Čo podniknúť vo dvojici či s rodinou počas víkendu v Piešťanoch?

Piešťany - to je hlavne relax v termálnej vode, unikátne ozdravné procedúry a prechádzky krásnym kúpeľným mestom. Zažite toho za víkend ešte oveľa viac vďaka nášmu itineráru s tipmi na výlety.
Čo podniknúť vo dvojici či s rodinou počas víkendu v Piešťanoch?

Itinerár na nezabudnuteľnú dovolenku v Piešťanoch

Piešťany

1. deň

  • Aj víkend postačí na to, aby ste si v Piešťanoch dokonale oddýchli a načerpali nové sily do pracovného týždňa. Vyrazte do kúpeľného mesta hneď v piatok a začnite relaxovať v liečivej vode čo najskôr. V hoteloch a penziónoch je možné ubytovať sa najskôr od 14:00 hodín, a tak neostávajte v izbe a radšej vyrazte do víru mesta.
  • Ako prvý navštívte Kúpeľný ostrov a prezrite si budovy postavené v štýle tradičnej kúpeľnej architektúry. Do oka vám určite padne najstarší kúpeľný dom Napoleonské kúpele, neďaleko ktorého vyviera prameň Trajan. O kúsok ďalej nájdete horúci prameň Vajcovka pomenovaný podľa typickej arómy aj fontánu štyroch prezidentov.
  • Do centra mesta sa dostanete prejdením po Kolonádovom moste spájajúcom dva brehy Váhu. Most (nazývaný aj Sklený most) vás svojou funkcionalistickou podobou a umelecky zdobenými sklami zaujme hneď na prvý pohľad. K mostu neodmysliteľne patrí aj bronzová socha barlolámača. Nezabudnite si pri nej urobiť fotku na pamiatku.
  • Prechádzka mestom vám ukáže mnohé zaujímavosti - mestské vily, kúpeľnú kaplnku aj bronzové súsošie Milenci, od ktorého je to už len na skok k Mostu zaľúbených. Podobne ako v Paríži, aj na tento most môžete so svojou polovičkou umiestniť zámok ako symbol vašej lásky. Ak ste si so sebou do Piešťan zámok nevzali, nezúfajte. Môžete si ho totiž zakúpiť priamo v kaviarni Eden pri moste.
  • Po prvej prechádzke mestom sa nezabudnite včas vrátiť do hotela. Približne od 17:30 hodín (na presný čas sa radšej spýtajte vo vašom ubytovacom zariadení) sa podáva večera, ktorú určite nezmeškajte.
  • Po večeri sa pokojne nechajte unášať pohodovou atmosférou piatkového mesta. Kam vás zaveje? Zastavte sa v jednej z mnohých umeleckých kaviarní na kávu a zákusok alebo si dajte spolu s vašimi deťmi zmrzlinu na nábreží Váhu. Ak túžite po kultúrnom zážitku, vydajte sa do Domu umenia Piešťany v mestskom parku a kúpte si lístok na zaujímavé predstavenie či koncert. Na film sa zas vyberte do kina Fontána. A o program na celý večer je postarané.
Piešťany

2. deň

  • Nechajte sa zobudiť prvými rannými lúčmi slnka a začnite svoj deň plný relaxu. V jedálni priamo vo vašom ubytovaní si vychutnajte raňajky, ku ktorým neodmysliteľne patrí šálka voňavej kávy, zdravý čaj alebo čerstvá ovocná šťava. Až po takto sýtych raňajkách budete mať dosť energie na všetky aktivity, ktoré si naplánujete.
  • Hlavným bodom programu je jednoznačne návšteva Kúpeľov Piešťany a rozmaznávanie sa počas procedúr. Objednajte sa na niektoré z viac ako 60 ozdravných procedúr, pri ktorých je používaná hlavne minerálna voda a liečivé sírne bahno. Ich ozdravnú silu naplno pocítite počas unikátnych procedúr ako sú bahnisko či zrkadlisko, a tiež pri zábaloch a kúpeľoch. Dopriať si tu ale môžete i masáže, terapie svetlom i teplom, elektroliečbu a nespočet ďalších relaxačných procedúr. Ba čo viac, piešťanská termálna voda sa používa aj na pitnú kúru. Niet divu, že z Kúpeľov v Piešťanoch sa vrátite ako znovuzrodený.
  • Vodná nádrž Sĺňava pri Piešťanoch je obľúbený cieľ romantických prechádzok vo dvojici aj kúpania sa a zábavy na prírodnom kúpalisku. Nájdite si aj vy miesto na jednej z pláží a užite si pohodu pod šírym nebom. Núdza tu veru nie je ani o požičovne športového náčinia, člnov a šliapacích bicyklov. Deti zas poteší množstvo detských ihrísk na brehu priehrady. Túžite užiť si Sĺňavu, ale ostať pri tom v suchu? Nastúpte na loď a vydajte sa na vyhliadkovú plavbu po priehrade.
  • Za zábavou pre celú rodinu sa vyberte napríklad aj do Areálu vodných športov Ratnovská zátoka. Okrem plážového kúpaliska so sprchami tu na vás čaká aj množstvo ihrísk na plážový volejbal futbal či detský kútik. Skúsiť tu môžete aj vodné lyžovanie.
Sĺňava, Piešťany
  • Oddychovanie v kúpeľoch je ideálne striedať s prechádzkami po okolí a turistikou. Piešťany sú priam obklopené nádhernou prírodou pretkanou turistickými i cyklistickými chodníčkami, ktoré vás zavedú na málo známe a zaujímavé miesta. Jedným z nich je jaskyňa Čertova pec vytvorená dolomitmi. Jaskyňa je voľne prístupná a ľahko k nej trafíte po Náučnom chodníku Považský Inovec.
  • Ďalším obľúbeným turistickým cieľom je Hrad Tematín, kam sa môžete dostať tiež na bicykli po cyklotrase z obce Hrádok. Aj keď sa z niekdajšieho veľkolepého hradu zachovali do súčasnosti len ruiny, výlet k nemu a výhľad z hradieb rozhodne stoja za túru i dnes.
  • Dávate radšej prednosť poznaniu tunajšej histórie v meste? V tom prípade zavítajte do Balneologického múzea, ktoré má v Piešťanoch hneď 3 pobočky. Tou najznámejšou z nich je Balneologické múzeum Imricha Wintera sídliace v budove Kúpeľnej dvorany, v tzv. kursalóne. Prezrieť si tu môžete ako zaujímavé výstavy o histórii kúpeľníctva a minulosti Piešťan, tak aj expozície venované M. R. Štefánikovi a hudobnému géniovi Beethovenovi.
  • Pri tak výdatnom programe nezabudnite dávať pozor na čas, aby ste nezabudli na večeru v hoteli. Po nej sa môžete znovu vybrať do mesta a užívať si jeho život a kultúru podobne, ako deň predtým.
Vojenské múzeum, Piešťany

(Foto: www.vhu.sk)

3. deň

  • Ani posledný deň vášho víkendu plného relaxu a rozmaznávania sa nemusíte nikam ponáhľať. Pochutnajte si na raňajkách, zdržte sa pri káve v kaviarni a rozlúčte sa s vaším ubytovaním do 10:00 hodín, kedy býva check out. Do príchodu domov vám ostáva ešte dosť času na menšie výlety v Piešťanoch.
  • Nielen zvedavé deti, ale aj všetci milovníci techniky a histórie budú nadšení z návštevy Vojenského historického múzea. Za symbolické vstupné si tu prehliadnete modernú vojenskú techniku od konca druhej svetovej vojny až po rok 1992. V expozícii nechýbajú ani lietadlá či tanky.
  • Ak ale vás či vaše deti zaujíma skôr dávnejšia história, vydajte sa po stopách nášho ďalšieho tipu na výlet. Dovedie vás k neďalekej obci Bojná, kde kedysi stálo Slovanské hradisko. Dnes je oblasť známa ako naše najväčšie a najvýznamnejšie archeologické nálezisko, a veru sa tu budete mať na čo dívať.

Piešťany

Chystáte sa do Piešťan na viac ako 3 dni?

  • Termálnu vodu s liečivými účinkami si v Piešťanoch môžete užívať aj mimo procedúr. Kúpať sa v nej môžete tiež v 3 bazénoch letného kúpaliska Eva ležiacom na Kúpeľnom ostrove. Chýbať vám tu nebudú kľudový bazén a plavecký bazén, deti zas nadchne šmýkačka a detský bazén.
  • Možností nenáročnej turistiky je v okolí Piešťan neúrekom. Lákavým výletným cieľom je napríklad tiež vyhliadka Visiace skaly v pohorí Považský Inovec. Turistický chodník vás prevedie krásnou prírodou, kde je vyhliadka len jednou z mnohých zaujímavostí.
  • Túžite toho zažiť ešte oveľa viac? Pozrite sa do našej Travelpedie a vydajte sa po stopách ďalších tipov na výlety.

Kde sa ubytovať v Piešťanoch?

Penzión Benátky, Piešťany

Lacnejšie ubytovanie:

  • Romantický Penzión Benátky *** získal svoje meno podľa bezprostrednej blízkosti od Váhu a vďaka terase, ktorá sa nad rieku nakláňa. Pobyt v penzióne sa nesie v znamení pohody - tešiť sa môžete na komfortné izby, chutné raňajky, večer s pohárom vína a dopriať si tu môžete i masáž.

Zlatá stredná cesta:

  • Z luxusného Grand Hotela Residence **** sa vracajú obzvlášť spokojní zákazníci. Pridajte sa k nim a každý deň si tu vychutnávajte bohatú polpenziu, oddych vo wellness aj množstvo masáží priamo v hoteli.

Luxusné ubytovanie:

  • Len počas pobytu v 4* Hoteli Pavla si užijete blízkosť ku všetkým lákadlám Piešťan aj kúpeľom (300 m), a tiež atmosféru prvej republiky. Do minulých čias vás prenesie štýlové zariadenie izieb, v rámci balíčka si pochutnáte tiež na polpenzii a víne k večeri.

Náš tip: Vyberte si ubytovanie podľa vašich predstáv z našej ponuky penziónov a hotelov v Piešťanoch.

Autor článku:

Aktualizované: 26. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet