Objavte to NAJ z Chorvátska a získajte inšpiráciu na budúcu dovolenku na Jadrane!

Oblíbené 0

Zatiaľ nemáte žiadne obľúbené ponuky.

  • K ponukám sa môžete kedykoľvek vrátiť
  • Obľúbené ponuky na jednom mieste
  • Upozornenie na zmeny v ponukách

Osobne overené: Recenzia pobytu na Slovácku v Hoteli Lidový dům *** s dobrým jedlom a vínom

Vydajte sa spolu s Nikol, členkou nášho Travelking tímu, do Bzenca. Konkrétne do Hotela Lidový dům ***. Aká bola cesta, ubytovanie, víno a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu na Slovácku v Hoteli Lidový dům *** s dobrým jedlom a vínom

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 14. 7. 2023 - 16. 7. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Lidový dům ***
  • Lokalitou ubytovania je: Slovácko
  • Cestovala som: S priateľom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na letný víkendový pobyt sme sa v júli vydali na Slovácko. Touto oblasťou sme až doteraz skôr prechádzali, ale nikdy sme nemali príležitosť na jej preskúmanie.😊 Na cestu sme vyrazili zo Žďáru nad Sázavou, odkiaľ sme cez Brno pokračovali až do Bzenca, ktorý bol našou cieľovou destináciou. Hoci sme vyrážali v piatok po práci, žiadne komplikácie nás po ceste nestretli. Celkovo nám trasa aj so zastávkou na kávu v Brne trvala asi 3 hodiny. ďaleko by sme to ale nemali ani zo Slovenska - Bzenec totiž leží blízko hraníc, približne 20 km od Skalice.

Ako to bolo s parkovaním?

Hotel Lidový dům *** disponuje vlastným parkoviskom, na ktorom je možné parkovať bezplatne a jeho kapacita je dostatočná. Počas nášho pobytu sa tu konala svadba a hotel bol takmer plný, napriek tomu sa vždy našlo voľné miesto na zaparkovanie.

Kde sme sa ubytovali?

Ubytovaní sme boli v Hoteli Lidový dům ***, ktorý sa nachádza priamo na námestí v centre Bzenca. My sme sa na cestu vydali až po práci, takže sme prišli okolo deviatej hodiny večernej. Recepcia hotela má otvorené do ôsmej, ale na oneskorencov, ako sme my, sú pripravení. Kľúč od izby nám odovzdal personál v reštaurácii a klasický check-in potom prebehol v sobotu ráno, kedy bola recepcia znovu otvorená.

Naša izba sa nachádzala na druhom poschodí a išlo o štandardnú izbu s oknami smerom k ceste. Hneď na prvý pohľad ma zaujala veľká fototapeta s hroznom. Okrem tej sa v izbe, samozrejme, nachádzala aj manželská posteľ (šlo o dve spojené lôžka, čo niekto nepreferuje, ale mne osobne to nijako nevadilo), veľký stôl a tiež menší stolík so stoličkou. V kúpeľni potom bolo WC, umývadlo so zrkadlom a poličkou a sprchovací kút.

Potešila nás fľaša vody na privítanie a poháre na napustenie vody z vodovodu. A pretože sme si na náš pobyt vybrali ten najtropickejší víkend tohto leta, kedy teploty atakovali 38 °C, ocenili sme tiež mini chladničku na chladenie nápojov a vetráčik, ktorý bežal naplno celú noc 😊. Z okna izby sme mali pekný výhľad na námestí. Zo spánku ma našťastie len tak niečo nevyruší, takže sme mali okno na noc otvorené.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V sobotu a nedeľu ráno sme si pochutnali na raňajkách formou bufetu. V sobotu sa v hlavnej reštaurácii konala svadba, a tak sa raňajky podávali v štýlovej pivnici. V reštaurácii, kde sa raňajky podávajú štandardne, a kde je aj viac miesta, sme si ranné hodovanie dopriali v nedeľu.

Na výber boli sladké aj slané jedlá. Môj priateľ si dal svoje obľúbené vajcia s párkami a zeleninou, k tomu pečivo s maslom, syrom a šunkou. Ja preferujem sladké raňajky, takže som ocenila melón, tvarohový závin a tiramisu. Na výber toho, samozrejme, bolo viac – niekoľko druhov cereálií s mliekom, sladké kupované pečivo ako závin a vianočka, k tomu ale aj domáci koláč (čučoriedkový), zo slaných jedál zase nátierka a paštéta, šalát coleslaw a rôzne druhy pečiva. Z nápojov nechýbal džús, voda a čaj, prípadne sme si mohli urobiť horúce nápoje, ako je káva a čaj, z automatu.

V piatok sme prišli neskoro, takže sme si namiesto večere, ktorú sme nestihli, šli dať pivo a víno na terasu. Tá sa nachádza z druhej strany hotela, a ide o naozaj príjemné a pokojné miesto na večerné posedenie. Sadnúť sme si mohli buď na vyvýšenú terasu pri reštaurácii, alebo na posedenie z paliet, ktoré je v noci krásne nasvietené. Schladiť sa bolo možné aj vo vínnej pivnici, kde bolo príjemných 17 °C.

V sobotu sme si užili večeru výberom z menu, ktorá zahŕňala 2 druhy polievok, niekoľko hlavných chodov z klasickej českej kuchyne a dezert. My sme pre začiatok zvolili kurací vývar s pečeňovými knedličkami a rezancami, ktorý bol výborný. Priateľ si potom objednal kurací rezeň s popučenými zemiakmi a ja pikantné kuracie mäso so zeleninou a ryžou. Oba pokrmy boli vynikajúce a porcie obrovské tak, že sa jedlo skoro nedalo dojesť 😊. Ako dezert bol domáci čučoriedkový koláč. Mňam!

Ako sme sa najedli v okolí?

Počas výletu sme zavítali do Bukovanského mlýna, ktorého súčasťou je aj reštaurácia. Ochutnali sme bukovanskú kapustnicu a kačaciu paštétu s brusnicami a cibuľovou marmeládou a domáci chlieb. O porciu sme sa s priateľom delili, a tak sme sa rozhodli všetko zavŕšiť dezertom v podobe domácich zemiakových patentov (placiek) so slivkovým lekvárom a makom. Všetko bolo veľmi dobré.

Ako sme si užili degustáciu vína?

Súčasťou niektorých pobytových balíčkov v Hoteli Lidový dům *** je neriadená degustácia vína. Na tú sme sa vydali v sobotu do vínnej pivnice, ktorá sa nachádza priamo v ubytovaní. Veľmi milá pani nás zaviedla do miestnosti plnej najrôznejších druhov vína, odovzdala nám poháre aj inštrukcie a degustácia mohla začať. Zážitok trvá celkom 45 minút, počas ktorých sme v pivnici boli sami a mohli si naliať ktorékoľvek z tunajších vín. K dispozícii sme mali aj ich zoznam, takže sme si mohli zaškrtávať, čo sme už ochutnali. Vďaka tomu sme mali prehľad, ktoré víno sú tie najlepšie, a mohli sme si ich zakúpiť.

Kam sa vydať na výlet?

Zo Slovácka pochádza môj kolega Vláďa, takže som už pred pobytom dostala inštruktáž, kam sa vydať na výlet.😊 Všetko sme bohužiaľ nestihli, pretože je tu množstvo pekných miest.

  • Kaplnka sv. Floriána a Šebestiána priamo nad Bzencom je ideálny výletný cieľ aj pre osoby, ktoré sa na pobyt vydali predovšetkým za odpočinkom a degustáciou vína. Z hotela sa k nej dá dôjsť pešo, je odtiaľ krásny výhľad na miestny zámok aj okolité vinice. Osviežiť sa môžete v štýlovom Vínnom bare Široko daleko.
  • Neďaleko sa nachádza aj mesto Kyjov, ktorého okolie sa prezýva Moravské Toskánsko a užijete si tu krásne výhľady. Bukovanský mlýn je nielen mlynom, do ktorého sa môžete ísť pozrieť, ale ponúka aj reštauráciu, vínnu pivnicu a kúpalisko. Je tu tiež bohaté vyžitie pre deti alebo napríklad stánok so zmrzlinou z kozieho mlieka.
  • Vo Veselí nad Moravou sa potom vydajte do areálu zámockého parku, kde sa vám bude páčiť aj v horúcich dňoch, pretože poskytuje príjemný tieň. Po prechádzke si môžete dať niečo dobré v Kafe v Parku, prípadne si vypočuť hudobné vystúpenia, ktoré tu občas prebiehajú.
  • Zámok sa potom nachádza aj priamo v Bzenci a v letnej sezóne v ňom prebiehajú rôzne vystúpenia a koncerty.
  • My sme sa ešte išli pozrieť do archeoskanzenu Modrá, kde sme si urobili aspoň krátku prechádzku, pretože väčšia časť areálu bola v rekonštrukcii.
  • S deťmi zavítajte do Kovozoo alebo na niektoré z miestnych kúpalísk.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Lidový dům ***

„Najväčším lákadlom pobytu v Hoteli Lidový dům *** je rozhodne degustácia vína v štýlovej pivnici, kde bola príjemná klíma, ktorá nás počas tropických letných dní osviežila. K vynikajúcemu vínu patrí aj výborné jedlo, ktoré sme si vychutnali dosýta vďaka lahodnej polpenzii. Musím tiež vyzdvihnúť milý personál, a to ako v pivnici, tak na recepcii hotela. V komfortných izbách bolo všetko potrebné na pobyt a ma osobne potešili tvrdé matrace na posteliach. Z výletov môžem odporučiť bzeneckú kaplnku, zámok, jeden z okolitých skanzenov a Bukovanský mlýn.”


👍 Pobyt v Hoteli Lidový dům *** bol osobne overený Nikol, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 6. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň