V útulnom Penzióne na Čertovce zažijete v každom ročnom období úžasnú dovolenku v Orlických horách. V okolí vás čaká Králický Sněžník, Chodník v oblakoch, ale aj obľúbený termálny aquapark Velké Losiny, rovnako tiež zaujímavé rozhľadne, historické pamiatky a iné výletné ciele. Každý deň sa navyše posilníte skvelými raňajkami alebo polpenziou.

O ubytovaní

Penzión na Čertovce sa nachádza v obci Dolní Orlice, neďaleko Dolnej Moravy (8,9 km) a Králického Sněžníka (21 km). Malebná krajina v blízkosti poľských hraníc je bohatá na zaujímavé výletné ciele a prírodné či historické pamiatky. Nudiť sa tu určite nebudete, a to v žiadnom ročnom období.

Ak si radi užívate krásne výhľady, vystúpte na 33 m vysokú rozhľadňu Suchý Vrch v Orličkách (9,2 km), rozhľadňu Křížová hora pri mestečku Červená Voda (3,8 km) alebo na rozhľadňu Val pri Dolnom Hedeči (4,7 km). Prejsť sa môžete aj Chodníkom v oblakoch (15,7 km), čo je 710 metrov dlhý chodník s 55 metrov vysokou vyhliadkovou vežou a 100-metrovým toboganom.

Zaujímavé poznatky získate pri návšteve Mestského alebo Vojenského múzea v Králikách (2,5 km) a pri prehliadkach okolitých historických pamiatok. Vydajte sa napríklad do barokového kláštora na Hore Matky Božej (4 km) pri Králikách alebo na zámok Velké Losiny (28,5 km), kde sa v 17. storočí odohrávali krvavé procesy s údajnými čarodejnicami. Na konci 60. rokov sa tu dokonca natáčala časť slávneho filmu Kladivo na čarodejnice.

Velké Losiny majú aj ďalšiu skvelú atrakciu - termálny park (28,8 km) s 5 vnútornými a 4 vonkajšími bazénmi, vodnými atrakciami, 4 typmi sáun a širokou ponukou masáží a procedúr. V zime si tu skvelo rozprúdite krv v žilách návštevou jedného z okolitých skiareálov, neďaleko penziónu nájdete napríklad Skiareál Šanov (2,4 km), Skipark Červená Voda (8,1 km), Ski centrum Sněžník (12,6 km) s najstrmejšou zjazdovkou v Česku alebo Freestyle park Dolní Morava (13 km).

Kde budete spať?

Dvojlôžková izba č. 102 meria 28 m² a má výhľad na záhradu. Nájdete tu 2 samostatné jednolôžkové postele, pohovku s konferenčným stolíkom, televízor a šatníkovú skriňu. Súčasťou izby je kúpeľňa so sprchou a k dispozícii budete mať tiež WiFi pripojenie.

Dvojlôžková izba č. 103 je väčšia (35 m²), budete z nej mať výhľad na záhradu a na údolie. Izba je vybavená manželskou posteľou, televízorom, pohovkou či kreslami na posedenie, šatníkovou skriňou a WiFi pripojením. V kúpeľni nájdete sprchový kút.

Dvojlôžková izba č. 104 má 30 m² a výhľad na záhradu. K vybaveniu izby patrí manželská posteľ, televízor, pohovka alebo kreslá, šatníková skriňa, WiFi pripojenie a kúpeľňa so sprchovým kútom.

Päťlôžková izba č. 101 má celkovú rozlohu 65 m² a skladá sa z 2 spální. V jednej z nich nájdete manželskú posteľ a kreslá na posedenie, v druhej sú 3 jednolôžkové postele, gauč, šatníková skriňa a televízor. Kúpeľňa je so sprchou. Tešiť sa môžete na výhľad na lúku, kde sa v lete pasú kone.

Päťlôžkový apartmán č. 201 poskytuje priestor 70 m² a výhľad na detské ihrisko a na Suchý Vrch. Skladá sa z 2 miestností, v jednej izbe sú 3 jednolôžkové postele, v druhej zas rozkladacia pohovka pre 2 osoby. Navyše má plne vybavenú kuchyňu vrátane chladničky a mikrovlnnej rúry. Nechýba tu ani samostatná kúpeľňa so sprchou.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou penziónu je aj reštaurácia, kde vám každé ráno od 8:00 do 9:30 hodín naservírujú chutné raňajky. Na výber budete mať z 5 možností. Obed aj večeru si môžete zvoliť z jedálneho lístka, kde nájdete nielen rôzne mäsové špeciality, ale aj bezmäsité jedlá a šaláty.

Cestujete s deťmi?

V peknom počasí sa deti vyšantia na vonkajšom ihrisku, v reštaurácii je pre ne navyše pripravené špeciálne detské menu.

Penzion Na Čertovce

Penzion Na Čertovce

Dolní Orlice 100 , Červená Voda
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
UBYHOR s.r.o. IČ: 17810663


732 385 051

reservace@nacertovce.eu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia
Detské ihrisko

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
2,8 km
Vzdialenosť od kúpeľov
32,7 km
Zastávka
0,1 km
Zjazdovka
2,6 km
Bežkovanie
2,5 km

Tipy na výlet

Králický Sněžník

Králický Sněžník Tip na výlet

Národná prírodná rezervácia Králický Sněžník bola vyhlásená v roku 1990 a po náučnom chodníku z Dolnej Moravy na vrchol na vás čaká mnoho zaujímavostí. Symbolom Králického Sněžníku, ktorý sa nachádza neďaleko 1 424 metrov vysokého vrcholu, je napríklad kamenná socha sloníčaťa alebo prameň rieky Moravy. Okrem krásneho výhľadu na okolité české a poľské vrchy vás tiež môže tešiť, že stojíte na mieste, odkiaľ odteká voda do hneď troch svetových morí - Čierneho, Baltického a Severného.

Viac informácií
Orlické hory
Orlické hory
Chodník v oblakoch Dolní Morava
Chodník v oblakoch Dolní Morava
Veľké Losiny
Veľké Losiny