Jarné prázdniny naplno - doprajte svojim drobcom nezabudnuteľnú dovolenku v zahraničí

Jarné prázdniny na Slovensku trvajú v každom kraji až celý týždeň! Využite ich naplno a vyrazte celá rodina do zahraničia - v okolitých krajinách, ktoré už prázdniny nemajú, si užijete pobyt bez davov, preplnených ihrísk aj prázdninových príplatkov.
Jarné prázdniny naplno - doprajte svojim drobcom nezabudnuteľnú dovolenku v zahraničí

Vytúžených jarných prázdnin v roku 2024, ktoré trvajú až celý týždeň, sa žiaci dočkajú už vo februári a v marci. Tradične sa však dátumy jarných prázdnin líšia podľa jednotlivých krajov Slovenska:

  • 17. 2. 2024 – 25. 2. 2024 - Banskobystrický, Žilinský a Trenčiansky kraj
  • 24. 2. 2024 – 3. 3. 2024 - Košický a Prešovský kraj
  • 2. 3. 2024 – 10. 3. 2024 - Bratislavský, Nitriansky a Trnavský kraj

Jarné prázdniny

Čo ale robiť s toľkým voľným časom? Naplánujte celej rodine výlet, na aký len tak nezabudne!

Dovolenka v zahraničí prináša množstvo výhod

Termíny jarných prázdnin v okolitých štátoch sa často líšia od tých na Slovensku. Maďarskí žiaci dokonca nemajú žiadne jarné prázdniny, a tak sa náporu rodín s deťmi behom dovolenky v Maďarsku vôbec nemusíte obávať. Pokiaľ prázdninujete až od 24. 2. 2024, užijete si príjemné súkromie aj v Rakúsku a Poľsku, kde už budú prázdniny minulosťou. Tešte sa tak na pohodovú dovolenku bez prázdninových príplatkov, preplnených zjazdoviek a aquaparkov. Čas so svojimi deťmi si tak behom zahraničného pobytu užijete naplno.

Jarné prázdniny

Najlepšia lyžovačka čaká v Rakúsku

Nehľadajte posledné zvyšky snehu po strediskách a užite si ho spolu s deťmi celé hory. V rakúskych Alpách o sneh rozhodne nebude núdza ani začiatkom marca. Tunajšie strediská sú naviac obľúbené rodičmi nielen pre dostatok miernych zjazdoviek a bezpečných lanoviek, ale hlavne pre bezkonkurenčné služby. Takmer v každom stredisku vás milo prekvapí skvele vybavená sieť lyžiarskych škôl pre deti každého veku, bezpečnostné prvky pre najmenších či zábavné parky. Po skvelej lyžovačke spolu s deťmi navštívte reštaurácie so širokým výberom pochúťok aj nápojov ako pre deti, tak i pre vás. Alebo dáte prednosť pohostinnosti alpských dediniek a mestečiek v údoliach?

  • Pre deti: Vyhradené detské zjazdovky a špičkové lyžiarske školy, dráhy na sánkovanie a bobovanie, detské kútiky s animátormi či zábavné parky.
  • Pre vás: Relax v termálnej vode, saune alebo vo vírivke - rakúske termály sú vyhľadávané aj vďaka svojim skvelým wellness službám.
Jarné prázdniny

Zážitkové kúpanie jedine v Sárvári

Termálne kúpele v Sárvári navštevujú obzvlášť rodiny s deťmi, ktoré milujú miestne detské bazény s atrakciami a hračkami aj pre tých najmenších, šmýkačky a tobogany rôznych sklonov i rodinné bazény s umelými vlnami, kde si aj vy užijete dostatok zábavy. Všetkých vezmite napríklad na jazdu po rodinnej šmykľavke s dostatočnou šírkou, aby ste sa po nej mohli spustiť všetci naraz.

  • Pre deti: Detský kútik s vychovávateľkami a animátorky s bohatým programom.
  • Pre vás: Veľká vírivka hneď vedľa detského bazéna, odkiaľ môžete po očku dohliadať na bezpečnosť drobcov.
Jarní prázdniny

Historická Budapešť nadchne aj deti

Hlavné mesto Maďarska ponúka nespočet krás, ktoré si s deťmi vychutnáte mimo prázdninovej a letnej sezóny, keď nebudete musieť kľučkovať pomedzi davy turistov. Behom jarných prázdnin si tak doprajte nerušenú prechádzku historickým centrom Budapešti, prejdite cez Dunaj „povinným“ kamenným mostom Széchenyi Lánchíd a vychutnajte si pohľad na symbol Maďarska Országház - parlament. A kam smerovať ďalej? Ešte viac skvelých tipov na výlet nájdete v našej Travelpedii.

  • Pre deti: Tropicarium - najväčšie stredoeurópske morské akvárium, zábavné i poučné Centrum vedeckých zázrakov a múzeum miniatúr Miniversum.
  • Pre vás: Urania Filmszinhaz - Národné kino Urania sídliace v prekrásnej historickej budove.

Autor článku:

Aktualizované: 18. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Objavujte Maďarsko s Travelkingom

Vyberajte z jedinečných a overených pobytov

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet