Osobne overené: Recenzia pobytu s turistikou a wellness v Orlických horách v April Hoteli Panorama ****

Vydajte sa spolu s Markétou, členkou nášho Travelking tímu, do Orlických hôr. Konkrétne do April Hotela Panorama ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu s turistikou a wellness v Orlických horách v April Hoteli Panorama ****

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 1. 8. 2022 - 3. 8. 2022
  • Ubytované sme boli v: April Hoteli Panorama ****
  • Lokalitou ubytovania sú: Orlické hory
  • Cestovala som s: Maminkou
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Za odpočinkom a výletmi sme s mamičkou vyrazili do Rychnova nad Kněžnou v Orlických horách. Autom sme išli z Brna cez Svitavy a Českú Třebovú. Bohužiaľ bolo po ceste dosť uzávierok i obchádzok, a navyše bola v čase našej cesty veľká prevádzka. Vyrážali sme v pondelok cca o 10:30 hodine a trasa s dĺžkou 130 km nám zabrala asi dve a pol hodiny.

Ako to bolo s parkovaním?

Hotel má svoje vlastné parkovisko, na ktorom sa dá zadarmo parkovať. Vopred sme nič nerezervovali a voľných miest tu bolo dosť.

Kde sme sa ubytovali?

April Hotel Panorama **** je obklopený iba rodinnými domami, takže sa nachádza v úplne pokojnej lokalite. Okolo hotela jazdilo len minimum áut, a tak sme boli veľmi nadšené z ticha. Vďaka tomu, že tu nebol hluk z dopravy ani hlasných rádií, sme si užívali naozaj nerušený pokoj. K rychnovskému zámku aj zámockému parku je to asi 10 minút pešo a návštevu oboch týchto miest rozhodne odporúčam. Na rychnavské námestie je to cca o 5–10 minút chôdze dlhšie.

Dostali sme krásnu slnečnú izbu na druhom poschodí, do ktorej sa dá dostať po schodoch či výťahom. Na poschodí nie je veľa izieb, čo považujem za výhodu. Izba bola krásne pripravená, priestranná a čistá. Súčasťou bol balkón s posedením, ktorý má väčšina izieb a bol z neho parádny výhľad. Veľmi sa nám páčila aj samostatná toaleta s umývadlom (väčšinou som v hoteloch zažila toaletu v rámci kúpeľne). Jediné, čo nám chýbalo, bolo mydlo na umytie rúk na toalete. Takto sme aj tak museli chodiť do kúpeľne, kde už mydlo bolo k dispozícii. V izbe sme nenašli župany, ktoré nám však spolu s papučami personál ochotne dodal, keď sme sa o tom zmienili na recepcii.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V cene balíčka sme mali polpenziu a to vo forme bufetových raňajok a večerí výberom z menu. V raňajkovom bufete bol bohatý výber: ovocie, zelenina, miešané vajíčka, volské oká, slanina, dva druhy párkov, veľmi chutné pečené paradajky alebo napríklad čerstvé pečivo. Zo sladkého tu bolo napríklad niekoľko druhov müsli, bábovky, dezerty v pohári a k tomu jogurty z blízkeho Opočna. Bufet bol pripravený pri vchode do záhrady, takže sme si mohli vybrať, či sa najeme v reštaurácii, alebo vonku s krásnym výhľadom do zelene. Okrem jedál na bufetových stoloch bolo možné objednať si čerstvo pripravený hemendex, vaječnú omeletu alebo palacinky (bez doplatku).

Večere boli dvojchodové a skladali sa z hlavného chodu a polievky, alebo dezertu. Na jedenie bol pre každého v cene jeden nealkoholický nápoj. Navyše sme dostali poukážky na welcome drink, ktorý sme si mohli vybrať z niekoľkých druhov – u nás zvíťazilo prosecco. Prvý večer sme si dali tekvicovú polievku a grilovaný filet z morského vlka. Oboje bolo absolútne vynikajúce. Druhý deň sme zvolili ľahko pikantné curry s ryžou s kuracím plátkom a k tomu ako dezert zmrzlinu. Mali tu aj rôzne zákusky, ale tie sa do nás po vynikajúcej večeri už, bohužiaľ, nezmestili. Interiér reštaurácie bol rovnako ako celý hotel obložený drevom a pôsobila tak veľmi útulne.

Ako sme sa najedli v okolí?

  • Počas výletu v Deštnej v Orlických horách sme sa najedli v miestny krčmičke Na Staré cestě. Dali sme si čučoriedkové knedle a boli vážne skvelé.

  • Posledný deň sme navštívili reštauráciu Beseda Bio priamo na námestí v Rychnove. Chceli sme ľahké zdravé jedlo a naše očakávania boli naplnené. Jedlo bolo bez mäsa a s množstvom zeleniny. Navyše sme mali na výber medzi veľkou a malou porciou a musím povedať, že aj malá porcia bola dostačujúca. :-) Súčasťou reštaurácie je aj obchodík, kde je možné nakúpiť rôzne zdravé potraviny.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Wellness centrum v hoteli bolo otvorené každý deň od 7:00 do 19:00 hodín, vstup bol neobmedzený a nebolo potrebné si ho rezervovať vopred. Priestory boli krásne a čisté, k dispozícii bol bazén a vírivka. Vo vírivke by sme uvítali o niečo teplejšiu vodu, pretože človek chce len sedieť a relaxovať. Bazén bol studenší, ale na krátke plávanie to bolo fajn. V izbe sme mali župany a papuče, takže sme mohli do wellness ísť rovno v plavkách. Za príplatok bolo možné využiť aj fínsku saunu.

Aký bol servis pre deti?

V záhrade hotela je umiestnené veľké množstvo preliezačiek, hojdačiek a ďalších atrakcií pre deti. Všetko v úplne perfektnom stave, takže je hotel ideálny aj pre rodiny s deťmi.

Kam sa vydať na výlet?

  • Rychnov nad Kněžnou, kde sme navštívili zámok vrátane prehliadky, zámockú záhradu a námestie.
  • Chodník „Bylo nás pět“ prevedie návštevníkov životom Karla Poláčka, autora slávneho románu. Jedna zastávka chodníka je hneď pri hoteli a vinie sa veľkou časťou Rychnova.
  • Deštné v Orlických horách – najznámejšie stredisko turistiky a zimných športov v Orlických horách. Funguje tu niekoľko sklární s niekoľko stoviek rokov dlhou tradíciou a napríklad aj zaujímavé Múzeum zimných športov, turistiky a remesiel.
  • Ateliér zvonaře a hrnčířky v Deštnom, kde je možné rezervovať si kurz výroby rolničiek.
  • V samotných Orlických horách je neskutočné množstvo turistických trás. My sme išli z Deštné po chodníku „Kačenčina pohádková stezka“, ktorý má viac dĺžok, takže si ho užijú nielen deti, ktoré po chodníku sprevádza princezná Kačenka s úlohami. My sme po chodníku prešli cca 10 km v rámci trasy „kostel sv. Matúša“.
  • Pútnické miesto Rokole so studničkou s ľadovou a veľmi chutnou vodou. V jeho blízkosti je aj krížová Cesta manželov na zamyslenie.
  • Dobruška – Rodný dom F. V. Heka (F. L. Věka).
  • Kostol so sklenenou strechou v Neratove – história kostola siaha až do 15. storočia. Za 2. svetovej vojny bol zasiahnutý protitankovou strelou a prišiel o strechu. Dnes je kostol unikátom, pretože je zastrešený čiastočne presklenou strechou.
  • Štátny zámok Opočno láka na rozsiahlu expozíciu historických zbraní a zbierku obrazov rodiny Colloredo-Mansfeldovcov.
  • Trochu ďalej (40 km) je potom pekné Babičkino údolie a zámok Ratibořice.

Záverečné hodnotenie pobytu v April Hoteli Panorama ****

„Pobyt v April Hoteli Panorama sme si veľmi užili. Najviac sme ocenili polohu hotela vo veľmi pokojnej lokalite, vďaka čomu sme počuli iba spev vtáčikov a hlavne tu nebol žiadny hluk z áut či rádií. Ďalej nám pobyt spríjemnil veľmi milý, usmievavý a ochotný personál – pán čašník nám napríklad dával aj tipy na výlety. K tomu krásna svetlá izba a vynikajúce jedlo, ktoré bolo doslova gurmánskym zážitkom. Hotel je navyše skvelým východiskovým bodom pre najrôznejšie výlety po okolí, po ktorých sme si mohli dopriať príjemný odpočinok v hotelovom wellness.”


👍 Pobyt v April Hoteli Panorama **** bol osobne overený Markétou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet