Čo podniknúť vo dvojici či s rodinou počas víkendu v Komárne a Patinciach?

Víkendový pobyt na južnom Slovensku je plný oddychu na termálnych kúpaliskách a spoznávania jedinečných pamiatok. Objavte s naším itinerárom tie najlepšie turistické lákadlá v Komárne aj v Patinciach a užite si naplno pobyt vo dvojici i s rodinou.
Čo podniknúť vo dvojici či s rodinou počas víkendu v Komárne a Patinciach?

Itinerár na nezabudnuteľnú dovolenku na južnom Slovensku

1. deň

  • Horúce dni zaliate slnkom a termálne kúpaliská všade naokolo. Presne tak vyzerá víkendový pobyt na južnom Slovensku. Či už sa chystáte stráviť ho v Komárne, alebo v Patinciach, rozhodne sa máte na čo tešiť. Ubytujte sa najskôr od 14:00 hodín a vyrazte na kúpalisko aj do mesta.
  • Obec Patince je známa ako najjužnejší bod Slovenska. Vychutnajte si jej pohodovú atmosféru počas prechádzok a zastavte sa s rodinou aj pri jednom z mnohých stánkov so zmrzlinou.
Komárno
  • Za pamiatkami sa vyberte na prechádzku mestom Komárno, ktoré preslávilo hlavne nápadité Nádvorie Európy. Na jednom mieste si tu môžete prehliadnuť prvky typickej architektúry krajín Európy, ako sú Vatikán, Taliansko, Írsko aj Island či Grónsko. Pristavte sa tiež pri fontáne Milénium a sochách panovníkov starého kontinentu - rozhodne stoja za prehliadku.
  • Spoznajte tie najpôsobivejšie diela tunajšieho moderného umenia a zavítajte do Galérie Limes, ktorá je otvorená len cez pracovné dni. Zmeškať jej výstavy by bola škoda - pocity z fascinujúcich malieb, sôch, grafík aj inštalácií a konceptuálneho umenia tu ešte umocňujú priestory bývalého františkánskeho vojenského kostola, kde sa výstavy odohrávajú.
  • Stačí prejsť cez most Alžbetin most a ocitnete sa nielen v ďalšom meste, ale i v susednom Maďarsku. Mostom je Komárno spojené s jeho maďarským dvojčaťom - mestom Komárom. Prejdite si druhý breh Dunaja a zavítať môžete napríklad aj do Múzea Györgya Klapku.
  • Na večeru sa tešte do vášho penziónu, kde si budete môcť vychutnať niečo z tradičnej kuchyne južného Slovenska i Maďarska. Po jedle sa nechajte zvábiť na návštevu wellness centra, na oddych na terase alebo na ďalšiu prechádzku po okolí. Čomu neodoláte vy?

Termálne kúpalisko Patince

2. deň

  • Prvé lúče slnka vás určite zobudia skoro, a tak dlho neotáľajte a doprajte si chutné raňajky. Po nich zostáva jediné - čo najskôr skočiť do plaviek. Čaká vás deň plný zábavy na termálnom kúpalisku aj oddychu vo wellness.
  • Areál Termálneho kúpaliska v Patinciach sa pýši svojou jedinečnou polohou - nachádza sa totiž v oblasti najdlhšieho slnečného svitu a najvyšších teplôt nameraných na území Slovenska. Pod horúcim slnkom si tu užijete odpočinok v 5 bazénoch s termálnou vodou s teplotou okolo príjemných 27 °C, ktorá má priaznivé účinky na pohybové ústrojenstvo.
  • Na svoje si tu prídu i deti. Na tie tu čakajú 2 detské bazény a toboganový svet s celkovou dĺžkou 150 m. Trúfnete si spolu s vašimi deťmi na zjazd najdlhším toboganom Anakonda alebo najprudším Kamikaze?
  • Ak by vás predsa len zastihol dážď, vyberte sa rovno do Wellness centra v Patinciach, ktoré sídli priamo v 4* Wellness Hoteli Patince. Relaxovať tu budete vo vonkajších i vnútorných bazénoch, ktoré sú taktiež naplnené ozdravnou termálnou vodou. Ani tu nechýba veľký relaxačný bazén, kľudový a ani detský bazén.Okrem bazénov načerpajte nové sily aj vo wellness centre s rozsiahlym saunovým svetom. Dopriať si tu môžete i masáž alebo skrášľujúcu procedúru, zábal či kúpeľ podľa vášho výberu. Vrcholom kúpeľného pôžitku v Patinciach je ale rozhodne rímsky bahenný kúpeľ priamo v termálnom jazierku.
Termálne kúpalisko Komárno
  • Termálne kúpalisko v Komárne ponúka návštevníkom kúpanie v 5 vonkajších a 2 vnútorných bazénoch. Samozrejmosťou je 33 m dlhý plavecký bazén, niekoľko relaxačných bazénov a bazény s toboganmi, na ktorých sa vybláznia hlavne deti. Komárňanská voda z prameňa má priaznivé účinky na zdravie kĺbov, reumu aj na ženské choroby. Svoje zdravie tu môžete ešte viac utužiť vo fínskej a infra saune.
  • Na maďarskej strane Dunaja, v meste Komárom, môžete navštíviť Termálne kúpele Brigetio. Kúpať sa tu môžete v 3 krytých a 5 vonkajších bazénoch plných termálnej vody s ozdravnými vlastnosťami na pohybové a nervové ústrojenstvo. Aj tu nájdete vírivku a saunový svet.
  • Vaše deti budú nadšené z detského sveta s množstvom šmýkačiek, preliezačiek a s pieskoviskom. Najviac zábavy si ale určite užijú na pirátskej lodi.

Láka vás navštíviť Komárno aj termály v Patinciach, no neviete si medzi mestami vybrať? Žiaden strach, počas víkendu ich môžete hravo navštíviť aj obe - mestá sú totiž od seba vzdialené len približne 13 km.

Marina Patince
  • Chcete zažiť pravé letné osvieženie a spoznať aj krásy okolitých miest a prírody? Nechajte sa ovievať príjemným vánkom na lodi a vyberte sa na vyhliadkovú plavbu, ktorú milujú deti aj dospelí. Výletné lode vyrážajú z prístavov v Patinciach aj v Komárne, stačí si len vybrať, ktorý máte bližšie.
  • Popri prechádzke Komárnom nevynechajte ani návštevu jednej z najvýznamnejších historických pamiatok mesta. Pevnostný systém Komárna bol niekedy známy ako najväčšia a najsilnejšia fortifikačná stavba Rakúsko-uhorskej monarchie a dnes si tieto impozantné múry môžete pozrieť na vlastné oči. Ak vám prehliadka slovenskej strany opevnenia nebude stačiť, v Komárome môžete v obdivovaní maďarského pevnostného systému pokračovať.
  • V rámci spoznávania opevnenia v Komárne môžete navštíviť tiež nezvyčajné Rímske lapidárium. Na netradičnom mieste si tak prehliadnete vzácne sochy, sarkofágy či úlomky dosiek a oltárov z čias antického Ríma. Medzi najzaujímavejšie exponáty lapidária patrí napríklad torzo reliéfu s mytologickým motívom Faidrina láska k Hyppolitovi či oltár zasvätený Jupiterovi.
  • Druhý deň vášho víkendového pobytu sa pomaly blíži ku koncu. Je načase vrátiť sa na chvíľu do penziónu a zahnať hlad chutnou večerou. Po nej je ďalší program už len a len na vás - zlákať sa môžete nechať relaxom vo wellness priamo v penzióne alebo sa vyberte na kúpalisko za večerným kúpaním.

Laser Aréna Komárno

3. deň

  • Už máte nakúpené suveníry z vášho víkendového pobytu? Ak nie, vyrazte na nákup hneď po raňajkách. Z ubytovania sa potom nezabudnite odhlásiť do 10:00 hodín a vyrazte na cestu. Nemusíte však rovno zamieriť domov. Stihnúť môžete ako krátke kúpanie, tak aj menšie výlety v okolí.
  • Tú pravú zábavu plnú napätia môžete zažiť s rodinou, kamarátmi i s vašou drahou polovičkou. Vyberte sa do Laser Arény v Komárne a užite si súperenie pri laser game alebo skúste virtuálnu realitu.
  • Za ďalšími termálnymi kúpaliskami si môžete urobiť výlet do obľúbených letovísk na juhu Slovenska. Neďaleké mestá Veľký Meder (32 km od Komárna) a Dunajská Streda (53 km od Komárna) vás zaujmú nielen svojimi termálmi, ale aj úžasnými pamiatkami. Navštívte napríklad Vodný mlyn v Dunajskom Klátove či Galériu súčasných maďarských umelcov v Dunajskej Strede.

Vodný mlyn

Chystáte sa do Komárna či do Patiniec na viac ako 3 dni?

  • Najvýznamnejšie zbierky predmetov viažucich sa k histórii Komárna si môžete prezrieť v Podunajskom múzeu. Jeho stále expozície aj krátkodobé výstavy sú rozmiestnené v 4 budovách múzea a v každej z nich je čo obdivovať.
  • Len necelých 24 km od Komárna môžete navštíviť ďalšiu národnú kultúrnu pamiatku južného Slovenska - Vodný mlyn v Kolárove. Mlyn je výnimočný tým, že sa nachádza na dvoch rovnobežných člnoch. V jeho vnútri navštívte Múzeum vodného mlynárstva, ku ktorému sa dá dostať po najdlhšom zastrešenom moste v Európe.
  • Ešte viac tipov na výlety nielen na južnom Slovensku objavíte v našej Travelpedii.

Kde sa ubytovať v Patinciach alebo v Komárne?

Wellness Hotel Patince

Lacnejšie ubytovanie:

  • Hotel Banderium *** stojí na slovenskom brehu Dunaja, priamo v centre mesta Komárno. Termálne kúpalisko je od hotela vzdialené sotva 750 m a kultúrne pamiatky mesta budete mať na dosah ruky. Priamo v hoteli sa nachádza aj wellness centrum s 2 saunami a vírivkou, takže oddych tu máte zaručený.

Zlatá stredná cesta:

  • Obľúbený Thermál Hotel *** nájdete v maďarskom meste Komárom, a to priamo v areáli liečebných kúpeľov na brehu rieky Dunaj. V rámci ubytovania sa môžete tešiť na neobmedzený vstup do liečivých kúpeľov s 3 krytými a 5 vonkajšími bazénmi, aj na vstup do sáun a zľavovú kartu Dunamente Card, s ktorou budete mať vstupenky na okolité pamiatky za zvýhodnené ceny.

Luxusné ubytovanie:

  • Výborne hodnotený Wellness Hotel Patince **** je pýchou svojho mesta. Hotel stojí priamo na termálnom prameni, a tak budete mať počas pobytu len pár krokov k bazénom s liečivou vodou. K tomu sa tešte na ubytovanie v moderných izbách, pestrú stravu a bohatý program spojený s oddychom vo wellness, procedúrami a masážami, a tiež so vstupmi na okolité pamiatky.

Náš tip: Pozrite sa do našej širokej ponuky pobytov na južnom Slovensku a vyberte si ten, ktorý vám bude najviac vyhovovať.

Autor článku:

Eva PrcínováEva Prcínová
Aktualizované: 19. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet