Štrbské pleso je perlou Vysokých Tatier. Užite si pobyt na jeho brehu a nechajte sa ním očariť. Okrem nádhernej prírody vás tu čaká aj ubytovanie v nádhernom Hoteli Patria ****. V cene balíčka budete mať polpenziu formou bufetu a tiež neobmedzený vstup do ohromného wellness centra s niekoľkými bazénmi, vírivkami, saunami a množstvom ďalších lákadiel.

Overené Travelkingom

“Najväčšími perlami nášho pobytu v ikonickom Hoteli Patria **** boli vynikajúca polpenzia v Slnečnej reštaurácii, milý a ochotný personál aj rozsiahle wellness centrum s množstvom zákutí pre odpočinok po náročnej turistike. Spomenúť musím tiež unikátnu polohu ubytovania, ktoré sa nachádza priamo pri nádhernom Štrbskom plese. Vďaka tomu je toto miesto ideálnym východiskovým bodom pre turistov aj lyžiarov.” Prečítajte si celú recenziu

Lukáš Fecko - Vedúci IT tímu
Osobne overené v: Novembri 2022

O ubytovaní

Wellness Hotel Patria **** patrí vďaka svojej exkluzívnej polohe na brehu Štrbského plesa k dominantám Vysokých Tatier. Jedinečný výhľad, prvotriedne služby, výnimočná gastronómia a moderné wellness robia z tohto hotela jedno z turisticky najvyhľadávanejších miest celého Slovenska.

Pri Štrbskom plese si zaručene užijete dovolenku v akomkoľvek ročnom období. Priamo okolo ľadovcového jazera vedie okružná trasa, ktorá je ideálna na prechádzky. Skvelým cieľom menej náročného výletu je aj ďalšie slávne ľadovcové jazero - Popradské pleso (4,4 km). Pokiaľ si radi dáte do tela pri vysokohorskej turistike, môžete zdolať najvyššiu slovenskú horu Gerlachovský štít (13 km) alebo ďalšie vrcholy ako Kriváň (10 km) alebo Patria, po ktorom nesie hotel meno. K najpopulárnejším túram vo Vysokých Tatrách patrí túra na Rysy (9 km), kde trasa stúpa od Štrbského plesa, okolo Popradského plesa a chaty pod Rysmi cez niekoľko exponovaných úsekov až na vrchol.

Za dokonalým relaxom a vodnými radovánkami môžete za každého počasia vyraziť do AquaCity Poprad (28 km). Rodiny s deťmi s obľubou navštevujú galériu optických ilúzií Tricklandia (22 km) alebo Múzeum liptovskej dediny (28 km).

Vysoké Tatry sú doslova rajom pre všetkých milovníkov zimných športov. Okrem stoviek kilometrov bežeckých stôp všetkých úrovní obťažnosti tu nájdete množstvo moderných lyžiarskych areálov. K tým najpopulárnejším patrí napríklad neďaleký Snow park Štrbské pleso (700 m) či ski areály v Starom Smokovci (20 km) a Tatranskej Lomnici (27 km). Skvelým spestrením dovolenky počas zimy je návšteva neďalekého Fun Parku (300 m), kde si veľa zábavy a aktivít užijú deti aj dospelí.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v dvojlôžkových izbách Lux (21 m²), kde nájdete všetko pre svoj komfort. Okrem pohodlnej postele nechýba vlastná kúpeľňa, WiFi pripojenie, televízia, fén, minibar a telefón. Izby sú vo variante bez balkóna alebo s balkónom, z ktorého sa môžete kochať výhľadom na jazero Štrbské pleso. Do izby je možné umiestniť 1 prístelku.

K dispozícii sú aj luxusné apartmány s možnosťou až 2 prísteliek. Apartmán Lux (42 m²) je rozdelený na spálňu s manželskou posteľou, obývaciu izbu so sedacou súpravou a rozkladacou posteľou a kúpeľňu so sprchovacím kútom. Ani tu nechýba WiFi pripojenie, televízia, telefón, minibar či fén.

Na čom si pochutnáte?

V hotelovej Slnečnej reštaurácii vás čakajú samé príjemné chvíle nad vynikajúcim jedlom a pitím. Každý deň pobytu zahájite tým najlepším možným spôsobom - výdatnými raňajkami vo forme bufetu. Na výber je vždy množstvo variant sladkých aj slaných a studených aj teplých raňajkových jedál pripravených z čerstvých surovín lokálneho pôvodu. Skvelou bodkou za dňom v horách sú potom bufetové večere, kde si opäť budete môcť dopriať slovenské i medzinárodné špeciality, čo len hrdlo ráči.

Do lobby baru, súčasťou ktorého je botanická záhradka s jazierkom, sa vydajte na obľúbený koktail, vynikajúcu kávu, domáci dezert či ľahké občerstvenie.

Vatra Club je ideálnym miestom pre večernú zábavu pri bowlingu, biliardu a obrovskom šachu či posedení s pohárikom. Súčasťou klubu je letná terasa s krásnym výhľadom na Vysoké Tatry.

Pokiaľ vás prepadne chuť na tradičné slovenské špeciality servírované v štýlovom prostredí, zavítajte do koliby Patria, ktorá sa nachádza 350 m od hotela. V prostredí tradičnej ľudovej drevenice tu ochutnáte to najlepšie zo slovenskej kuchyne.

Kde budete relaxovať?

V hotelovom Wellness Patria Aqua Paradise zažijete neopakovateľné chvíle relaxácie a odpočinku. Novo zrekonštruované wellness sa skladá z dvoch poschodí a vonkajšej časti. K dokonalému uvoľneniu tela a mysle prispieva okrem luxusného vybavenia aj výhľad do prírody.

Vo wellness nájdete fínske, bylinkové aj parné sauny, kde si po turistike krásne zohrejete svaly. Súčasťou je tiež tepidárium, niekoľko víriviek, plavecký bazén a detský bazén so šmykľavkou. Nechýbajú ani odpočinkové zóny s príjemnými lehátkami a wellness bar, kde si môžete dopriať ľahké občerstvenie a osviežujúce nápoje.

Pokiaľ zatúžite po extra dávke relaxácie, vyskúšajte niektorú z mnohých druhov masáží či liečebných procedúr.

Cestujete s deťmi?

V hoteli radi privítajú rodiny s deťmi. Po predchádzajúcej dohode (z dôvodu obmedzených kapacít) je možné zapožičať detskú postieľku do izby.

Veľa zábavy čaká deti vo veľkej modernej herni. Na ploche viac ako 85 m² tu nájdete trampolínu, šmykľavku, preliezky, bazénik s balónikmi a, samozrejme, množstvo hier a hračiek. Súčasťou vonkajšieho hotelového areálu je ihrisko s mnohými atrakciami, hojdačkami, dreveným domčekom a pieskoviskom. Vo wellness sú pre malých hostí pripravené hneď 2 detské bazéniky s vodou s teplotou 34 °C. Počas hlavnej letnej a zimnej sezóny či cez prázdniny prebiehajú animačné programy, pri ktorých sa zabaví celá rodina.

Wellness Hotel Patria ****

Wellness Hotel Patria ****

Štrbské Pleso 33 , Štrbské Pleso
Slovenská republika

Prevádzkuje spoločnosť:
TATRA HOTEL SLOVAKIA, a.s. IČ: 31638759


+421 527 848 999

recepcia@hotelpatria.sk

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 25 €/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Kúpele
Reštaurácia
Detské ihrisko
Lyžiareň
Fitness
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,5 km
Vzdialenosť od jazera
0,3 km
Zastávka
0,6 km
Aquapark
25 km
Zjazdovka
0,7 km
Bežkovanie
0,5 km

Tipy na výlet

Štrbské pleso

Štrbské pleso Tip na výlet

Štrbské pleso je síce druhé najväčšie pleso na Slovensku, na kráse a priezračnosti mu to však nič neuberá. Ak sa ho rozhodnete navštíviť, musíte sa vydať do nadmorskej výšky 1 346 m n. m. Na úctyhodnej ploche takmer 20 ha sa blyští voda, ktorá vyviera z hĺbky asi 12 metrov. Štrbské pleso je priemerne 155 dní v roku pokryté ľadom, preto dávajte pri selfíčkách pozor, aby ste sa nešmykli.

Vysoké Tatry
Vysoké Tatry
Lomnický štít
Lomnický štít
AquaCity Poprad
AquaCity Poprad