Čo podniknúť vo dvojici či s rodinou počas víkendu v Nimnici?

Je najvyšší čas dopriať si poriadny oddych v obklopení luxusu. Vydajte sa za ním na víkendový pobyt do Nimnice, ktorá vás nadchne prepychovými kúpeľmi aj množstvom turistických lákadiel a pamiatok v okolí.
Čo podniknúť vo dvojici či s rodinou počas víkendu v Nimnici?

Itinerár na nezabudnuteľnú dovolenku v Nimnici

1. deň

  • Nimnicu preslávil hlavne liečivý prameň a prepychové kúpele, ktoré pri ňom boli vybudované. Práve preto je v Nimnici najvýhodnejšie ubytovať sa v tesnej blízkosti kúpeľov, alebo priamo v ich areáli. Prihláste sa na recepcii vo vybranom hoteli najskôr od 14:00 hodín (v prípade ubytovania priamo v kúpeľoch už od 7:00 hodín) a vyrazte spoznať miesto vášho víkendového pobytu.
  • Len pár krokov od brán kúpeľov Nimnica si môžete prezrieť miestny najcennejší poklad - kúpeľný prameň priamo na brehu nádrže Nosice. Príjemnú prechádzku si potom môžete urobiť v udržiavanom kúpeľnom lesoparku, kde si doprajte i prvú procedúru - vonkajší Kneippov kúpeľ nôh.
  • Každý deň pobytu vám bude spríjemňovať pohľad na vodnú nádrž Nosice v tesnej blízkosti kúpeľov. Priehrada je obľúbeným rajom aktívneho odpočinku, oddávať sa tu môžete napríklad člnkovaniu, rybárčeniu či plávaniu. Breh vodnej nádrže je zas ideálny na bicyklovanie, o čom svedčí aj cyklotrasa, ktorá okolo nádrže vedie.
  • Do hotela sa vráťte včas na večeru, ktorá sa podáva zvyčajne okolo 18:00 hodín. Po nej je čas na zábavu pri bowlingu, biliarde alebo stolnom tenise - tak na čo sa necháte zlákať?

2. deň

  • Perfektný deň dovolenky sa musí začať lahodnými raňajkami. Tie si doprajte v hotelovej reštaurácii, kde sa podávajú zvyčajne od 8:00 hodín. Uvidíte, že energia získaná z raňajok sa vám bude hodiť na celodenné aktivity, turistiku i poznávanie pamiatok.
  • Ponorte sa do prúdu blahodarných procedúr a liečivej vody. V kúpeľoch Nimnica všetky procedúry vykonáva zdravotnícky vyškolený personál, preto sa môžete tešiť na rozmaznávanie na veľmi vysokej úrovni. Medzi obľúbené procedúry tu patria rôzne masáže, zábaly, cvičenie, návšteva soľnej jaskyne a hlavne uhličitý kúpeľ v liečivej nimnickej minerálke. Miestna voda vďaka svojmu zloženiu priaznivo pôsobí na pohybové ústrojenstvo, tráviaci trakt, obehovú i na dýchaciu sústavu, a tak po víkende pocítite zlepšenie na celom tele.
  • Súčasťou kúpeľov je aj Medicínske wellness centrum, kde budete odpočívať v relaxačnom bazéne s masážnymi tryskami. Nechýba tu ani vírivka a niekoľko druhov sáun (bylinná, parná, infra či fínska). Na záver nevynechajte ani oddych na lehátkach s výhľadom na okolitú krajinu.
Soľná jaskyňa Nimnica
  • Procedúry aj relax vo wellness centre už máte za sebou, a tak je načase vyraziť na návštevu miest. Najbližšie od Nimnice môžete navštíviť Púchov stojaci na brehu Váhu. Ak sa o jeho histórii chcete dozvedieť niečo viac, navštívte Mestské múzeum púchovskej kultúry sídliace v Župnom dome.
  • Ak budete mať počas návštevy Púchova šťastie na slnečné počasie a vysoké teploty, jednoznačne zamierte na letné kúpalisko s dvomi bazénmi, kde si relax i zábavu užijú ako vy, tak aj vaše ratolesti.
  • Na nenáročnú prechádzku vhodnú pre celú rodinu vás určite zláka blízka Púchovská skala, ktorá patrí k archeologicky významným náleziskám. Dnes je skala tiež obľúbeným oddychovým miestom vďaka altánku s ohniskom, kde si môžete opekať.
Vodná nádrž Nosice, Slovensko
  • Na opačnom brehu Váhu stojí za návštevu Považská Bystrica s mnohými zaujímavými uličkami a budovami. Vstúpte napríklad do MG Art galérie a nechajte sa opantať vystavenými umeleckými dielami. V galérii sa naviac často konajú i koncerty či divadelné predstavenia, a tak sem môžete zavítať i za ďalším kultúrnym zážitkom.
  • Pokiaľ ale viac než po prezeraní si pamiatok túžite po prechádzke na duchovne výnimočné miesto, potom by ste mali zamieriť na Považskobystrickú kalváriu na vrchu Kamenec. Kalváriu tesne pred zánikom zachránila rekonštrukcia, vďaka ktorej si po zdolaní krížovej cesty s 9 zastaveniami môžete pozrieť vynovenú kaplnku Márie Magdalény a súsošie Ukrižovania. Na vrchu vás bude čakať ešte jedna odmena za výstup - nádherný výhľad na mesto, Považský hrad aj celé široké okolie.
  • Večer v Nimnici sa potom nesie už len v znamení výbornej večere, relaxu a prezerania si fotiek z výletov v hotelovej kaviarni. Priamo v budove kúpeľoch môžete zamieriť aj do Kursalonu s cukrárňou, kde sa často konajú kultúrne akcie a rôzne zábavy. Naraziť tu môžete na večery so živou hudbou, vystúpenia umelcov i tanečné večery.

Považský hrad, Slovensko

3. deň

  • Víkendový pobyt v Nimnici je už na samom konci, no to neznamená, že odzvonilo aj výletom za tunajšími krásami. Po raňajkách a zakúpení suvenírov sa odhláste z ubytovania najneskôr do 10:00 hodín a vyrazte za ďalšími lákadlami - v okolí ich ostalo ešte niekoľko neprebádaných.
  • Po návšteve Považskej Bystrice nesmiete vynechať ani dominantu mesta týčiacu sa na brale nad Váhom. Bezpochyby ide o Považský hrad, ktorý tu stojí už od 12. storočia. Očarí vás nielen jeho tajuplná zrúcanina, ale tiež nádherný panoramatický výhľad na široké okolie z novej vyhliadky s ďalekohľadom.
  • Nadšenci remesiel a krásnych výrobkov by mali zavítať do Slovenského sklárskeho múzea v obci Lednické Rovne. Múzeum sídli v bude klasicistického kaštieľa, ku ktorému patrí jeden z najznámejších historických parkov na Slovensku. V múzeu si potom prehliadnite diela šikovných rúk sklárov z celej krajiny. Domov si môžete odniesť pamiatku v podobe skleneného výrobku zo značkovej predajne miestnych sklární priamo v múzeu.
  • Chcete si pozrieť široké okolie Púchova z výšky? Zamierte na neďalekú rozhľadňu pri obci Dohňany, ku ktorej vás dovedie nenáročný Náučný chodník Tri skaly dlhý 13 km. Rozhľadňa sa tu týči do výšky 21,5 m a z jej 6 poschodí si budete môcť vychutnať fantastický kruhový výhľad na bielokarpatské bralá Lednica a Vršatec, ďalej na Javorníky, Kysucké vrchy a dokonca aj na Malú Fatru.

Súľovské skaly, Slovensko

Chystáte sa do Nimnice na viac ako 3 dni?

  • Túžbu po turistike za divmi slovenskej prírody vám splní túra za Súľovskými skalami. Náučný chodník s dĺžkou 7,5 km vás prevedie okolo kamenných brán, okien, veží aj ihiel s podobami zvierat či osobností. Okrem nich tu môžete navštíviť tiež zrúcaninu Súľovského hradu, Súľovský vodopád či jaskyňu Šarkania diera.
  • Turistami často navštevovanou zaujímavosťou je najužší kaňon na Slovensku, známy ako Manínska tiesňava. Tiesňavou vedie úzka spevnená cesta, ktorou len o chlp prejde i autobus, naviac sa nad cestou vypínajú skalné steny vysoké až 400 metrov! Pre peších návštevníkov vedie Manínskou tiesňavou náučný chodník, ktorý vás zavedie tiež na vrch Veľký Manín či k jaskyniam.
  • A kam zamieriť ďalej? Naša Travelpedia vám s výberom ďalších cieľov vašej turistiky i poznávania pamiatok určite pomôže.

Kúpele Nimnica

Kde sa ubytovať v Nimnici?

Lacnejšie ubytovanie:

  • Hotel Sport Aqua *** patrí k tým najluxusnejším hotelom v Púchove. Aj vás o jeho kvalitách presvedčí výborná polpenzia z hotelovej reštaurácie, časovo neobmedzený vstup do vodného a saunového sveta aj zľavy na vstupy na športoviská či do wellness centra.

Zlatá stredná cesta:

  • Ak si okrem dokonalého pohodlia potrpíte aj na pokoj v obklopení stromov, ubytujte sa v jednom z domoch Kúpeľov Nimnica stojacich v blízkom lesoparku. Hlavná budova kúpeľov je od lesoparku vzdialená sotva 150 m, a tak budete mať k chutnej plnej penzii, procedúram aj do Medicínskeho wellness vždy blízko.

Luxusné ubytovanie:

  • Túžite po luxusnom pobyte len pár krokov od bazénov a procedúr? Ubytujte sa priamo v Kúpeľnom dome Balnea Grand ****, kde na vás čakajú krásne izby, Medicínske wellness centrum, stála lekárska služba, reštaurácie aj jedálne a príjemná kaviareň. Kúpeľný dom osobne overil člen tímu Travelking.

Náš tip: Pozrite sa na našu celú ponuku pobytov v Nimnici a okolí a vyberte si ubytovanie, ktoré sa vám bude najviac páčiť.

Autor článku:

Eva PrcínováEva Prcínová
Aktualizované: 18. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet