Hotel Lípa **** vás pozýva na jedinečný relax v kúpeľoch Dolní Lipová v srdci Jeseníkov. Tradičné kúpeľné procedúry a masáže prospejú vášmu zdraviu rovnako ako relax vo vírivke a saune, ktorý si vďaka neobmedzenému wellness budete môcť dopriať kedykoľvek počas dňa. V okolí ubytovania objavíte množstvo prírodných krás a atraktívnych historických miest. Po návrate z výletov si doplníte energiu v štýlovej reštaurácii.

O ubytovaní

Hotel Lípa **** sa nachádza v krásnej prírode v obci Lipová-lázně v regióne Jeseníky. Čistý vzduch, moderná kúpeľná starostlivosť s dlhoročnou tradíciou a malebná okolitá krajina robia z kúpeľov Lípa najlepšie miesto na oddych.

Lipová-lázně sú malebné mestečko, ktoré láka najmä na tradičné kúpele Dolní Lipová založené v roku 1829 prírodným liečiteľom Johannom Schrothom. Do zákulisia jeho života a histórie kúpeľníctva môžete nahliadnuť v miestnom múzeu. Okrem kúpeľov tu objavíte aj klasicistický kostol svätého Václava (1,3 km), budovu Rychty (180 m) a niekoľko pamiatok.

Okolie je plné atraktívnych miest, ktoré vám spríjemnia pobyt v kúpeľoch. V letných mesiacoch sa vyberte na prechádzku bujnou prírodou. Značené turistické trasy vás zavedú k zaujímavostiam, ako sú Obří skaly (8,6 km), Jaskyňa Na Pomezí (2,9 km) alebo magická dedinka Rejvíz (16,5 km).

Môžete preskúmať Náučný chodník Johanna Schrotha (1,8 km) a relaxovať v neďalekých kúpeľoch Jeseníku (5,8 km) s jedinečným Balneoparkom Vincenza Priessnitza. Ďalej si naplánujte výlet na najvyšší vrch Jeseníkov - Praděd (35 km), navštívte Jánský hrad (24,9 km) v Javorníku alebo objavte Vodnú pevnosť (6,8 km).

V zime navštevujú Jeseníky nadšení lyžiari, ktorí si nemôžu nevychutnať vysokú úroveň miestnych zjazdoviek. Neďaleko sa nachádza Lyžiarske stredisko Lázeňský vrch (700 m) so zjazdovkami pre skúsených aj začiatočníkov. Ešte viac zážitkov na vás čaká v Lyžiarskom stredisku Ramzová (8,3 km), ktoré je najväčším lyžiarskym strediskom na Morave.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v dvojlôžkovej izbe s manželskou posteľou alebo oddelenými posteľami. Interiéry sú štýlovo zariadené a vďaka dreveným prvkom pôsobia veľmi útulne a harmonicky. Okrem pohodlných postelí patrí k vybaveniu aj pult s kreslami, šatník a televízor s plochou obrazovkou.

K dispozícii je súkromná kúpeľňa s WC, sprchovacím kútom a sušičom vlasov. Môžete sa tiež spoľahnúť na bezplatné WiFi pripojenie na internet.

Na čom si pochutnáte?

Hotel má dizajnovú reštauráciu, ktorú si okamžite zamilujete. Jej súčasťou je letná terasa a sklenená vinotéka s romantickou atmosférou. Kdekoľvek si sadnete, vychutnáte si špeciality talianskej kuchyne, ale aj grilované mäso či vegetariánske pochúťky. Po jedle si môžete dopriať domáci dezert s chutnou kávou alebo si pripiť pohárom kvalitného vína.

Kde budete relaxovať?

Hotel Lípa *** sa nachádza v známych Schrothových liečebných kúpeľoch v Dolnej Lipovej, kde si užijete prvotriednu starostlivosť. Kombinácia miestnej klímy, byliniek z lipových lúk a moderných i klasických liečebných metód vám pomôže vysporiadať sa so zdravotnými ťažkosťami. Miestne kúpele sa zameriavajú najmä na liečbu kožných ochorení, ochorení dýchacieho systému a psychických porúch.

Dokonalý relax na vás čaká vo vynikajúcom wellness centre Tilia vo Ville Grohmann (450 m). Relaxujte v horúcej vírivke, vychutnajte si parnú saunu s hviezdnou oblohou a zohrejte si celé telo v finskej saune. Dokonalý relax zavŕšte na vyhrievaných laviciach s výhľadom na krb.

Hotel Lípa ****

Hotel Lípa ****

Dolní Lipová 284 , Lipová-lázně
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Schrothovy léčebné lázně s.r.o. IČ: 05101051


+420 777 457 111

recepce@lazne-lipova.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 30 Kč/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Lyžiareň
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,2 km
Vzdialenosť od kúpeľov
100 m
Zastávka
40 m
Zjazdovka
1,9 km
Bežkovanie
0,7 km

Tipy na výlet

Jeseníky

Jeseníky Tip na výlet

Takzvanú Jesenickú oblasť na severe Moravy tvorí najvyššie moravské pohorie Hrubý Jeseník spolu so svojím podhorím Nízkym Jeseníkom, Kralickým Sněžníkom a Rychlebskými horami. Chránená krajinná oblasť Jeseníky však zahŕňa iba Hrubý Jeseník s priľahlou Hanušovickou a Zlatohorskou vrchovinou. Najvyšším a najznámejším bodom Jeseníkov je Praděd s výškou 1 491 m n. m. Tieto krásne hory ponúkajú uprostred podmanivej prírody s čistým vzduchom stovky značených trás pre peších i cyklistov, nájdete tu ale tiež známe zimné strediská, kúpele, relaxačné centrá i pamiatky.

Najväčšie lákadlá Jeseníkov:

  • Praděd
  • Prečerpávacia vodná elektráreň Dlouhé Stráně
  • Karlova Studánka

Pri svojich prechádzkach by ste ale nemali minúť ani vrcholy Petrovy kameny či Keprník, chaty na Červenohorskom sedle, Ovčárnu, vodopády Bílé Opavy a rašeliniská Skřítek či Rejvíz. Pokiaľ do Jeseníkov mierite skôr za oddychom, navštívte trebárs Termálne kúpele vo Veľkých Losinách (kde si môžete zároveň urobiť prehliadku Múzea papiera) a v Jeseníku či Balneopark Priessnitzovy lázně.

Viac informácií
Balneopark Vincenza Priessnitza
Balneopark Vincenza Priessnitza
Jaskyňa Na Pomezí
Jaskyňa Na Pomezí
Zámok Jánský Vrch
Zámok Jánský Vrch