Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi aj oddychom v Hoteli Vincent *** v Luhačoviciach

Vydajte sa spolu s Evou, členkou nášho Travelking tímu, do Luhačovíc. Konkrétne do Hotela Vincent ***. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi aj oddychom v Hoteli Vincent *** v Luhačoviciach

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 15. 8. 2022 - 17. 8. 2022
  • Ubytované sme boli v: Hoteli Vincent ***
  • Lokalitou ubytovania sú: Luhačovice
  • Cestovala som s: Mamkou
  • Stravovanie: Raňajky
  • Doprava: Autobusom

Video z pobytu

Kam a ako sme išli?

Na pobyt do Luhačovíc sme vyrážali z Brna, odkiaľ z hlavnej autobusovej stanice Zvonařka vyráža priamo do Luhačovíc viacero autobusov za deň. Cesta trvala približne 2 hodiny a 15 minút. Jeden lístok pre dospelú osobu stojí od 132 Kč. Aby sme to mali k Hotelu Vincent *** skutočne blízko, vystúpili sme na zastávke na začiatku Luhačovíc U zámku, odkiaľ je to k hotelu už len 300 m pešo do mierneho kopca.

Penzión Vincent, Luhačovice, Osobne overené

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Vincent *** stojí na začiatku Luhačovíc v pokojnej časti na ulici Hradisko smerujúcej k CHKO Biele Karpaty. Už pri príchode k hotelu nás privítala krásna vôňa rôznych bylín, ktoré všade pri hoteli rastú. Prihlásenie do ubytovania funguje spôsobom self check in - ráno v deň začiatku pobytu mi v SMS správe prišiel kód od vchodu budovy a k schránke s kľúčmi od našej izby, kam som sa hravo dostala. Check out potom prebehol osobne na recepcií. Pani recepčná bola v hoteli každé ráno a veľmi príkladne sa o nás starala. Práve vďaka nej a pánovi majiteľovi je hotel zariadený štýlovo a s citom pre detail, o čom svedčia krásne drobnosti a originálne obrazy všade na stenách. V Hoteli Vincent *** vládne na každom kroku veľmi príjemná a pohodová atmosféra. Ako vonku na dvore, tak aj vo vnútri sa nachádza množstvo príjemných zákutí s posedením, kde sa dá relaxovať s nápojom, pri knižke alebo spoločenskej hre, ktoré sa tu dajú požičať. Milovníkov saunovania nadchne tiež infrasauna priamo v hoteli. Som si istá, že by som si pobyt v hoteli užila aj vtedy, ak by nám nevyšlo počasie. Všade naokolo vládne úžasná pohoda a ticho, za čo hotel vďačí svojej polohe. Malou nevýhodou je, že je z hotela trochu ďalej do centra a kúpeľnej zóny (1,7 km). Kto má ale rád dlhé prechádzky, alebo je na pobyte autom, tomu vzdialenosť prekážať nebude. Cesta do centra sa dá tiež skrátiť autobusom - zo zastávky U zámku denne smeruje viacero autobusov na zastávku Pošta, ktorá je už blízko kúpeľnej zóny. Pre hostí, ktorí smerujú do Hotela Vincent *** hlavne za oddychom, je to perfektné miesto na pobyt.

Penzión Vincent, Luhačovice, Osobne overené

Izba na prvom poschodí, v ktorej sme boli ubytované, bola krásne čistá, svetlá a vzdušná. Nachádzala sa v nej manželská posteľ a jednolôžko, bordové kresielko a stôl s televízorom a niekoľkými knihami. Na stolíku už bolo pripravené všetko, na čo sme sa tešili v rámci balíčka - kartičky so vstupom do Mestskej plavárne a zľavou v kaviarni Lázeňská káva, prístroj na inhaláciu Vincentky aj prekvapenie - fľaša vína a dva poháre. Aj v našej izbe, rovnako ako v celom hoteli, zdobili steny originálne obrazy. K izbe patrila tiež chodbička s veľkým zrkadlom, vešiakmi a minibarom, kde sa chladili ako nealkoholické, tak aj nealkoholické nápoje. Z chodbičky sa dalo prejsť do samostatnej kúpeľne so sprchovým kútom, toaletou a umývadlom. Okrem množstva uterákov ma tu príjemne potešili tiež fén, voňavá soľ a malý set kozmetiky (sprchový gél, pinzeta a odličovacie tampóny a tyčinky). K izbe patril tiež balkón s posedením, na ktorom sme si ráno užívali východ slnka a pohľad na okolité kopce a záhrady.

Penzión Vincent, Luhačovice, Osobne overené

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V rámci pobytu sme mali raňajky formou studeného bufetu, ktoré boli každé ráno bohaté. Zo slaného bolo na výber niekoľko druhov šuniek a syrov, a taktiež niekoľko druhov pečiva (svetlé aj celozrnné). Na stole nechýbali varené vajíčka, nátierka či marmelády. Milovníci sladkých raňajok si mohli dopriať čokoládové či ovocné müsli, čokoládové guličky s mliekom alebo jogurtom a rôzne koláče. Samozrejmosťou bolo čerstvé ovocie a zelenina. Každý deň nás navyše potešilo „špecialita“ v podobe slaného koláča alebo utopencov. Skvelé jedlo sa nezaobíde bez rovnako chutného nápoja a na to veru v Hoteli Vincent *** nezabudli. Milovníkov kávy tu poteší kávovar so zrnkami od miestnej pražiarne Lázeňská káva. Vedľa kávovaru nechýbalo tiež mlieko a cukor podľa chuti. Dopriať sme si mohli tiež čaj, vodu s plátkami citróna a džúsy.

Počas celého dňa bol v hoteli k dispozícií samoobslužný bar. Kedykoľvek sme si tak mohli pripraviť kávu alebo čaj v kuchynke, alebo si vziať nápoj podľa svojej chuti z chladničky. V nej sa chladili rôzne druhy džúsov, limonád, alko aj nealko pív, vína a nechýbala tu ani miestna Vincentka v sklenených fľaškách a plechovkách. Ak by nás počas pobytu prepadla chuť, mohli sme si tiež vziať sušienky, kúpeľné oblátky, tyčinky, cukríky či čipsy. Hotel svojim hosťom plne dôveruje, a tak tu celodenný bar funguje samoobslužne - všetko, čo sme si vzali z baru, sme si zapísali na pripravený formulár a skonzumované sme uhradili na recepcií pri check oute.

Aký bol servis pre deti?

Síce sme na pobyt necestovali s deťmi, no všimla som si, že hotel je skvele pripravený aj na malých návštevníkov. Najmenších tu čaká detský kútik plný hračiek, staršie deti sa zas zabavia pri spoločenských hrách. Rodičia pri raňajkách určite ocenia vysoké stoličky na zapožičanie. Počas nášho pobytu sa detskí hostia skvele zabávali aj na dvore priamo pri hoteli, zatiaľ čo rodičia relaxovali na terase s posedením, z ktorej mali perfektný výhľad na svojich drobcov.

Penzión Vincent, Luhačovice, Osobne overené

Ako sme sa najedli v okolí?

Keďže sme v hoteli len raňajkovali, mali sme dostatok príležitostí na objavovanie luhačovických reštaurácii a kaviarničiek:

  • Našou prvou zastávkou bola miestna pražiareň a kaviareň Lázeňská káva, ktorá je vychýrená aj za hranicami Luhačovíc. V rámci ubytovacieho balíčka sme dostali poukaz na kávu, ktorý sme premenili na lahodné cappuccino na ľade. Kaviareň má skvelú atmosféru a obsluhujú v nej skutoční odborníci. Milá slečna servírka mi výborne poradila s výberom zrnkovej kávy, ktorá bola vskutku lahodná. Vrecká so zrnkovou Lázeňskou kávou je možné kúpiť aj priamo v Hoteli Vincent *** a zo zrniek tejto pražiarne sa varí káva v hoteli.
  • Na obed sme si zašli do Francúzskej reštaurácie v Hoteli Alexandria. Reštaurácia patrí medzi prvotriedne podniky, ktoré navštevujú významné osobnosti a zahraničné delegácie. Tunajšie priestory, obsluha aj strava je preto na skutočne vysokej úrovni a (minimálne večer) je potrebné sa podľa toho aj obliecť. My sme si ako polievku dali brokolicový krém so syrom s ušľachtilou plesňou a slepačí vývar, a ako hlavný chod teľací steak s gratinovanými zemiakmi s grilovanou zeleninou a bravčový Cordon Bleu s roztlačenými zemiakmi. Obe jedlá boli skutočne výborné a cítili sme sa po nich skvele.
  • S mamkou sme si zopakovali našu obľúbenú dovolenkovú tradíciu a namiesto klasickej večere sme si dopriali niečo sladké. Šálka horúcej čokolády s pomarančom v čokoládovni U najády nám príjemne zakončila deň.
Penzión Vincent, Luhačovice, Osobne overené

Kam sa vydať na výlet?

Do Luhačovíc sme mierili za získaním novej energie aj zážitkov, a tak sme odpočinok v bazénoch striedali s prechádzkami za architektonickými zaujímavosťami:

  • Za relaxom sme zamierili do Mestskej plavárne, kam sme mali v rámci pobytu vstup na 1 hodinu zadarmo. V zážitkovom bazéne sme si užívali masáže pod chrličmi a na bublinkovej lavici, odpočívali sme tiež vo vírivke a na vonkajšej terase zaliatej slnkom. Nechýba tu ani plavecký bazén s dĺžkou 25 m či bazén s atrkaciami pre deti.
  • Prechádzky a obdivovanie krás kúpeľného mestečka sme si dosýta užili na pešej kúpeľnej zóne. Okrem množstva preslávených kúpeľných hotelov navrhnutých (nielen) Dušanom Jurkovičom sme obdivovali taktiež luhačovické pramene - prameň dr. Šťastného, prameň Ottovka, najslávnejší prameň Vincentka a ďalšie - a tiež kolonádu.
Penzión Vincent, Luhačovice, Osobne overené
  • Parádne sme si oddýchli tiež vo wellness centre v Spa & Wellness Hoteli Alexandria, kam je od 14:00 hodín vstup možný aj pre verejnosť za 550 Kč na osobu (po rezervácii vopred). Najkratší vstup je možný na 2 hodiny, ktoré nám ale stačili len tak-tak. Relaxovali sme v oddychovom bazéne s krásnou mozaikou zlatého slnka na dne, vo vírivke aj na ležadlách rozostavaných medzi kvetinami a antickými sochami. Súčasťou wellness centra je tiež saunový svet a vonkajšia terasa s lehátkami, kde sa dá počas teplých dní krásne leňošiť.
  • Na prehliadku luhačovickej priehrady sme sa odviezli autovláčikom Moravský drak, ktorý z centra Luhačovíc smerom na Pozlovice a k priehrade premáva vo vybrané dni od apríla do októbra. Na vláčik si môžete zakúpiť jednosmerný lístok za 80 Kč na osobu, my sme si zvolili obojsmernú jazdu za 120 Kč na osobu. Celá okružná jazda k priehrade a späť do centra trvala 1 hodinu.
Penzión Vincent, Luhačovice, Osobne overené

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Vincent ***

„Hotel Vincent *** bol perfektnou voľnou na pobyt plný oddychu a poznávania krás okolia. Interiér hotela je zariadený veľmi štýlovo a s citom pre detail. Rovnako krásna bola aj naša izba, v ktorej nám absolútne nič nechýbalo. Z pestrého raňajkového bufetu si vyberie každý, na čo má chuť. Hotel stojí v tichej časti Luhačovíc, odkiaľ sa dá do centra ľahko dostať pešo alebo autom či autobusom. Vďaka vstupu na jednu hodinu v rámci balíčka sme navštívili Mestskú plaváreň a spoznali sme aj mnohé architektonické skvosty a významné pramene na kúpeľnej promenáde. Určite si pobyt v luhačovickom Hoteli Vincent *** rada zopakujem.“


👍 Pobyt v Hoteli Vincent *** bol osobne overený Evou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 24. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet