Objavte to NAJ zo Slovenska: 9 NAJlepších aquaparkov (nielen) na letnú zábavu

Horúce dni zaliate slnkom je najlepšie prežiť pri sviežej vode. K bazénom pridajte adrenalínové tobogany, vodné atrakcie a skvelý animačný program pre malých aj veľkých, a dokonalá dovolenka je na svete. Zažite ju v najlepších aquaparkoch na Slovensku!
Objavte to NAJ zo Slovenska: 9 NAJlepších aquaparkov (nielen) na letnú zábavu

V aquaparkoch u nás na Slovensku si užijete vodné radovánky aj dokonalý oddych. Objavte s nami tie najlepšie z nich!

Meander park Oravice

1. Meander park Oravice

Severnejšie položená Orava ukrýva nielen nespútanejšiu prírodu, ale aj výnimočnú vodu vyvierajúcu z hlbokých termálnych vrtov. Aquapark Meander Oravice leží v obci Vitanová, blízko hraníc s Poľskom a známeho mestečka Zakopané. Ponoriť sa tu môžete do celoročne otvorených bazénov plných geotermálnej liečivej vody s vysokým obsahom minerálov a železa. Vybrať si budete môcť z vnútorných a vonkajších bazénov, v ktorých vám nebude zima ani uprostred zasneženej krajiny - teplota vody tu dosahuje až 38 °C. Užite si oddych vo vnútornom relaxačnom bazéne s vodnými tryskami, vo vonkajšom relaxačnom bazéne s ležadlami s perličkovým kúpeľom alebo v bazéne pre seniorov. Aktívnej zábave praje plavecký bazén, detský bazén so šmýkačkami či bazén s morskými vlnami.

Otváracia doba:

  • NE-ŠT: 10:00 - 19:30 hodín
  • PIA-SO: 10:00 - 21:00 hodín

Vstupné:

  • Celodenný vstup pre dospelého je 26 €, celodenný vstup pre dieťa do 16 rokov alebo seniora nad 65 rokov je 24 €, celodenný vstup pre dieťa do 11 rokov je 9 €,

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do aquaparku naozaj blízko.


Vodný park Bešeňová

2. Vodný park Bešeňová

Žezlo vládcu najlepšej vodnej zábavy a relaxu drží tiež skvost v blízkej Bešeňovej - Vodný park Bešeňová. Celoročne sa tu môžete čvachtať v 9 bazénoch (4 s termálnou vodou a 5 s čírou), do ktorých sa dostanete aj po 7 toboganoch. V lete sa počet bazénov ešte zdvojnásobuje na 18 bazénov a 13 toboganov, a tak sa zabavíte v plaveckom bazéne, detskom plnom atrakcií, v relaxačnom bazéne s masážnymi tryskami a perlivým posedením, alebo sa do sýtosti vyskáčte v bazéne s umelými vlnami či v divokej rieke. Oddych a stratenú rovnováhu objavíte vo Wellness centre Harmónia, kde budete relaxovať pri saunových rituáloch v saunovom svete plnom vôní, hudby, svetla a jedinečných zážitkov. Doprajte si tiež masáž alebo jednu z mnoha ponúkaných procedúr. Z Vodného sveta v Bešeňovej vyjdete ako znovuzrodený.

Otváracia doba:

  • PO-ŠT: 11:00 - 20:00 hodín
  • PIA: 11:00 - 21:00 hodín
  • SO: 10:00 - 21:00 hodín
  • NE: 10:00 - 20:00 hodín

Vstupné:

  • Celodenný vstup do bazénov a k toboganom sa pohybuje okolo 31 € pre dospelého a 25 € pre dieťa. Odporúčame vám kúpiť si lístky vopred online alebo pri kúpe využiť rôzne regionálne karty, čím môžete výrazne ušetriť.

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do aquaparku naozaj blízko.


Tatralandia Liptovský Mikuláš

3. Tatralandia Liptovský Mikuláš

Pri slove “aquapark” sa snáď každému Slovákovi vybaví nespočet toboganov, bazénov s vodou trblietajúcou sa na slnku a hlavne náš najznámejší aquapark Tatralandia v Liptovskom Mikuláši, kde toto všetko nájdete. Celoročne otvorený aquapark láka v lete návštevníkov na 14 bazénov napustených morskou, termálnou aj čírou vodou. Ústi do nich 28 toboganov a šmýkačiek rôznych dĺžok a sklonov - ten najadrenalínovejší tobogán Anakonda meria až 146 m! Nechýba tu ani množstvo ďalších atrakcií a bohatý celodenný program, o ktorý sa stará najväčší animačný tím na Slovensku. Počas celého roka sa zabavíte v 9 bazénch so 6 toboganmi, kde teplota vody neklesá pod 30 °C. Kto ale hľadá v Tatralandii skôr oddych, ten by mal rozhodne navštíviť bohatý Keltský saunový svet s 21 parnými, vodnými a masážnymi kúpeľmi, saunami a blahodárnymi masážami i zábalmi.

