Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi a wellness v Hoteli Unterberghof **** v Alpách

Vydajte sa spolu s Nikolou, členkou nášho Travelking tímu, do rakúskeho Flachau v Alpách. Konkrétne do Hotela Unterberghof ****. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi a wellness v Hoteli Unterberghof **** v Alpách

Informácie o pobyte v bodoch

  • Termín pobytu: 18.8.2022 - 20.8.2022
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Unterberghof ****
  • Lokalitou ubytovania sú: Alpy
  • Cestovala som: S partnerom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Video z pobytu

Kam a ako sme išli?

Na pobyt do Rakúska sme sa vybrali z obce Klobouky u Brna. Cesta do hotela trvala 5 hodín a väčšina trasy viedla po rakúskych diaľniciach, takže sme si na benzínke zakúpili 10-dňovú diaľničnú známku za 9,50 €. Je možné zakúpiť aj elektronickú diaľničnú známku, ale musí sa kupovať s predstihom – aspoň 14 dní pred začiatkom cesty. Na cestu sme vyrazili už o 5 hodine ráno, aby sme hneď prvý deň pobytu stihli návštevu ľadovej jaskyne Eisriesenwelt. Na trase je však zaujímavých miest, ktoré by stáli za návštevu, oveľa viac: napríklad mestá Linz a Salzburg alebo jazerá Wolfgangsee, Mondsee, Hallstatter see a ďalšie. My sme sa na spiatočnej ceste zastavili pri jazere Attersee.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie bolo zadarmo na parkovisku priamo pri hoteli. Miest bol dostatok a parkovanie nebolo potrebné dohodnúť vopred.

Hotel Unterberghof ****, Osobne overené Travelkingom

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Unterberghof **** sa nachádza na kraji mestečka Flachau. To leží priamo pri zjazde z diaľnice A10, takže je skvelým východiskovým bodom na výlety autom. Hotel sa nachádza mimo centra mesta, do ktorého je to asi 15 minút chôdze a môžete sa do neho vydať aj cez lúky po cestičkách vysypaných kamienkami, čo je veľmi pekná prechádzka. V meste je potom mnoho obchodíkov a reštaurácií. Priamo pri ubytovaní je bobová dráha a areál s nafukovacími hradmi a atrakciami pre deti. V bezprostrednej blízkosti hotela vedie niekoľko peších turistických trás.

Od našej izby sme dostali hneď dve čipové karty, čo sme veľmi ocenili a zo skúseností v iných hoteloch viem, že to nie je až také časté. Ďalším príjemným prekvapením bolo zistenie, že izba má oddelenú kúpeľňu a toaletu. V kúpeľni bol sprchovací kút a k dispozícii bol aj fén. Za veľmi praktické považujem, že v kúpeľni boli uteráky dvoch farieb, takže sme si nemuseli pamätať, kto si ten svoj kam zavesil. Páčilo sa mi, že vstupná chodba izby a celá spálňa boli veľmi priestranné. To bolo však zrejmé už z fotiek v ponuke, takže ma to neprekvapilo. :) Vo vstupnej chodbe bola veľká skriňa a lavica so zrkadlom. Izba bola vybavená posteľou, posedením (dve stoličky a stolík) a menšou rozkladacou sedačkou, ktorá sa môže poslúžiť ako prístelka pre dieťa alebo tretiu osobu. Nechýbal ani písací stôl so stoličkou a menšia televízia s mnohými programami, vrátane jednej spravodajskej stanice v češtine. Rovnako ako u väčšiny ostatných izieb bol súčasťou tej našej balkón so stolíkom, posedením a popolníkom. Upratovanie izby prebiehalo každé ráno počas raňajok a boli vymenené uteráky. Ešte spomeniem, že hotel je bezbariérový - výťah je hneď pri recepcii a chodby sú naozaj široké.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V rámci balíčka sme mali polopenziu označenú ako „light package“. Pri prvej návšteve reštaurácie nás obsluha usadila pri stou, ktorý pre nás vopred vybrala, a pri ktorom sme potom sedávali po celú dobu pobytu. Stoly, ktoré boli priamo pri oknách, mali krásny výhľad na okolité kopce. Stolov je tu dostatok, takže pre svoju izbu budete mať vždy svoj vlastný. Pre väčšie rodiny či skupiny nie je problém stoly spojiť. Obsluha hotela je vždy o krok napred a všetko je pripravené pre komfort a podľa potrieb konkrétneho hosťa. Počas našej návštevy bol hotel plne obsadený, ale ani tak nenastal žiadny problém s nedostatkom miest na sedenie či jedlom alebo s neporiadkom a špinavým riadom.

Raňajky vo forme bufetu sa podávali od 8:00 do 10:00 hodín. Na výber bolo asi 5 druhov pečiva, slanina, miešané vajíčka, vajíčka natvrdo, 2 druhy syra, šunky, salámy, trocha zeleniny. Zo sladkých jedál 4 marmelády, med, Nutella, jogurty, kukuričné lupienky a sušené slivky. Ponuka bola dostačujúca, ale za mňa o niečo slabšia, než čo som zvyknutá z iných hotelov. Konkrétne mi chýbali párky a omáčka ako kečup či horčica. Z nápojov tu bola klasika: džúsy, mlieko, káva a čaj.

Hlavnou odlišnosťou oproti klasickej polpenzii bola popoludňajšia desiata. Od 15:00 do 16:30 hodín bola v jedálni k dispozícii tácka s bábovkou a ďalšími sladkými dobrotami. Ďalej sme sa mohli sami obslúžiť pri zmrzlinovom bare s 3 druhmi zmrzliny, ktoré bolo možné si nabrať do misky alebo do kornútku a nechýbala ani šľahačka. Štandardne patrí k sladkej popoludňajšej desiate aj káva, ale, bohužiaľ, bol kávovar mimo prevádzky. Pre deti je tu potom možnosť si po celý deň, mimo času raňajok a večerí, načapovať limonádu či džús do téglikov.

Večere sa podávajú od 18:00 do 20:00 hodín. V deň príchodu (štvrtok) bola večera formou bufetu so zameraním na taliansku kuchyňu. Na výber bola paradajková polievka, morčací plátok, lasagne a bravčová saltimbocca. K tomu bolo možné si ako prílohu dať zeleninu, ryžu alebo cestoviny a ďalej omáčky: bolonskú, paradajkovú a Carbonara. Skvelý bol aj zeleninový a predkrmový bufet s rôznymi druhmi syrov, údenín, pečiva a pod. Ponuka bola naozaj rozmanitá.

Páčilo sa mi, že sme mali na stole pripravený jedálny lístok (v angličtine) s vypísanými jedlami, ktoré dnešný bufet obsahuje. Vďaka tomu sme si mohli v pokoji rozmyslieť, čo si dáme a potom zamieriť ku konkrétnemu miestu. Iba dezert bol v ten deň servírovaný, takže akonáhle sme všetko dojedli, spýtal sa nás čašník, za ako dlho budeme chcieť priniesť sladkú bodku v podobe tiramisu. V rámci balíčka je pri večeri zadarmo nápoj - víno, pivo alebo voda. Pivo je čapované, z vín je na výber biele alebo červené. Druhý deň už bola večera servírovaná. Pri raňajkách sme dostali večerné menu a mohli sme si vybrať z 3 jedál (ryba, hovädzie, zeleninové rizoto). K hlavnému servírovanému chodu bol k dispozícii bufet s polievkou, predjedlami a zeleninou, kde sme sa mohli obslúžiť podľa vlastnej chuti. Ako dezert sme si mohli dať pri zmrzlinovom bufete asi 6 druhov zmrzliny, horúce ovocie a čokoládu na preliv. Pre deti bolo v ten deň kuracie mäso s výberom prílohy na bufetových stoloch. Rôzne spôsoby podávania večere môžu pôsobiť trochu chaoticky a neviem na základe čoho sa určovalo, že raz bolo jedlo servírované a raz bufetové, keď obsadenosť bola v oba večery rovnaká. Avšak všetko bolo veľmi dobré a pochutnali sme si!

Ako sme sa najedli v okolí?

Jeden neskorý obed sme si dali počas výletu v Hoteli Waldgasthof, ktorý sa nachádza v miestach prestupu medzi lanovkami Starjet 1 a 2. Posedeli sme si na terase, odkiaľ sme sa kochali výhľadom na hory. Ponuka jedál bola široká a skoro všetko boli hotovky, ktoré prinášajú na stôl okamžite. Objednali sme si slivkovú knedľu a naozaj ani nie za 5 minút sme ju mali spolu s čajom a kávou na stole. Bolo tu možné platiť kartou.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Sauny sú otvorené od 15:00 hodín, po dohode s personálom je však vstup možný aj skôr. Vstup je povolený osobám nad 15 rokov a je na čipovú kartu od izby, a tak nie je nutné na recepcii nič vopred hlásiť. V saunách sú zadarmo k dispozícii uteráky, župany je možné zapožičať za poplatok 7 €. Po saunovaní sme relaxovali na ležadlách a pozorovali bobovú dráhu na protiľahlom kopci. Vonku pred hotelom je ešte vyhrievaný bazén, ktorý ukazoval teplotu 29 °C. Ten sme ale nevyužili, pretože väčšinu dňa poprchávalo a bolo zamračené. Inak by sa určite na ležadlách pri vonkajšom bazéne príjemne odpočívalo. Škoda, že v hoteli nebola k dispozícii aj vírivka, priestor by tu pre ňu bol. :) V suteréne sa nachádza ešte fitness miestnosť so základnými strojmi na cvičenie s kapacitou max. 2 osoby.

Aké bolo ďalšie vyžitie v hoteli?

Vedľa hotela je tenisový kurt, ktorý je možné využiť zadarmo. Rakety a loptičky je možné si zapožičať na recepcii. Zadarmo je možné využiť aj ping pongový stôl, ktorý nájdete vonku pri bazéne.

Kam sa vydať na výlet v rakúskych Alpách?

  • Hneď prvý deň sme sa pri ceste z Česka do hotela zastavili v jaskyni Eisriesenwelt, čo je najväčšia ľadovcová jaskyňa na svete. Vstupenka pre dospelého vyšla pri nákupe online na 32 €, na pokladni na 35 € a zahŕňala cestu autobusom z parkoviska v meste, lanovku a exkurziu do jaskyne so sprievodcom. Prehliadky prebiehajú v nemčine alebo angličtine. V jaskyni bola skutočne zima, teplota bola len ľahko nad nulou. Aj v lete je teda potrebné obliecť si dlhé nohavice, teplú bundu, rukavice a čiapku. Počas exkurzie v jaskyni vystúpite po viac ako 1 400 schodoch a potom ešte musíte celú trasu absolvovať späť, takže to nie je úplne vhodný výlet pre malé deti a osoby s horšou pohyblivosťou. V jaskyni bola tma, osvetľoval ju iba sprievodca s lampou a potom sami návštevníci, keď zhruba každý piaty dostal do ruky lampáš, ktorý celý čas niesol. Kvôli tomu sa, bohužiaľ, nedalo vychutnať si ľadovú krásu v jej plnom rozsahu, pretože vždy bolo vidieť len časť, ktorá bola práve osvetlená. Ja osobne som skôr pozerala na schody pod nohami než okolo seba, aby som sa nepošmykla. Na celú návštevu si odporúčam vyhradiť tak 4 hodiny, aby ste všetko v pohode stihli. Počítajte tiež s tým, že niekedy sa pred lanovkou tvoria fronty. Keby vám ešte zostal nejaký čas, odporúčam navštíviť hrad Hohenwerfen, ktorý leží v rovnakej dedine.

Hneď po príchode do hotela nám pani recepčná pomohla zariadiť zľavovú kartu Flachau Summer Card. Na túto kartu má nárok každý, kto sa ubytuje vo vybraných hoteloch vo Flachau minimálne na 2 noci. Karta v podobe QR kódu nám prišla asi za hodinu na e-mail. Zriadenie karty je zadarmo a je možné ju začať ihneď používať. Informácie o možnostiach využitia boli na letáčikoch na recepcii a nájdete ich tiež na webe. Vybrať si môžete napríklad hikingové túry, napríklad 5-hodinový výstup na vrchol Lackenkogel (2 051 m n. m.). Z ostatných aktivít je v ponuke napríklad lukostreľba, futbalový tréning, beach volejbal, zábavné aktivity pre deti, návšteva farmy... Každý deň si môžete vybrať jednu z možností.


  • My sme Flachau Summer Card využili na jazdu lanovkou Starjet, ktorá bola so zľavovou kartou zadarmo. Išli sme jednoducho priamo k turniketu a tam načítali QR kód našej karty z e-mailu a mohli sme ísť! Lanovka je sedačková pre 6 ľudí. Na prestupnej stanici sme prestúpili na lanovku Starjet 2 a vyviezli sme sa najvyššie, ako sa len dalo. Aj cestu dole sme absolvovali lanovkami a za žiadnu z jázd sme nemuseli platiť. Na konečnej stanici lanovky je možné si vybrať jeden z 3 značených okruhov a užiť si krásne výhľady na vrcholky Vysokých Taur a Dachstein. Vychádzka na vrchol Griessenkareck trvala necelé 2 hodiny a dostali sme sa takmer do 2 000 metrov nad morom. Cestou sme prechádzali okolo stád kráv, ktoré sa pásli na lúkach v okolí. Pozdĺž lanovky je niekoľko chát, kde je možné sa občerstviť.

  • Na južnom okraji Salzburgu leží zámok Hellbrunn a zoo, na západnom okraji zase Skanzen Freilichtmuseum Salzburg. Hoci sme mali v pláne na niektoré z miest zamieriť, nakoniec sme sa rozhodli návštevu odložiť na inokedy, pretože bolo daždivo. Podľa informácií na internete je v zámku k dispozícii audio sprievodca v češtine. Na skanzen je potrebné vyhradiť si celý deň, pretože areál je skutočne rozsiahly.

  • Lokalita hotela je skutočne nabitá prírodnými i kultúrnymi pamiatkami. Za 3 dni sme nestihli zďaleka všetko, čo by sme chceli, a tak sa sem ešte určite vrátime. Rozhodne odporúčam rezervovať a zakúpiť si vstupenky na lanovky a na pamiatky vopred, najmä v letnej sezóne. Prvou výhodou je, že budete mať istotu, že sa vám výlet vydarí a nebudete musieť riešiť náhradný program, pretože na mieste budú vstupenky vypredané. Po druhé ušetríte nejaké to euro, pretože online zakúpené lístky bývajú lacnejšie. My sme sa napríklad chystali na ľadovec Dachstein, ale už pri ceste k lanovke tabule hlásili, že je možný vstup iba so vstupenkou zakúpenou online. Keď sme teda skúšali o 11 hodine kúpiť lístky na webe, na ten deň už boli, bohužiaľ, vypredané. :(


Hotel Unterberghof ****, Osobne overené Travelkingom

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Unterberghof ****

„V Hoteli Unterberghof sme strávili krásny augustový víkend. Na hoteli sa nám páčila jeho rodinná atmosféra a milý prístup každého z personálu. Ubytovaní sme boli vo veľkej izbe, ktorá presne zodpovedala fotografiám v našej ponuke. Jediné malé mínus by som dala za skromnejší výber pri raňajkách, kde by som ocenila pestrejšiu ponuku teplých pokrmov. Okrem toho sme však boli s jedlom veľmi spokojní a veľmi nám chutilo. Okolie je plné atrakcií pre deti, takže tento hotel odporúčam aj na rodinnú dovolenku. Navštíviť môžete najväčšiu ľadovú jaskyňu na svete Eisriesenwelt, ľadovec Dachstein alebo si vybrať z bezplatných aktivít v ponuke Flachau Summer Card. ”


👍 Pobyt v Hoteli Unterberghof **** bol osobne overený Nikolou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 18. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet