Perfektný Valentín doma? 8 tipov, vďaka ktorým bude váš sviatok zamilovaných dokonalý

Zdá sa vám, že tohtoročný Valentín bude nudnejší, než tie predošlé? Radi vás presvedčíme o opaku. Spísali sme pre vás 8 tipov, vďaka ktorým bude váš sviatok zamilovaných nezabudnuteľný aj v bezpečí domova.
Perfektný Valentín doma? 8 tipov, vďaka ktorým bude váš sviatok zamilovaných dokonalý

Zažite dokonalý Valentín aj doma vďaka našim 8 tipom.

Filmová noc

Zvykli ste na sviatok zamilovaných chodiť do kina? Ani tento rok nemusíte ostať bez filmu, možností sa ponúka neúrekom. Vyzdobte si svoju izbu sviečkami či malými svetielkami, zatiahnite žalúzie a závesy, a o dokonalé prítmie je postarané. K pohodlnému sledovaniu si rozložte gauč, na ktorý môžete tiež poukladať vankúše pripraviť mäkučkú deku - vďaka nim sa gauč razom premení na dokonalé hniezdočko na pozeranie filmov o láske. Stačí už len pripraviť si pukance či horúcu čokoládu a vybrať správny film. Máte chuť na romantickú komédiu alebo poriadnu drámu, pri ktorej neostane jedno oko suché? Pozreli by ste si dojemný Zápisník jednej lásky, hudobný film Zrodila sa hviezda či komédiu Desať vecí, ktoré na tebe nenávidím? Alebo dáte prednosť klasike v podobe Hriešneho tanca či rovno filmovému maratónu? Výber toho pravého romantického filmu je len a len na vás. Tak na ktorý film sa už tešíte vy?


Večera v pohodlí domova

K Valentínu neodmysliteľne patrí aj romantická večera. Tento rok ju nezarezervujete v reštaurácii, ale pripravte si svoje obľúbené jedlo doma. Uvidíte tak, že spoločné varenie môže byť veľmi zábavné a rozprúdi vašu kreativitu. Keď budete mať jedlo hotové, prezlečte sa do slávnostného oblečenia a upravte sa, akoby ste skutočne išli von. Sviatočne prestrite stôl - vyberte zo skrine pekný obrus a možno aj servis, ktorý si šetríte na špeciálne príležitosti. Tvorivosti sa medze nekladú ani pri zdobení - pokojne si pripravte večer na určitú tému (napríklad podľa filmu či obľúbenej krajiny) a Valentín tak môžete stráviť napríklad i v Paríži za zvuku šansónov. Ak ale chcete ušetriť čas, objednajte si výborné jedlo z tradičnej reštaurácie. Zapáľte si sviečky, pusťte hudbu a romantická večera je na svete! Nezabudnite však na lahodný dezert, výbornou voľbou môže byť fondue buď na sladko s čokoládou a ovocím, alebo na slano v syrovom variante. Posledný detail? Dva poháriky šampanského, ktorými si s polovičkou pripijete na svoju lásku.


Noc plná spomienok

Či už ste spolu 5 mesiacov, alebo 5 rokov, určite máte na čo pekné spomínať. Prezrite si staré fotky a videá z dovoleniek, rodinných osláv či zo svadby a uvidíte, že sa prívalu spomienok neubránite. Vyrobiť z nich môžete aj peknú nástenku do izby či prezentáciu do digitálneho fotorámika. Máte s priateľom či partnerkou aj obľúbenú pesničku? Pustite si ju k spomínaniu a len si užívajte vzájomnú prítomnosť - presne o tom predsa sviatok všetkých zamilovaných je.


Domáci wellness večer

Vzájomné rozmaznávanie sa si doprajte v podobe wellness procedúr, za aké by sa nemuseli hanbiť ani v kúpeľoch či profesionálnych salónoch. Pustite si s partnerom príjemnú relaxačnú hudbu a zapáľte sviečky. Pohodová atmosféra sa bude skvele hodiť na spoločný kúpeľ s penou a množstvom bubliniek. Trošku pre pokožku zdravším a príjemnejším variantom môže byť soľ do kúpeľa či výživná šumivá bomba. Pokojne si do vane vezmite aj pohárik obľúbeného vína či šampanského (pozor ale na bezpečnosť). Po kúpeli si doprajte pleťovú masku (áno - aj páni si raz za čas s potešením môžu dopriať podobnú starostlivosť) alebo sa rovno vrhnite na masáž za pomoci voňavého masážneho oleja. Ak svojim masérskym schopnostiam neveríte, nevešajte hlavu. Na internete nájdete množstvo článkov a videí s návodmi, kde vám prezradia všetko, čo potrebujete vedieť o perfektnej relaxačnej masáži pre vašu polovičku. Ako odmenu vám môže partner či partnerka masáž oplatiť - ľutovať to rozhodne nebudete.


Romantická prechádzka

Pred výbornou večerou či spoločným wellness rozmaznávaním sa najprv vyberte na prechádzku. Zamrznuté okolie vás zláka na túlanie sa parkom, prechádzku osamoteným mestom či malú túru v okolitej prírode. Zavítať môžete napríklad aj na miesta, kde ste sa zoznámili a zaspomínať si na to, kde ste prežili svoje prvé nesmelé rande alebo kde ste si s partnerom dali prvú pusu. Uvidíte, že pri prechádzaní vašich obľúbených miest vám budú spomienky sami prichádzať na rozum a spolu si premietnete v mysliach všetky krásne chvíle, ktoré ste spolu zažili.


Herný večer

Je načase rozprúdiť trochu krv v žilách a rozdúchať vášeň - trebárs aj pri hraní hier! Rozbaľte svoju obľúbenú spoločenskú hru alebo si kúpte nejakú novú, ktorú vám Ježiško zabudol doniesť. Dnes už v bohatej ponuke nájdete nielen Človeče, nehnevaj sa či Domino, ale vyberať si budete môcť aj z prešpekulovaných strategických hier, vedomostných súťaží alebo hier inšpirovaných vašimi obľúbenými filmami. Ak ale máte pocit, že si sviatok zamilovaných zaslúži niečo vzrušujúcejšie, prekvapte svoju polovičku nejakou pikantnou hrou pre páry. Uvidíte, že pri správnej valentínskej zábave vám nuda rozhodne nehrozí. Pozor len, aby vám vášnivé súperenie o víťazstvo nezabezpečilo tichú domácnosť do konca večera...


Tanečná v obývačke

Nefandíte zrovna zábave v sede a radšej sa s partnerom poriadne rozhýbete? V tom prípade odsuňte nábytok k stene a zapnite hudbu - začína sa tanečný večer! Pustite si svoju obľúbenú tanečnú muziku a oddajte sa pomalým rytmom slaďákov alebo to roztočte za tónov niečoho rýchlejšieho. Skvele vám poslúžia aj rôzne tanečné hry na konzolu. Že máte na tancovanie obe nohy ľavé? Nevadí! Nájdite si s partnerom na internete videá z tanečných cvičení alebo si darujte online kurz a naučte sa nový tanec od profesionála - aspoň budete pripravení na najbližšiu plesovú či svadobnú sezónu. Výhodou domáceho tanečného kurzu je, že končí vtedy, keď to sami uznáte za vhodné. Či už vám teda tanec nepôjde, alebo sa vám práve naopak nové pohyby zapáčia, nikto vás z parketu nevyženie a vy budete môcť tancovať so svojou láskou v náruči až do rána.


Zamilovaný list

Kedy ste naposledy svojej partnerke či partnerovi vyznali lásku? A nemyslíme tým to, že ste mu/jej kúpili darček, poslali srdiečko do správy ani pripomenutie, nech si vezme von šál, pretože je zima. Máme na mysli skutočné vyznanie so všetkým, čo k nemu patrí. Ak neradi hovoríte o svojich citoch, sadnite si so svojou polovičkou za stôl a vyhraďte si pár minút na napísanie zamilovaného listu. Spomeňte v ňom, ako ste sa so svojou láskou zoznámili a ako ste sa do nej zamilovali. Čo vás na vašej partnerke zaujalo a čo vám imponuje dodnes? Je vždy láskavá a má nádherný úsmev? Dokáže vás rozosmiať? Stále sa vám rozbúši srdce, keď ju uvidíte? Čo si na svojom priateľovi vážite po všetkom tom čase, čo ste už spolu? Že sa o neho môžete vždy oprieť? Že je to stále ten najúžasnejší človek, ktorého ste stretli? Alebo niečo iné? Aj to sú slová, ktoré je krásne raz za čas povedať nahlas a počuť, a ktoré vždy zahrejú pri srdci oboch zamilovaných. Na záver listu pripojte krátky zoznam vecí, ktoré sa vám vo vzťahu spolu podarili, a čo spolu chcete ešte zažiť či dosiahnuť. Listy s vyznaniami si potom vymeňte alebo navzájom prečítajte nahlas. Po takom vyznaní už viac slov nebude treba a o vzájomnej láske nebude žiadnych pochýb.

Autor článku:

Eva PrcínováEva Prcínová
Aktualizované: 19. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Objavujte Slovensko s Travelkingom

Vyberajte z jedinečných a overených pobytov

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet