Osobne overené: Recenzia wellness pobytu v Slavkovskom lese na Zámku Kamenný Dvůr

Vydajte sa do Karlovarského kraja s Nikol, členkou nášho tímu Travelking. Konkrétne na Zámek Kamenný Dvůr v Slavkovskom lese. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia wellness pobytu v Slavkovskom lese na Zámku Kamenný Dvůr

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 15. 3. - 17. 3. 2024
  • Ubytovaní sme boli na: Zámku Kamenný Dvůr
  • Lokalitou ubytovania sú: Západné Čechy
  • Cestovala som: S partnerom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Z Vysočiny sme na pobyt na Zámku Kamenný Dvůr vyrazili autom v dopoludňajších hodinách, pretože nás čakali takmer 4 hodiny cesty do západných Čiech. Pri Jihlave sme sa napojili na diaľnicu a pokračovali sme smerom na Prahu. Máme kúpenú celoročnú diaľničnú známku, takže sme nemuseli nič riešiť. Najkratšia cesta (3 hodiny a 15 minút) do ubytovania vedie okolo pražského letiska, a potom po E48. My sme si však chceli urobiť zastávku v Plzni, a preto sme zvolili o niečo dlhšiu trasu, ktorá trvala 3 hodiny a 45 minút. Názov ubytovania stačilo zadať do navigácie a k zámku sme dorazili bez problémov.

Ako to bolo s parkovaním?

V okolí hotela je niekoľko parkovísk, ale pozor, väčšina z nich nie je určená pre hotelových hostí. Prvé parkovisko je ešte pred bránou hotela, druhé potom priamo v hotelovom areáli oproti hlavnému vstupu. Tu smie parkovať iba personál a návštevníci reštaurácie. Hlavné veľké parkovisko pre hostí hotela sa nachádza za zámockým parkom s jazierkom. Došli sme naň po ceste, ktorá na nás najskôr pôsobila ako pre peších, ale na parkovisko nás nakoniec doviedla. Parkovanie je zadarmo a nie je nutné ho rezervovať vopred.

Kde sme sa ubytovali?

Zámek Kamenný Dvůr sa nachádza v západných Čechách blízko Karlových Varov, a to priamo na území CHKO Slavkovský les. Určite ho neprehliadnete, pretože jeho areál je obrovský. Okrem samotnej žltej budovy zámku sa tu nachádza aj zámocký park s jazierkom, altánkom, fontánou, ale predovšetkým s ohradou s dvomi ohromnými psami, kačicami a lamami. Aj priestory samotného zámku sú rozľahlé. Výstižná je historka pani recepčnej o tom, ako prvý týždeň práce v hoteli viedla hostí do ich izieb, ale cestou späť na recepciu sa stratila, pretože v chodbách zle odbočila. 😁

Naša izba sa nachádzala na 3. poschodí a vzhľadom k veľkosti zámku k nej viedli hneď dve trasy. Obe zahŕňali výťah, schody a rôzne zákruty, zatiaľ čo ako záchytné body slúžili obrazy a veľké zrkadlo. Podkrovná izba bola menšia, ale nachádzalo sa tu všetko dôležité ako veľká posteľ, nočné stolíky, minibar (za poplatok), stôl so stoličkou a priestor na zavesenie oblečenia. Izby sú ladené do historického štýlu, ale o televíziu ochudobnení nebudete. 😊 Kúpeľni dominovala štýlová vaňa a okrem klasického vybavenia tu bol aj vykurovací rebrík, ktorý je ideálny na sušenie plaviek. S izbou sme boli pomerne spokojní, ale nepotešilo nás niekoľko pavúkov a pavučín, ktoré by bolo dobré vymiesť.

Ešte sa zmienim o spoločných priestoroch hotela, ako sú chodby a rôzne „tajné“ miestnosti. V rámci snahy o zachovanie atmosféry budete chodiť po červených kobercoch, v chodbách uvidíte obrazy šľachty aj zámku pred a počas rekonštrukcie. Nechýbajú tu ani rôzne tematické expozície v podobe všemožného nábytku a dobového oblečenia. Na prízemí sa dokonca nachádza niekoľko miestností, ktoré sú kompletne vybavené v historickom štýle. Uvidíte napríklad klietku s kostrou či starodávnu kuchyňu s jedálňou.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V rámci pobytu sme mali polpenziu. Tá sa podávala formou bufetu v reštaurácii na prvom poschodí, kde bol rovnako ako vo väčšine ostatných priestorov zámku tematický nábytok. Počas raňajok sme sa mohli usadiť k akémukoľvek voľnému stolu, pri večeri sme nahlásili číslo izby a stôl nám bol pridelený.

Ráno boli na výber klasické raňajkové jedlá. Zo slaného miešané vajcia, párky a klobásy, rôzne nátierky, syry, salámy a zelenina. Nechýbalo, samozrejme, ani pečivo, maslo, ovocie, výber cereálií s mliekom či jogurtom a tiež marmelády. Jedno ráno tu boli aj ovsená kaša a domáce buchty. Z nápojov sme si mohli pripraviť kávu, čaj a na výber bolo aj niekoľko džúsov.

Večere počas nášho pobytu boli taktiež formou bufetu (v prípade menšej obsadenosti môžu byť servírované). K dispozícii bola vždy jedna polievka (napr. hrášková, karfiolová), rôzne predjedlá (baklažán s mäsom, mini pizza), hlavné jedlá s prílohami (vždy niekoľko druhov mäsa vrátane rýb, zemiaky či hranolky, ryže či cestoviny, jeden večer bolo aj sladké jedlo) a dezerty (domáce buchty, ovocie). Nápoje sa pri večeri objednávajú zvlášť. Udivilo nás, že počas večerí nebol k dispozícii nápojový lístok. To nám komplikovalo objednávanie nápojov a ich ceny sme zistili až pri záverečnom platení pri check-oute. Nápoje je možné nechať napísať na izbu a uhradiť ich až pri odchode.

Ako sme sa najedli v okolí?

Počas výletu sme sa zastavili na obed v reštaurácii Jáchym v Jáchymove. Dali sme si jelení guláš so slaninovou knedľou a hamburger s hranolkami. Jedlo nebolo zlé, ale nebol to ani žiadny gastronomický zážitok. Ceny boli skôr vyššie.

Aké bolo wellness centrum na zámku?

Priamo na Zámku Kamenný Dvůr sa nachádza podzemné wellness centrum. Jeho kapacita je obmedzená, a preto je nutné čas vstupu vopred zarezervovať na recepcii. Keď sú však kapacity voľné, môžete do wellness ísť pokojne aj niekoľkokrát za deň, pričom je doba jednej návštevy obmedzená na max. 2 hodiny. Čas vstupu do wellness je vždy v celú hodinu.

Župany nájdete v izbe, a tak si ich nezabudnite do wellness vziať so sebou. Uterák si naopak brať nemusíte, vo wellness vám ho spolu s plachtou do sauny zapožičajú. Najprv vojdete do šatne (je tu dámska aj pánska), kde sa môžete prezliecť a odložiť si veci v skrinke.

Vo wellness nájdete bazénik so slanou vodou ktorý má teplotu okolo 28 °C, a práve kvôli soli ho nie je možné vyhriať na vyššiu teplotu. Pozor, pred vstupom do tohto bazéna je nutné sa osprchovať a zároveň doň nebudú vpustení páni v bermudových plavkách. Málokto si ale pôjde kúpiť nové plavky, takže je tu možnosť vykúpať sa v bazéniku aj „na Adama“.

Ďalej je súčasťou wellness Kneippov kúpeľ, niekoľko druhov sáun (parná sauna, eukalyptová sauna, fínska sauna, relaxačná soľná miestnosť) a ochladzovací bazénik. Je tu aj stolík s posedením a chladnička s alko aj nealko nápojmi, ktoré je možné zakúpiť u pani, ktorá wellness obsluhuje. Hotovosť so sebou nosiť nemusíte, pretože útrata z wellness sa dá napísať na izbu.

Za príplatok je možné doobjednať si masáž alebo ďalšie relaxačné procedúry ako rašelinový zábal.

Kam sa vydať na výlet?

  • Národná prírodná rezervácia Kladské rašeliny leží len 25 minút autom od zámku. Zastavili sme sa tu hneď v prvý deň pobytu a bola to naozaj krásna prechádzka. Na malom parkovisku sa dá zaparkovať zadarmo. Nachádza sa tu aj štýlový lovecký kaštieľ, ktorý slúži ako ubytovanie a po výlete príde vhod reštaurácia U Tetřeva. Trasa prírodnou rezerváciou nie je dlhá a vedie lesom po drevených chodníčkoch okolo potoka a rybníka, potom chvíľku po asfaltovej ceste. Okruh sa dá prejsť za hodinku.
  • Bývalá cínová baňa Rolava sa nachádza asi 50 km od ubytovania a ide o naozaj zaujímavé miesto schované v lesoch. Pri ceste je pár miest, na ktorých sa dá zaparkovať a potom už je to len pár minút chôdze.
  • Od dolu stačí prejsť asi 28 km a dostanete sa k Božídarskému rašelinisku, ktoré je opäť ideálne na jarnú prechádzku.
  • A pretože nám počas druhého dňa pršalo, utiekli sme sa schovať do Aquacentra Agricola, ktoré nájdete v Jáchymove. Bazénová časť je pomerne malá a štandardne vybavená - nájdete tu plavecký bazén s chladnou vodou, detský bazén, dve vírivky a menší relaxačný bazén. Nás viac zaujala wellness časť areálu s parnou saunou, infra saunou, bylinkovou saunou, fínskou saunou, tepidáriom a niekoľkými relaxačnými zónami. Dokonca tu bola ešte ďalšia vírivka, ktorú sme s radosťou využili.
  • V okolí je tiež mnoho hradov a zámkov ako hrad a zámok Bečov nad Teplou, zrúcanina hradu Kynžvart či hrad Loket, na ktoré sme si brúsili zuby. Bohužiaľ, v marci boli ešte všetky prehliadkové okruhy zatvorené, tak snáď nabudúce.

Záverečné hodnotenie pobytu na Zámku Kamenný Dvůr

„Pobyt v Slavkovskom lese bol príjemným spestrením jarných dní. Užili sme si prechádzky po rašeliniskách, kochali sa zvláštnosťou bane Rolava a užili si relaxáciu hneď v dvoch wellness, z ktorých jedno bolo priamo v hoteli. Zámek Kamenný Dvůr je vďaka svojej polohe ideálnym východiskovým bodom pri poznávaní krás Karlovarského kraja. Izby sú síce menšie, ale komfortné. Raňajky dodajú energiu na celé dopoludnie a večere sú skvelou bodkou na konci dňa.“


👍 Pobyt na Zámku Kamenný Dvůr bol osobne overený Nikol, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 29. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet