. Prvá večera sa skladala z polievky podľa dennej ponuky (mali sme vývar) + druhý chod bol výberom zo 4 druhov jedál. Uvítala by som napríklad aj jedlo bez mäsa, takto boli na výber tri varianty rezňov alebo šalát s kuracím mäsom. Ale pochutnali sme si. Druhá večera - podľa balíčka romantická pri sviečkach. Vybrali sme si z troch druhov predjedál, štyroch hlavných chodov a troch dezertov. Opäť veľa mäsa, ale všetko bolo chutné a dobre pripravené. Bohužiaľ, celú reštauráciu mala na starosti len jedna pani čašníčka. Bola veľmi milá a rýchla, ale keby boli dve, bolo by to určite aj pre ňu príjemnejšie. Druhý deň sme poprosili, či si môžeme vziať dezert až neskôr k bowlingu a ochotne nám vyšla v ústrety.

Ako sme sa najedli v okolí?

V Třebíči sme navštívili Kaviareň Za pecí, ktorá sa nachádza hneď pri bazilike. Ide o naozaj útulnú kaviareň s dobrou kávou a skvelými dezertmi. Na obed sme sa vydali do vietnamskej reštaurácie Quán Viet, ktorá je umiestnená kúsok od stanice a za skvelú cenu sme si tu dali veľkú porciu Bun bo nam bo. Aj na druhý deň sme sa vydali do kaviarne, tentoraz do Židovskej štvrte. Cafe Art Třebíč nás potešilo nádherným interiérom, chutným zákuskom aj domácou limonádou.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

V hoteli sa nachádza bazén. Má aj masážne trysky, ale neprišli sme na to, ako ich pustiť – pýtali sme sa na recepcii a je tam na to modré tlačidlo. Bolo by ale fajn, keby bolo popísané, aby každý vedel hneď.😊 Pri bazéne sú dámske a pánske šatne, ale skrinky sa nedajú zavrieť. Zvlášť pánska šatňa by privítala upratovanie. Avšak bazén je na krátke plávanie pekný a jeho okolie je pekne upravené.

Aké ďalšie vyžitie hotel ponúka?

Priamo v hoteli je možnosť zarezervovať si bowlingovú dráhu, čo sme využili. Cena bola rozumná - 300 Kč/hodina. Celkom sú tu k dispozícii dve dráhy a k hre si môžete objednať aj občerstvenie z baru, ten je otvorený do 21:00 hodín. Bowling sme si veľmi užili.

Kam sa vydať na výlet?


Záverečné hodnotenie pobytu v Grand Hoteli ***

„Pobyt sme si veľmi užili. Hotel zodpovedal popisu a dostali sme všetko, čo bolo uvedené na kupóne. Personál (recepčná aj obsluha v reštaurácii pri raňajkách) bol veľmi milý, vychádzali nám vo všetkom v ústrety. Izba bola v poriadku, len by sme ocenili aj pravidelné upratovanie. Skvelá je aj poloha hotela, nachádza sa kúsok od stanice, a pritom priamo v centre. Z toho, čo sme navštívili, môžeme odporučiť Masarykovu vyhliadku, židovskú štvrť, baziliku sv. Prokopa a tiež množstvo úžasných třebíčskych kaviarní.”


👍 Pobyt v Grand Hoteli Třebíč *** bol osobne overený Markétou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet