Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi a wellness v Termal Hoteli Mesteri *** v Maďarsku

Vydajte sa spolu s Anetou, členkou nášho Travelking tímu, do Maďarska. Konkrétne do Termal Hotela Mesteri ***. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi a wellness v Termal Hoteli Mesteri *** v Maďarsku

Informácie o pobyte v bodoch

  • Termín pobytu: 9. 9. 2022 - 11. 9. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Termal Hoteli Mesteri ***
  • Lokalitou ubytovania je: Sárvár
  • Cestovala som: S partnerom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Video z pobytu

Kam a ako sme išli?

Na pobyt do Maďarska sme sa vydali autom z Olomouca. V Česku sme išli po diaľnici, pretože máme kúpenú celoročnú diaľničnú známku. Ďalej sme pokračovali cez Slovensko a Rakúsko až do Maďarska. Prišlo nám zbytočné na víkendový pobyt kupovať zahraničné diaľničné známky, a tak sme išli mimo diaľnice. Cesta nám trvala asi 5 hodín, ale ak by sme cestovali z Bratislavy, cesta by nám zabrala len necelé 2 hodiny. Nabudúce zvážime aspoň nákup slovenskej diaľničnej známky, ktorá stojí 10 EUR. Na území Maďarska vedie väčšina trasy do hotela po okresných cestách, takže tam sa kupovať diaľničnú známku už neoplatí.

Ako to bolo s parkovaním?

Vonkajšie a nestrážené parkovisko bolo priamo pri hoteli. Bolo tu skutočne dosť miest, takže sa nemusíte báť, že nezaparkujete. Z tohto dôvodu nie je potrebné parkovanie rezervovať vopred a nič sa zaň nedopláca.

Termal Hotel Mesteri ***, Maďarsko

Kde sme sa ubytovali?

Termal Hotel Mesteri *** sa nachádza v okrajovej časti mestečka Mesteri a v jeho okolí je pokoj a veľa zelene. My sme hotel bez problémov našli vďaka navigácii. Po ceste sme minuli aj niekoľko cedulí, ktoré vás na miesto spoľahlivo doviedli.

S našou izbou sme boli nadmieru spokojní. Išlo o naozaj veľkú rohovú izbu. Za vchodovými dverami bola chodbička so zrkadlom a veľkou skriňou. Z chodbičky sa dalo ísť priamo do spálne, alebo do krásnej mramorovej kúpeľne so sprchovacím kútom, umývadlom, fénom, kúrením, odkladacím priestorom na uteráky a toaletou. V spálni stáli 2 kresielka, malý gauč a za rohom sa ukrývala manželská posteľ. Oproti posteli sa nachádzali veľký stôl, mini chladnička a nad stolom televízia. Nechýbala tu ani klimatizácia a ventilátor. Izba síce nemala balkón, ale to nám nevadilo, pretože nám výhľad poskytovali 2 veľké okná. Miestnosť bola ladená do hnedej a modrej farby a veľmi sa nám v nej páčilo.

Termal Hotel Mesteri ***, Maďarsko

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou nášho pobytového balíčka bola polpenzia s raňajkami a večerami vo forme bufetu. Počas raňajok sme si mohli vyberať z vajíčok, párkov, salám, šunky, syrov, masla, zeleniny a ovocia. Zo sladkého boli na bufetových stoloch pripravené vafle, cereálie, marmelády atď. Smäd zahnali 3 druhy džúsov, káva a čaje.

Na večeru bolo možné si podľa vlastnej chuti dať polievku a tri hlavné jedlá, ku ktorým boli vždy aspoň 2 prílohy. Na výber sme mali napríklad vyprážaný karfiol, mäsová zmes, zapečené kuracie prsia s broskyňou a syrom, pečeň na cibuľke, zapečený bravčový plátok, vyprážané šampiňóny a ako príloha americké zemiaky, varené zemiaky a ryža. Sladkú bodku tvorili prichystané koláče, domáce bábovky či čokoládový rez. Jedla bol vždy dostatok a veľmi nám chutilo, takže sme boli spokojní.

Ako sme sa najedli v okolí?

Sobotný obed sme si dali priamo v areáli kúpeľov. Tu sa nachádzala jedna reštaurácia a za ňou bufet s rýchlym občerstvením. Chceli sme čo najviac času stráviť v termálnych kúpeľoch, preto sme sa tentokrát nevydávali do žiadnej reštaurácie mimo kúpeľného komplexu. Zamirili sme teda k bufetu, kde sme si dali langoš, hamburger a miestne čapované pivo. Neskôr nás prepadla chuť na niečo sladké, čo sme vyriešili tak, že sme si vo vonkajšej časti areálu dali zmrzlinu.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Hotel je priamo prepojený s termálnymi kúpeľmi. Kúpele sa delia na vnútornú časť s jedným veľkým bazénom a vonkajšiu časť, ktorej súčasťou bolo hneď niekoľko bazénov. Tento bazén bol okrúhly s ostrovčekom uprostred a celý pod strechou. Druhý bazén bol obrovský a rozdelený na 2 časti. V jednej bola teplota vody 32–34 °C, v druhej polovici bola voda najteplejšia (až 38 °C). Tento bazén bol uprostred čiastočne zastrešený, čo sa hodilo, keď počas dňa spadlo pár kvapiek dažďa. Oproti potom bol bazén pre malé deti, ktorý bol počas nášho pobytu vypustený. Najďalej od hotela sa ešte rozprestieral posledný bazén pre dospelých a ten bol, bohužiaľ, aj vypustený. Vonkajší areál bol obklopený krásnou zeleňou s množstvom lavičiek a možnosťou zapožičania lehátok. Vo vnútornom priestore sa navyše dalo relaxovať v saune, alebo sme si mohli oddýchnuť počas masáže, ktoré sa dali za príplatok objednať.

Kam sa vydať na výlet?

  • Sopečný Park Kemenes – zhruba 6,5 km od hotela nájdete vyhasnutú sopku, kde je možné navštíviť múzeum s vulkanologickou expozíciou.

  • Zámok Esterházy – rokokový palác s krásnou záhradou z 18. storočia postavený pre princa Mikuláša Esterházyho sme navštívili po ceste domov a stálo to za to.


Termal Hotel Mesteri ***, Maďarsko

Záverečné hodnotenie pobytu v Termal Hotel Mesteri ***

„Náš prvý pobyt v termáloch dopadol vynikajúco. Uchvátila nás priestranná izba, ktorá bola vybavená všetkým, čo sme potrebovali. Skvele sme si oddýchli v kúpeľoch, kde sme väčšinu času strávili v liečivej vode vo vonkajších bazénoch obklopených zeleňou. Strava v hoteli nám veľmi chutila, personál bol milý. Jedinou nevýhodou pre nás bolo, že na recepcii hovorili iba maďarsky a nemecky. Anglicky teda nikto nehovoril, ale nakoniec sme sa nejako dohodli. :) Pobyt v Termal Hoteli Mesteri odporúčam všetkým generáciám. Vydať sa sem môžete za liečbou pohybového ústrojenstva, alebo sa len tak v chladnejšom počasí zohriať v príjemne horúcej vode.“


👍 Pobyt v Hoteli Termal Hotel Mesteri *** bol osobne overený Anetou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aneta KotrlováAneta Kotrlová
Aktualizované: 18. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet