Osobne overené: Recenzia pobytu v Hoteli Jezero **** s neobmedzeným vstupom do bazéna

Vydajte sa spolu so Ditou, členkou nášho Travelking tímu, do Slovinska. Konkrétne do Hotela Jezero **** v Triglavskom národnom parku. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Hoteli Jezero **** s neobmedzeným vstupom do bazéna

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Na víkendový pobyt v Slovinsku sme vyrazili v piatok okolo jednej hodiny popoludní. Dopravná situácia, žiaľ, nebola úplne najlepšia a zápchy nás ľahko zdržali, a to najmä v Brne a vo Viedni. Zvyšok cesty v smere na Graz a Villach však už našťastie prebiehal hladko. Vzhľadom na to, že trasa z Brna do Triglavského národného parku mala viac ako 500 km, zvolili sme najrýchlejší variant cesty – cez diaľnice v Česku, Rakúsku a Slovinsku. Českú diaľničnú známku máme kúpenú celoročnú, zvyšné dve sme zakúpili vopred online. 10 dňová rakúska diaľničná známka stála 10 €, slovinská s platnosťou na 7 dní vyšla na 16 €. Aj so zastávkami na občerstvenie nám jazda trvala asi 7,5 hodiny.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie bolo zadarmo a nebolo nutné ho vopred rezervovať. Hneď vedľa budovy leží vonkajšie parkovisko s dostatkom státia. Parkovisko je chránené závorou, avšak tá bola počas nášho pobytu vždy zdvihnutá.

Kde sme sa ubytovali?

Náš príchod do hotela bol vzrušujúci. Asi 45 minút pred cieľom sa spustil silný lejak a začala poriadna búrka. Bolo už po siedmej hodine večernej, takže bola tma a my sme chvíľami nevideli nič okrem vrcholkov hôr osvetľovaných bleskami. Skrátka scéna ako z hororu. 😁 Navigácia našťastie fungovala na jednotku a hotel sme bez problémov našli aj za týchto dramatických podmienok.

Hotel Jezero **** sa nachádza priamo pri Bohinjskom jazere v srdci Triglavského národného parku. Keďže sme prišli večer, na dych vyrážajúci pohľad na jazero sme si museli počkať až do rána... ale prezradím, že to stálo za to!

Check-in prebehol hladko - pán recepčný nám oznámil základné informácie o pobyte a my sa išli rýchlo ubytovať a hneď potom sme sa ponáhľali na večeru.

Izba bola priestranná a zariadená jednoducho, ale komfortne. Pozostávala zo vstupnej chodby so vstavanými skriňami (kde boli k dispozícii extra vankúše a deky), menšej kúpeľne s vaňou, ďalej spálňa a balkón. Obrovská posteľ bola veľmi pohodlná, takže sa na nej krásne spalo. Ďalej tu bola mini chladnička, pohovka, nočné stolíky s lampičkami, pracovný stôl, televízia a telefón. Oceňujem dobré osvetlenie, ktoré nebýva v hoteloch zvykom. V kúpeľni nechýbal fén a kozmetika. Z balkóna s posedením bol výhľad priamo na jazero a okolité hory. My sme, bohužiaľ, boli ubytovaní na prízemí, a tak verím, že z izieb na vyšších poschodiach bude výhľad ešte kúzelnejší. V izbe bol dokonalý pokoj a všetko bolo perfektne čisté.

Nemôžem nespomenúť lahodnú chuť vody z kohútika! Hotel sa nachádza uprostred panenskej horskej prírody, takže je toto územie známe vysokou kvalitou vody. Chutila naozaj akoby ste ju pili priamo z horského prameňa.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou nášho pobytu bola bufetová polpenzia. Interiér reštaurácie bol rovnako ako zvyšok hotela zariadený jednoducho, ale všetko bolo funkčné a udržiavané v čistote. Prvý deň sme začínali večerou a čakala nás naozaj bohatá hostina. Večere sú servírované od 19:00 do 21:00 hodín formou bufetu, takže napriek neskorému príchodu sme mali dostatok času kráľovsky sa najesť. Na výber boli dva druhy polievok a predjedlo sme si mohli zostaviť pri šalátovom bare, kde nechýbali miestne druhy syrov a údenín. Ako hlavný chod sme mohli zvoliť hovädziu či bravčovú pečienku, kuracie na hubách či pečeného lososa s prílohou podľa našej voľby. Vegetariánskym variantom bol cestovinový šalát či grilovaný syr. Mojou obľúbenou sekciou boli dezerty, kde sme si mohli život osladiť mnohými druhmi drobných zákuskov, čerstvým ovocím, a dokonca tu bol aj samoobslužný pult s výbornou zmrzlinou. Môjho partnera zase zaujal samoobslužný výčap s miestnym ležiakom a vínom. V rámci večerí sme mali možnosť neobmedzenej konzumácie nápojov (pivo, víno, nealko, voda). Počas pobytu sme ochutnali zo všetkého trochu a musím povedať, že hoci nejde o moderný hotel so zážitkovou gastronómiou, jedlo bolo naozaj poctivé a vždy veľmi chutné.

Raňajky sa podávali od 7:00 do 10:00 hodín dopoludnia a výber bol opäť pestrý. Ja nedám dopustiť na sladký štart dňa, takže ma potešila ponuka sladkého pečiva, miestnych jogurtov, cereálií a ovocia. Partner zamieril k pultu s teplými pokrmami, kde boli na výber vajíčka na rôzne spôsoby, slanina, párky, a dokonca aj grilované kuracie krídelká. Nechýbala zelenina, syry a údeniny a moja milovaná tuniaková paštéta, ktoré som si v miestnom obchode kúpila domov celú škatuľu a všetkým ju vrelo odporúčam. Kávu sme si mohli pripraviť v automatickom kávovare, prípadne bola k dispozícii prekvapkávaná, rozpustná, a dokonca aj bezkofeínová s čakankou. Kladne hodnotím aj zaujímavý výber džúsov ako napr. mrkvový či cviklový a rastlinné alternatívy mlieka.

Ako sme sa najedli v okolí?

Nemali sme vopred jasný cieľ výletu, a tak sme si v miestnom perfektne zásobenom obchode (100 m od hotela) ráno nakúpili desiatu a vyrazili sme na výlet. Počasie nám, bohužiaľ, neprialo a my sa okolo obeda vracali úplne premoknutí späť do hotela. Oceňujem, že nám dal pán recepčný ochotne veci usušiť do práčovne. Ľahký obed sme si teda dali opäť v hotelovej reštaurácii, čo bola skvelá voľba. Výborný hovädzí vývar nás postavil na nohy. Inak sa priznám, že nás cestou žiadna reštaurácia nezaujala natoľko, aby sme mali chuť ju vyskúšať. Navyše bolo na náš vkus všade pomerne dosť ľudí.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Hotel má svoje vlastné wellness centrum, ktoré priamo nabáda k odpočinku po dni strávenom v horách. Ústredným bodom priestoru je vnútorný bazén. Steny okolo bazéna boli presklené, takže bolo možné pri kúpaní pozorovať okolitú krajinu. Z wellness sa dalo ísť priamo do hotelovej záhrady, čo musí byť za pekného počasia veľmi príjemné. My sme si šli zaplávať pred večerou, keď už vonku bola tma. Výhľadom sme sa teda veľmi nepokochali, ale na druhú stranu v bazéne okrem nás nikto nebol, a atmosféra tak bola úplne dokonalá. Jediné, čo mi trochu chýbalo, bol župan. Hoci boli súčasťou wellness šatne s uzamykateľnými skrinkami, predsa len by som radšej prebehla do izby len v župane. Ďalej boli súčasťou wellness hneď 2 fínske sauny, tie sme však nevyskúšali.

Vedľa bazéna bolo malé fitness so stolom na stolný tenis, ktorý bol zrejme veľmi obľúbeným športom, pretože tu stále niekto bol. Zážitok z kúpania to však nijako nenarušovalo, pretože v priestore wellness nebol žiadny hluk počuť.

Kam sa vydať na výlet?

Bohužiaľ nám oba dva dni pršalo, takže sme toho veľmi nestihli. V deň odchodu bolo ale konečne krásne, takže sme si to trošku vynahradili.

  • Údolie Voje a tiesňava Mostnica – Krásny turistický chodník, ktorý sa dá prejsť asi za 2 hodiny. Jej súčasťou je tiež Willomitzerov botanický chodník, ktorý je pomenovaný po prvom mužovi, ktorý zdolal horu Triglav a na iba 300 m ponúka množstvo rozmanitej flóry. Bohužiaľ sme celý okruh nezvládli kvôli silnému dažďu. Na toto krásne miesto sa však určite vrátime a budeme dúfať v lepšie počasie!

  • Tiesňava Vintgar a vodopád Šum – Na toto ikonické miesto odporúčame vyraziť čo najskôr po otvorení o 8:00 hodine ráno a ideálne zakúpiť vopred online vstupenky. My sme k tiesňave prišli okolo desiatej, bohužiaľ, spolu s ďalšími stovkami návštevníkov. Najviac turistov tu býva práve medzi 10:00 až 13:00 hodinou. Návšteva tiesňavy však stojí za to! My sme šli najdlhší okruh (6 km), ktorý nám trval cca 1,5 hodiny. Prvá časť vedie po drevených chodníčkoch okolo koryta priezračnej rieky Radovna. Tiesňava končí pri vodopáde Šum, odkiaľ sme pokračovali podľa ukazovateľov ku kostolu Sv. Kataríny. Cestou sme si užívali nádherné výhľady na krajinu a na stáda voľne sa pasúcich kráv a koní.

  • Jazero Bohinj som si úplne zamilovala vďaka čistej vode s mnohými odtieňmi modrej! Okolo jazera vedie pekná okružná trasa, a dokonca sme si aj napriek pomerne nízkej teplote vody (cca 10 ° C) zaplávali a bol to doslova osviežujúci zážitok.

  • Jazero Bled - Okolo Bledu sme prechádzali cestou tam aj späť a musím povedať, že pohľad na jazero, kostol aj hrad bol naozaj nádherný. Bohužiaľ sme nemali dostatok času na výlet k jazeru, ale nabudúce si to snáď vynahradíme.

  • Výlet lanovkou na horu Vogel je mojím cieľom v rámci budúcej návštevy Slovinska. Počas nášho pobytu nebola lanovka kvôli počasiu v prevádzke. Podľa fotiek a videí ale verím, že ide o nezabudnuteľný zážitok, pretože lanovka vás vyvezie do výšky 1540 m n. m., odkiaľ je fantastický výhľad na Bohinjské jazero obklopené Julskými Alpami. V zime je toto miesto vhodné aj pre milovníkov zimných športov, nachádza sa tu totiž Ski areál Vogel.

Všade pohodlne zaparkujete, pripravte sa však, že väčšina parkovísk a vstupov je spoplatnená.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Jezero ****

„Náš pobyt v Hoteli Jezero **** sme si dokonale užili. Hotel bol skvelou základňou na objavovanie nádhernej slovinskej prírody, personál bol neskutočne ochotný a služby dostačujúce. Hoci nejde o moderné ubytovanie so zážitkovou gastronómiou, hotel má svoje čaro a ponúka poctivý servis a tradičnú chutnú a bohatú kuchyňu. Jeho najväčšou výhodou je rozhodne poloha priamo pri jednom z najkrajších slovinských jazier. Radi na toto miesto spomíname a už teraz sa tešíme na ďalšiu návštevu.”


👍 Pobyt v Hoteli Jezero **** bol osobne overený Ditou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 26. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet