Vydajte sa za odpočinkom do Karlových Varov, užite si prechádzky po kolonádach, liečivé pramene i chutné oblátky. V Spa Hoteli Anglický Dvůr **** na vás čakajú chutné raňajky aj večere a nové wellness centrum so saunami, soľnou jaskyňou a Kneippovým chodníkom, kde si zaiste skvele oddýchnete. Tešte sa tiež na 3 liečebné procedúry a vstup do Múzea Becherovky.

O ubytovaní

Spa Hotel Anglický Dvůr **** nájdete centre Karlových Varov v historickej budove z 19. storočia. Z hotela sa behom pár minút chôdze dostanete k brehom riečky Teplá, pozdĺž ktorej sa prejdete po slávnych karlovarských kolonádach. Z najbližšej Sadovej kolonády (300 m) sa cez Mlýnskú (600 m) a Tržní (700 m) kolonádu dostanete až na Vřídelní kolonádu (800 m). Tu môžete ochutnať legendárny prameň Vřídlo a taktiež absolvovať zaujímavú exkurziu do podzemia.

Milovníci architektúry i sladkých dobrôt by od kolonád mali pokračovať až k ikonickej budove grandhotela Pupp (1 km), v ktorého kaviarni je možné ochutnať originálnu Pupp tortu a ďalšie výnimočné špeciality. Od hotela je potom možné sa pešo či lanovkou dostať k rozhľadni Diana (2,2 km), z ktorej uvidíte celé kúpele ako na dlani. Za ďalšími krásnymi výhľadmi sa vydajte napríklad na vyhliadku Karola IV. (1,4 km) alebo k vyhliadke Tři Kříže (2,5 km) na druhej strane rieky Teplá.

Počas dovolenky v Karlových Varoch odporúčame aj návštevu múzea Becherovky (1 km) a sklárne Moser s predajnou galériou (1,3 km), kde pre svojich blízkych nakúpite originálne suveníry.

Svoje obľúbené zimné športy si užijete v neďalekých skiareáloch na Božom Dare (28 km), na Klínovci (30 km) alebo v Jáchymove (22 km).

Kde budete spať?

Dvojlôžková izba Standard je okrem pohodlnej postele vybavená WiFi pripojením, televíziou, chladničkou, telefónom, trezorom a, samozrejme, tiež vlastnou kúpeľňou s fénom a setom kozmetiky.

Na čom si pochutnáte?

Ráno robí deň, a tak každý deň pobytu zahájite bohatými raňajkami vo forme bufetu. V ponuke nájdete čerstvé, chutné a zdravé pokrmy českej, ruskej i medzinárodnej kuchyne. Večera pre hotelových hostí majú formu výberu z menu a je počas nich k dispozícii stôl s predjedlami, šalátmi a dezertami.

Kde budete relaxovať?

Súčasťou hotela je wellness so saunou, Kneippovým chodníkom a soľnou jaskyňou. Dopriať si tu môžete aj mnoho rozmanitých druhov masáží a liečebných procedúr od profesionálneho personálu.

Spa Hotel Anglický Dvůr ****

Spa Hotel Anglický Dvůr ****

Sadová 956/28 , Karlovy Vary
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Carlsbad Hotels Group s.r.o. IČ: 09253335


+420 735 069 601

info@anglickydvur.com

Check In
od 14:00
Check Out
do 11:00
Domáci maznáčik
za 250 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 400 Kč/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Fén
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,6 km
Vzdialenosť od kúpeľov
1,1 km
Zastávka
0,4 km
Aquapark
28 km
Zjazdovka
15 km

Tipy na výlet

Karlove Vary

Karlove Vary Tip na výlet

Karlove Vary boli založené už v roku 1350 na povel Karla IV. História liečby tu trvá už viac ako 660 rokov. Zlatú éru a najväčší rozkvet ale kúpele zažívajú až od 18. a 19. storočia, kedy získavajú celosvetový ohlas a tiež dnešnú architektonicky úchvatnú podobu. Liečivé pramene tu pomocou termálnych kúpeľov a pitné kúry pomáhajú na liečbu ochorení pohybového a tráviaceho ústrojenstva a pri poruchách látkovej výmeny.

Najkrajšie kolonády Karlových Varov:

  • Tržná kolonáda
  • Mlynská kolonáda
  • Sadová kolonáda
  • Vřídelná kolonáda
  • Všetky kolonády ukrývajú pramene, ktoré môžete ochutnať. Kúpte si v jednom z miestnych stánkov kúpeľný pohárik a vydajte sa na prieskum. K odpočinku je k dispozícii veľké množstvo lavičiek. Posaďte sa a vychutnávajte nezabudnuteľnú atmosféru.

Pri návšteve mesta by ste nemali vynechať niekoľko pamiatok a atrakcií. Patrí k nim pravoslávny kostol sv. Petra a Pavla, rozhľadňa Diana, pri ktorej sa nachádza Motýlí dom a výletné reštaurácie, sklárne Moser a Návštevnícke centrum Becherovka. K prechádzkam kúpeľným lesom pozýva niekoľko vyhliadok. Najznámejšia je vyhliadka Jelení skok, jeden zo symbolov mesta. K Varom neodmysliteľne patria aj tradičné kúpeľné oplátky. Pri prechádzkach mestom si ich môžete vychutnávať jednotlivo v podobe horúcej oblátky. Celé balenia sú potom v ponuke aj v darčekovom prevedení a v mnohých príchutiach.

Viac informácií
Alžbětiny lázně
Alžbětiny lázně
Vřídlo a Vřídelní kolonáda
Vřídlo a Vřídelní kolonáda
Múzeum Becherovky
Múzeum Becherovky