Otváracia doba (líši sa od dní a častí areálov):

  • PO-ŠT: 11:00 - 20:00 hodín
  • SO: 10:00 - 21:00 hodín
  • NE: 10:00 - 20:00 hodín

Vstupné:

  • Celodenný vstup do bazénov a k tobogánom sa pohybuje okolo 31 € pre dospelého a 25 € pre dieťa. Odporúčame vám kúpiť si lístky vopred online alebo pri kúpe využiť rôzne regionálne karty, čím môžete výrazne ušetriť.

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do aquaparku naozaj blízko.


Aquacity Poprad

4. Aquacity Poprad

Ďalším známym rajom vodnej zábavy pod Tatrami - tentoraz pod Vysokými Tatrami - je Aquacity Poprad. Celoročne otvorený aquapark ponúka zábavu v dovedna 13 vonkajších aj vnútorných bazénoch a oddych vo wellness s úctyhodnou rozlohou až 1600 m². Ponoriť sa tu môžete do vonkajšieho sedacieho bazéna s najteplejšou vodou (38 °C) a užívať i nielen masáž vodných trysiek a perličkových ležadiel, ale tiež pôsobenie minerálnej vody z podzemného vrtu, ktorá obsahuje viac než 20 minerálov užitočných pre ľudské telo. Čaká tu na vás tiež vonkajší plavecký bazén, detský bazén či bazén Mayská pyramída s množstvom šmýkačiek pre deti aj dospelých. K tomu nechýbajú ani tobogany a 350 ďalších atrakcií. Štylizácia vnútorných bazénov sa nesie najmä v znamení oddychu a nezabudnuteľných zážitkov - zažijete ich napríklad v bazénovej lagúne Blue Sapphire, ktorá je doplnená o laserovú a zvukovú show. Tlmené a farebné osvetlenie je príznačné pre bazény Blue Diamond, nájdete tu tiež bar priamo vo vode. Vaše ratolesti sa zas dosýtosti vybláznia behom animačných programov alebo v bazéne s replikou pirátskej lode. Vedľa bazéna sa rozlieha oddychová terasa pre rodičov.

Liečivá termálna voda v Aquacity Poprad je chránená viacerými spôsobmi. Povrchy bazénov sú antikorové, vďaka čomu je potreba dezinfekcie chlórom minimalizovaná. Na čistenie vody sa tu používa UV žiarenie, vďaka čomu je voda šetrná k očiam aj citlivej pokožke a zachováva si svoje prospešné látky.

Otváracia doba:

  • PO: 11:00 -20:00 hodín
  • UT-NE: 10:00 - 20:00 hodín

Vstupné:

  • Celodenný vstup pre dospelého 25 €, celodenný vstup pre dieťa či študenta 20 €. Dieťa s výškou do 120 cm 1 €.

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do aquaparku naozaj blízko.


Spa & Aquapark Turčianske Teplice

5. Spa & Aquapark Turčianske Teplice

Minerálmi obohatenú liečivú vodu Turčianskych Teplíc už po storočia vyhľadávali panovníci a vládcovia kvôli liečbe aj oddychu. Dnes priamo na minerálnych žriedlach stoja dva bazény Spa & Aquaparku Turčianske Teplice. Urobte niečo pre svoju fyzickú aj psychickú pohodu a doprajte si oddych aj zábavu v bazénoch s celoročnou prevádzkou - čaká tu na vás Areál Spa s liečivou vodou, kde môžete relaxovať aj zceľovať svoje zdravie v Červenom kľudovom bazéne so sedením či Ľudovom rehabilitačnom kúpeli s vodnými chrličmi a masážnymi tryskami. Pohodu si užijete tiež vo vírivke pre 8 osôb, navštíviť môžete aj Vitálny svet. Počas leta ale dajte prednosť zábave vo vonkajšej časti aquaparku pod hrejivým slnkom. Návštevníci nedajú dopustiť na miestny Atrakčný bazén plný lákadiel, kde sa môžete nechať unášať divokou riekou s hojdacím zálivom, alebo sa nechajte masírovať štyrmi hydromasážnymi tryskami a vodnými lehátkami. Plavcov nadchne 25 m dlhý plavecký bazén, deti sa zas vybláznia v detskom bazéne so šmýkačkou či na detskom ihrisku. V areáli nechýba ani minigolf či kaviareň a bary primo medzi bazénmi.

Aj v Turčianskych Tepliciach môžete zažiť nespútanú jazdu na toboganoch. Nazbierajte odvahu a skĺznite sa dolu po strmom tobogane Kamikadze s dĺžkou 47 m. Dosiaľ nevídanú zábavu vám zaručí unikátny Movie tobogán (97 m) - jazda v ňom je spestrená premietaním záberov pohybujúcich sa morských zvierat.

Otváracia doba:

  • PO-NE: 10:00 - 21:00 hodín

Vstupné:

  • Celodenný vstup pre dospelú osobu je 18,50 €, celodenný vstup pre dieťa do 15 rokov je 10,40 €, dieťa do 6 rokov má vstup zadarmo.

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do aquaparku naozaj blízko.


Aquapark Dolný Kubín

6. Aquapark Dolný Kubín

Aquapark v Dolnom Kubíne na Orave patrí medzi tie menšie, no môžete v ňom zažiť o to väčší pokoj a pohodu. Jeho hlavným lákadlom je vnútorný plavecký bazén s dĺžkou 25 m a teplotou vody okolo 27 °C. Na oddych je tu určený multifunkčný Relaxačný bazén s rozmermi 26 x 19 m a vodou teplou 32 °C, kde sa môžete uložiť na jednu zo 6 masážnych lavíc, vyskúšať masážne sprchy a trysky, alebo sa zabavte v prúde divokej rieky alebo v hojdacom zálive. Okolie relaxačného bazéna je posiate lehátkami, fontánkami s pitnou vodou a nechýba tu ani 2 vírivky s teplotou vody 36 °C. Vrcholom zábavy sú 2 tobogany a šmýkačka Niagara. Najnovšie je súčasťou aquaparku aj wellness centrum so saunovým svetom, kde sa perfektne zrelaxujete v infra saune, fínskej saune, parnej bylinkovej a parnej soľnej saune. Následne sa schlaďte v ochladzovacom bazéne a už len oddychujte vo vírivke alebo na lehátku v relaxačnej miestnosti.

Otváracia doba (líši sa od sezóny a častí areálov) pre vodný svet:

Bežný režim:

  • PO-PIA: 14:00 - 21:00 hodín
  • SO-NE: 12:00 - 21:00 hodín

Prázdninový režim:

  • PO-NE: 10:00 - 21:00 hodín

Vstupné:

  • Celodenný vstup do plaveckého bazéna, vodného sveta a do sáun pre dospelého je 29 €, pre dieťa dieťa do 17 rokov 22 €, dieťa do 150 cm 15 €.

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do aquaparku naozaj blízko.


Aqualand Banská Bystrica

7. Aqualand Banská Bystrica

Pokojná časť krásneho historického mesta Banská Bystrica priťahuje v letných mesiacoch návštevníkov aj zo vzdialenejších kútov kraja. Všetci mieria za zábavou na plážové kúpalisko Aqualand Banská Bystrica s bazénmi, ktoré zaberajú plochu až 22 000 m². Aj vás osvieži voda v 7 bazénoch, medzi ktorými nájdete plavecký bazén aj olympijský plavecký bazén s teplotou vody až 28 °C. Výnimočne veľkorysá je plocha zábavy pre deti - tie sa vybláznia v relaxačnom bazéne s 2 toboganmi (dĺžka 60 m) a 4 šmýkačkami (50 m), čakajú ich tu tiež 3 detské bazény - bazén s nafukovacími šmýkačkami Žralok, Chobotnica a Mini Žralok, bazén pre deti do 4 rokov, ktorý je obklopený lehátkami pre rodičov a bazén určený pre detské plavidlá. V areáli kúpaliska nájdete aj prírodné jazero, na ktorom môžete člnkovať, aj si v ňom zaplávať.

Zábavy si tu užijete do sýtosti aj vtedy, ak sa vám do vody vôbec nechce. Nájdete tu 900 m dlhý in-linový okruh, ihrisko na futbal, plážový volejbal či bedminton, vodné bicykle aj bowling. Ak ale predsa dáte vode šancu, zamierte do Wake Parku s vlekom vysokým 10 m a dráhou dlhou 500 m alebo skúste aquazorbing.

Otváracia doba:

  • PO-NE: 9:00 - 19:00 hodín

Vstupné:

  • Celodenný vstup pre dospelého je 6,50 €, celodenný vstup pre dieťa do 14 rokov je 4,50 €, celodenný vstup pre dieťa do 15 rokov je 1,20 €. Dieťa do 2 roku má vstup zadarmo.

Termálne kúpalisko Patince

8. Termálne kúpalisko Patince

Najjužnejšie položená obec na Slovensku - Patince - sa pýši nielen dostatkom teplých dní zaliatych slnkom, ale aj letným kúpaliskom s termálnou vodou, ktoré sa svojimi kvalitami môže rovnať aquaparkom. Dovedna sa tu môžete kúpať v piatich bazénoch - v plaveckom s dĺžkou 18 m, športovom, ktorý je ideálny na zábavu pri vodných športoch. Milovníkov oddychu tu čaká sedací oddychový bazén s teplotou vody až 34 °C, vďaka ktorej si kúpanie užijete aj počas zamračených dní. Pri budovaní kúpaliska nezabudli ani na vaše ratolesti - pre tie najmenšie je tu určený bazén s teplotou vody do 30 °C a hĺbkou 20 - 40 cm. Trochu väčšie deti a neplavci sa zas môžu čvachtať v detskom bazéne s hĺbkou do 100 cm a množstvom vodných atrakcií. Ak vám nechýba odvaha, užite si rýchlu jazdu na jednom z troch toboganov - čaká tu na vás najdlhší Anaconda, najprudkejší Kamikaze a najširší Family-superšmykľavka. V Patinciach zábava nekončí ani na súši - zahrajte si minigolf, plážový volejbal na piesku a deti nechajte vyskákať sa na nafukovacom hrade.

Otváracia doba:

  • PO-NE: 7:30 - 20:00 hodín

Vstupné:

  • Celodenný vstup pre dospelého je 6 €, celodenný vstup pre dieťa do 12 rokov je 3 €. Dieťa do 1 roku má vstup zadarmo.

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do aquaparku naozaj blízko.


Aquapark Senec

9. Aquapark Senec

Slnkom zaliaty Senec je ideálnym miestom na zábavu nielen počas leta. Užijete si ju v Aquaparku Senec, kde sa celoročne môžete kúpať v 5 bazénoch a v lete k nim pribudnú ďalšie dva vonkajšie. Slnečné okuliare si teda nezabudnite pri plávaní v talianskom bazéne a v prieplavovom bazéne pre plavcov aj neplavcov. Pokojné vlnky vás budú unášať v bazéne s príznačným názvom lazy river, kde voda len pomaly prúdi. Pre adrenalínovú zábavu sú tu 2 tobogany a 10 šmýkačiek, z ktorých si pozornosť tých najodvážnejších rozhodne zaslúži lievik - Space hole. Výzvou je ale i šmýkačka Mississippi dlhá 103 m alebo strmé šmýkačky Green a Blue speed. Pod strechou oddychujte v relaxačnom bazéne, kľudovom bazéne s teplotou vody až 38 °C, alebo si zaplávajte v zastrešenom plaveckom bazéne s celoročnou prevádzkou. Aquapark Senec myslí tiež na deti - na ne tu okrem detského bazéna s vodným dáždnikom čaká tiež bohatý celoročný animačný program, ktorý zabaví aj rodičov. Zábavou ich bude sprevádzať roztomilý maskot - hroch Paul. Nezabúdajú tu ani na rodičov s bábätkami - tí si v aquaparku môžu požičať sedačky “vajíčka”, k dispozícii sú tiež prebaľovacie pulty alebo si môžete kúpiť plienky na plávanie či plávacie pomôcky.

Otváracia doba (môže sa meniť podľa sezóny):

  • PO-ST: 12:00 - 22:00 hodín
  • ŠT: 12:00 - 19:00 hodín
  • PIA-SO: 10:00 - 19:00 hodín
  • NE a sviatky: 10:00 - 22:00 hodín

Vstupné:

  • Celodenný vstup pre dospelú osobu je 24,90 €, celodenný vstup pre dieťa do do 18 rokov a držiteľa karty ISIC do 26 rokov je 19,90 €, dieťa do 6 rokov má vstup zadarmo.

Pozrite sa na tipy, kde sa ubytovať, aby ste to mali do aquaparku naozaj blízko.

Autor článku:

Eva PrcínováEva Prcínová
Aktualizované: 29. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Objavujte Slovensko s Travelkingom

Vyberajte z jedinečných a overených pobytov

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet