Čaká vás lyžovačka v Alpách? Vyberte si to pravé stredisko pre vás

Zimné Alpy každoročne lákajú lyžiarov do stoviek stredísk, kde môžu zažiť perfektnú dovolenku na horách. Ak si ani vy nedokážete vybrať z nablýskanej ponuky ski areálov ten najlepší, čítajte ďalej nás výber stredísk pre rodiny i nadšencov adrenlínu.
Čaká vás lyžovačka v Alpách? Vyberte si to pravé stredisko pre vás

Zimnú dovolenku v Alpách si užijú lyžiari všetkých úrovní aj rodiny s deťmi. Ktoré lyžiarske areály zaručujú dokonalú zimnú dovolenku?

Lyžiar na zjazdovke

Stredisko najbližšie k nám - Lackenhof am Ötscher

Lyžovačku v Alpách stihnete aj za jeden víkend - stačí si len zvoliť správny skiareál. Navštívte napríklad rakúske **lyžiarske stredisko Lackenhof am Ötscher, ktoré je vzdialené od Bratislavy len 3 hodiny cesty. Vždy upravených 19 km zjazdoviek si pochvaľujú rodiny s deťmi aj ostrieľaní lyžiari. Svahy Malého a Veľkého Ötscheru môžete prebrázdiť po kratších modrých tratiach vhodných pre začiatočníkov. Ak sa ale tešíte na poriadne dobrodružstvo, vyvezte sa štvorsedačkovou lanovkou do výstupnej stanice Ötscherbahn a vydajte sa po červenej zjazdovke, alebo rovno po strmej čiernej s klesaním 485 výškových metrov.

Ideálny pobyt v okolí: Pension Sun


Muž v termáloch

Skigastein - stredisko pre milovníkov športu aj relaxu v termáloch

Túžite sa cez deň preháňať po čerstvo upravených horských svahoch a po večeroch relaxovať v termálnej vode? Potom je lyžovačka v stredisku Skigastein presne to, čo hľadáte. Na dohromady 200 km zjazdoviek v 4 strediskách sa drží sneh až do neskorého mája. Členité prostredie vrchov Stubnerkogel skrýva množstvo červených a čiernych zjazdoviek, no na svoje si prídu aj fanúšikovia modro označených trás. Skvelý deň zakončite napríklad v obľúbenom kúpeľnom mestečku Bad Gastein priamo pod strediskom, kde nájdete termálne kúpele, blahodárne wellness aj množstvo okúzľujúcich reštaurácii, kde môžete ochutnať miestne špeciality.

Ideálny pobyt v blízkosti: CESTA GRAND Aktivhotel & Spa ****superior


Snowboardista na kopci

V ski areáli Civetta si užijete súkromie

Lyžovačku v Alpách si chcú každoročne užiť tisíce ľudí, čo nie raz znamená dlhé čakanie pri lanovkách a preplnené svahy. Stále sa ale nájdu strediská, v ktorých si užijete jazdu v krásne širokých a nikým nerušených oblúkoch. Jedným z týchto stredísk je aj taliansky ski areál z komplexu Dolomiti Superski - Civetta. Návštevníci si stredisko pochvaľujú hlavne pre príkladne upravený menčestrový svah, ktorý si užijete aj bez skorého ranného vstávania a pre mierne náročné modré a červené zjazdovky, ktoré takmer neprekračujú výšku 2 000 m n. m. Pri lyžovačke si vychutnajte aj pohľad na okolité romantické dedinky učupené medzi mohutnými horami a lesmi.


Dieťa na zjazdovke

SkiWelt Wilder Kaiser Brixental patrí rodinám s deťmi

Čakajú vaše deti prvé nesmelé oblúčiky na lyžiach? Doprajte im ich v najpriateľskejšom stredisku k deťom, aké v rakúskych Alpách nájdete. Lyžiarska oblasť SkiWelt Wilder Kaiser Brixental dlhodobo vyhráva u rodičov nielen pre nespočet služieb, ktoré rodinám poskytuje. Aj vás nadchnú moderné sedačkové a kabínové lanovky aj široké zjazdovky s miernym sklonom, kde sa o bezpečnosť svojich detí nemusíte báť. Okrem 290 km zjazdoviek sa môžu vyšantiť aj vo vlastnom svete v zóne “Kinder-SkiWelt” či v štyroch zábavných parkoch pre lyžiarov. Ak si na učenie lyžovania netrúfate, zverte deti do rúk odborníkom - v stredisku sa im budú skúsení inštruktori venovať v jednej z 22 lyžiarskych škôl určených pre deti rôzneho veku a lyžiarskej úrovne. Skvelý deň v horách nechajte doznieť pro posedení v dedinke ALPENIGLU® Dorf v Hochbrixenu s ľadovou výstavou i cool barom pre rodičov.

Ideálny pobyt v blízkosti: Hotel Standlhof ***


Hora Kronplatz

Hora Kronplatz - výzva pre skutočných dobrodruhov

Jedno z najlepších alpských lyžiarskych stredísk nájdete na hore Kronplatz v južnom Tirolsku. Aj keď väčšina vlekov a lanoviek smeruje na vrchol hory, lyžiari sa zo staníc rozbiehajú do rôznych strán, vďaka čomu zjazdovky vôbec nie sú preplnené a vy si užijete nezabudnuteľný lyžovačku bez kľučkovania v dave. Stredisko je vďaka množstve bezpečnostných prvkov a modrým zjazdovkám ideálne pre deti, skvelú jazdu si tu pochvaľujú aj skúsení lyžiari na modrých a červených zjazdovkách. Ak máte chuť na poriadny nával adrenalínu, vydajte sa po čiernych zjazdovkách Sylvester a Hernegg, kde je na každej takmer 5 kilometrov dlhý strmý úsek. Skutočnou výzvou pre zdatných lyžiarov je ale svah Piculin so sklonom až 72 %. Trúfnete si?

Tip na výlet

Na vrchole hory Kronplatz vo výške 2 275 m n. m. nájdete unikátne MMM Corones - Messnerovo horské múzeum. Za návrh futuristickej budovy osadenej do skaly stojí svetovo uznávaná architektka Zaha Hadid, vo vnútri si zas môžete pozrieť unikátne pamiatky horolezectva, ktoré zozbieral horolezec Reinhold Messner. Z múzea vás naviac ohromí veľkolepý panoramatický výhľad na Zillertalské Alpy cez Ortler až po Dolomity.


MMM Corones

Na všetkých milovníkov poriadnej lyžovačky čaká Tauplitz

Oblasť Tauplitz je známa ako najkrajšie miesto rakúskych Álp a tiež pre jedno z najstarších lyžiarskych stredísk v Štajersku. Dnes si tu môžete užiť skvelú lyžovačku na 42 km zjazdoviek všetkých náročností, ktoré sú obsluhované 16 modernými lanovkami a vlekmi. Väčšina zjazdoviek sa nachádza na južných svahoch, vďaka čomu si počas jazdenia užijete množstvo slnka. Okrem snowboardistov a lyžiarov všetkých skúseností stredisko priťahuje aj nadšencov freeridového lyžovania - vďaka svojej výhodnej polohe má Tauplitz dostatok prírodného a hlbokého snehu vhodného na jazdu v neupravenom teréne.

Ideálny pobyt v blízkosti: Sporthotel Dachstein West ***

Autor článku:

Eva PrcínováEva Prcínová
Aktualizované: 29. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Objavujte Rakúsko s Travelkingom

Vyberajte z jedinečných a overených pobytov

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet