Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi a wellness v Hoteli Praděd Thamm *** v Jeseníkoch

Vydajte sa spolu s Nikol, členkou nášho Travelking tímu, do Jeseníkov - Zlatých Hôr. Konkrétne do Hotela Praděd Thamm ***. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s výletmi a wellness v Hoteli Praděd Thamm *** v Jeseníkoch

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 9.9.2022 - 11.9.2022
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Praděd Thamm ***
  • Lokalitou ubytovania sú: Jeseníky
  • Cestovala som s: Partnerom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Video z pobytu

Kam a ako sme išli?

Na víkendový pobyt do Jeseníkov sme sa vydali z Vysočiny (Žďár nad Sázavou). Cesta do Zlatých Hôr nám mala trvať zhruba 3 hodiny. Cestou sme si však urobili niekoľko prestávok na benzínkach, narazili sme na upchaté mesto aj na semafory na rozkopanej ceste, a tak sme do hotela cestovali skôr 5 hodín. Našou cestou žiadna diaľnica neviedla, takže sa aspoň ušetrí za diaľničnú známku. 😊

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie bolo k dispozícii zadarmo priamo pri hoteli. Menšie parkovisko je hneď pred hlavným vchodom do hotela, kde je ideálne zastaviť a vyložiť si kufre. Následne odporúčam preparkovať na spodné parkovisko, ktoré sa nachádza pri reštaurácii a vonkajšej terase hotela. To je oveľa priestrannejšie a tiež bezpečnejšie, pretože sa nenachádza rovno pri ceste.

Hotel Praděd Thamm ***, Osobne overené Travelkingom

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Praděd Thamm *** leží v Zlatých Horách (Jeseníky), čo bola oblasť, ktorú som navštívila po prvýkrát v živote. Hotel určite neprehliadnete, pretože sa nachádza priamo pri hlavnej ceste, má peknú žlto-zlatú omietku a zo všetkých strán sa pýšia nápisy „Hotel Praděd Thamm“. Hneď po príchode sme zamierili na recepciu, kde sa nás ujala milá recepčná, ktorá nám odovzdala kľúč od izby, poukážku na degustáciu rumov a vysvetlila nám, kedy a kde sa podávajú raňajky, večere aj ako funguje wellness centrum.

Naša izba sa nachádzala na 2. poschodí a mala okná smerom k reštaurácii, terase a ceste. História hotela siaha do roku 1837, nie je sa však čoho báť, pretože izby sú novo zrekonštruované a moderne vybavené. Okrem skutočne priestrannej manželskej postele tu bol stolík so stoličkou, druhý stolík s televíziou a malou chladničkou. Na chodbe bola šatníková skriňa, v ktorej sa ukrývali župany do wellness. Príjemným bonusom bol vetrák, ktorý hlavne v lete určite príde vhod. Kúpeľňa bola veľmi priestranná a nachádzal sa v nej sprchovací kút, nechýbali mydlá, dostatok uterákov a fén. V izbe nám nič nechýbalo.

Zaujímavosť: Počas pobytu sme na rôznych miestach narážali na klokany. Teda nie na živé klokany, ale na rôzne pekné obrazy s klokanmi, v reštaurácii boli zase na menu kengurie medailóniky. Predpokladám, že má ísť o šikovné náznaky toho, že majiteľ hotela pochádza z Austrálie. 😊

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V cene balíčka sme mali polpenziu. Raňajky sa podávali od 8:00 do 10:00 hodín v jedálni vedľa recepcie. K dispozícii bol bufetový stôl s klasickou ponukou - miešané a varené vajcia, slanina, párok, rožok, chlieb a tiež niekoľko druhov syrov, salám a zeleniny. Zo sladkých jedál tu boli cereálie s mliekom, biely aj ovocný jogurt, ovocný šalát, mini croissanty a vždy aspoň jedno sladké domáce pečivo (napr. jablkový závin či perník), ktoré mi chutilo asi najviac. K tomu maslo, džemy a rôzne sypanie (semienka, sušené ovocie a i.). Z nápojov nechýbala káva, čaj, voda a automat na džúsy.

Večere sa podávali formou 4-chodového menu od 18:00 do 20:00 hodín v reštaurácii naproti recepcii (teda inde ako raňajky). Na čom si počas vášho pobytu pochutnáte, môžete zistiť na recepcii, kde je položený aktuálny jedálniček. My sme si prvý deň užili šalát caprése, polievka bola hovädzí vývar s mäsom a rezancami, hlavný chod potom steak z krkovice s grilovanou zeleninou a ako dezert vafle s domácou šľahačkou a čokoládovou zmrzlinou. Druhý deň potom šalát s údenými kačacími prsiami, francúzska cibuľačka, ako hlavný chod domáce bolonské tagliatelle a sladkou bodkou bola vanilková panna cotta so slivkami. Porcie boli rozumné, takže sa všetky 4 chody dali bez problémov zjesť. Jedlo bolo vynikajúce a na všetkom, čo nám bolo naservírované, sme si veľmi pochutnali!

Okrem raňajkovej jedálne a reštaurácie na večere je v hoteli aj ďalšia reštaurácia s barom a bowlingom, ktorá sa nachádza na prízemí. Sem sme zavítali po večeri na pivo a degustáciu rumov. Hotel sa totiž pýši rumotékou so 70 druhmi rumov zo všetkých kútov sveta. V rámci degustácie si môžete vybrať z rôzne nacenených balíčkov, pričom každá degustácia obsahuje 4 rôzne vzorky rumu. Tie vám milá obsluha štýlovo naservíruje a poučí vás aj o tom, že je pred degustáciou potrebné do rumu pridať pár kvapiek vody na zjemnenie chuti.

Ako sme sa najedli v okolí?

  • Počas nášho výletu k rašelinisku Rejvíz sme sa zastavali na obed v Penzióne Rejvíz, kde sme ochutnali halušky s bryndzou a opraženou slaninkou. Jedlo bolo výborné, ceny celkom prijateľné, ale nemilo nás prekvapilo, že sa pri reštaurácii nedá zadarmo zaparkovať. Parkoviská majú len pre ubytovaných, keď idete do reštaurácie, musíte uhradiť 100 Kč za parkovanie.

  • Na výlete na zámok Jánský Vrch sme si dali v zámockej kaviarni ľadovú kávu a krémovú tyčinku, ktorá chutila skvele.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Wellness centrum sa nachádza na prízemí hotela spolu s reštauráciou a bowlingom. V izbe sú k dispozícii župany a papuče, takže do wellness môžete ísť už v plavkách, zároveň tu sú k dispozícii šatne pre pánov aj dámy, takže sa môžete pokojne prezliecť až vo wellness. Uterák si musíte zobrať z izby, ale plachtu do sauny vám dá pani na recepcii, ktorá vás tiež vpustí do šatní. Vždy je teda potrebné na recepcii nahlásiť, že chcete ísť do wellness.

K dispozícii je tu fínska sauna a para, tá však, bohužiaľ, v dobe nášho pobytu nefungovala. Po saunovaní sa môžete osviežiť v ľadovom bazéniku, alebo využiť vedro so studenou vodou, prípadne sprchu. Ďalej je tu miestnosť s vírivkou, ktorá je priestranná a zmestí sa do nej až 6 osôb. Tú sme si užili asi zo všetkého najviac. 😊 Je tu tiež bazén, ale na nás bol veľmi chladný. Vzhľadom na to, že jeho účel nie je vyložene relaxačný, ale ide skôr o plavecký bazén s protiprúdom, teplote vody rozumiem. Poslednou časťou wellness je pekná a čiastočne presklená relaxačná zóna s ležadlami, požičať si môžete aj deku, aby sa vám lepšie odpočívalo. Wellness je otvorené denne od 10:00 do 21:00 hodín, takže si ho môžete užiť aj po večeri.

Kam sa vydať na výlet?

  • Keď už sme sa ocitli v Zlatých Horách, museli sme navštíviť miestnu preslávenú atrakciu, ktorou je Poštová štôlňa. Tá sa nachádza asi 6 km od Zlatých Hôr a ide vlastne o baňu, kde sa ťažila meď a zlato. Denne sa organizujú len 3 prehliadky (o 9:00, 11:30 a 14:00 hodín) a počet osôb je obmedzený na max. 25. Odporúčam teda zavolať si vopred o rezervácii. My sme to netušili a keď sme v sobotu chceli prísť na prehliadku, už žiadne miesto nebolo k dispozícií. Našťastie hneď na druhý deň ešte pár miest bolo, a tak sme sa sem vydali v nedeľu. Cena za vstup je 200 Kč a dá sa platiť kartou. Prehliadka trvala asi 90 minút a šlo o naozaj skvelý zážitok - zaujímavé miesto a parádny sprievodca.

  • Ďalším miestom, ktoré sme nemohli minúť, boli rašeliniská Rejvíz a Veľké machové jazierko, ku ktorému sa ide po pekných drevených chodníčkoch. Odporúčam zaparkovať pri Penzióne Rejvíz, kde je hneď niekoľko parkovísk. Stojí 100 Kč na deň, ale keď prídete neskoro, ako my, tak poplatok už nikto nevyberá. Odtiaľ je to zhruba 3 km krásnou prírodou a lesom k Veľkému machovému jazierku. Dá sa ísť aj ďalšími trasami a odbočkami a prechádzku si tak predĺžiť.

  • Vydali sme sa tiež do Balneoparku Vincenza Priessnitza, ktorý sa nachádza v meste Jeseník. Zaparkovali sme priamo pri vstupe do parku na platenom parkovisku (prvá hodina 80 Kč, ďalšie hodiny 60 Kč). Park je pomerne rozľahlý a nadväzuje na les a rôzne trasy, takže sa tu dá pokojne stráviť celý deň. My si však urobili rýchlu prechádzku po vodných liečebných atrakciách. K dispozícii je tu kúpeľ horných a dolných končatín, Priessnitzové lavičky i streky, a tiež Priessnitzov kúpeľ nôh s akupresúrou. Máčanie sa v miestnej minerálnej a trochu ľadovej vode má vraj podporiť nervový systém a zlepšovať odolnosť organizmu. Musím povedať, že chodiť v studenej vode som veľmi dlho nevydržala.😊

  • Pozrieť sme sa išli aj na zámok Jánských Vrch a mestečko Javorník. Zámok je obklopený parkom, ktorý je síce pekný, ale plný komárov. Na prehliadku dovnútra sme nezavítali, ale prešli sme si zámockú záhradu, pokochali sa výhľadom a prešli si centrum mestečka.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Praděd Thamm ***

„Praded Thamm je hotel s dlhou a zaujímavou históriou, ale zároveň zrekonštruovanými a modernými izbami a interiérmi. Izba je vybavená všetkým, čo počas pobytu môžete potrebovať. Nechýba tu ani wellness centrum na oddych, nás najviac nadchla vírivka a relaxačná zóna. Sú tu tiež 2 reštaurácie, bar, rumotéka a bowling. Nudiť sa tu teda rozhodne nebudete. Určite odporúčam vyskúšať degustáciu rumov. Raňajky boli klasické, ale večere úplne fantastické - všetky jedlá, ktoré nám boli naservírované, boli vynikajúce a veľmi sme si na nich pochutnali. Z výletov odporúčam blízku Poštovú štôlňu a rašeliniská Rejvíz.”


👍 Pobyt v Hoteli Praděd Thamm *** bol osobne overený Nikol, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet