Osobne overené: Recenzia luxusného pobytu s wellness v Hoteli Astoria Bled *** v Slovinsku

Vydajte sa spolu s Nikol, členkou nášho Travelking tímu, do Slovinska. Konkrétne do Hotela Astoria Bled ***. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A ktoré výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia luxusného pobytu s wellness v Hoteli Astoria Bled *** v Slovinsku

Informácie o pobyte v bodoch

  • Termín pobytu: 5. 4. 2023 - 9. 4. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Astoria Bled ***
  • Lokalitou ubytovania je: Slovinsko
  • Cestovala som: S partnerom
  • Stravovanie: Raňajky
  • Doprava: Autom

Video z pobytu

Kam a ako sme išli?

Rozhodli sme sa využiť veľkonočné sviatky a vyraziť na predĺžený víkend do Slovinska k jazeru Bled. Na cestu sme sa vydali z Vysočiny a pokračovali sme cez Brno, Viedeň, Graz a Villach, za ktorým sme prešli hranicu Rakúska so Slovinskom. Táto trasa by mala trvať približne 6 a pol hodiny, ale nám aj s prestávkami zabrala asi 8 hodín. Vyšli sme však skoro ráno, takže sme do nášho ubytovania, ktorým bol Hotel Astoria Bled ***, dorazili ešte v rozumný čas. Pred cestou sme si zakúpili rakúsku (10 €) a slovinskú (15 €) diaľničnú známku.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie pri hoteli bolo v cene balíčka a nebolo nutné rezervovať si ho dopredu. Zaparkovať sa dalo buď v garáži s obmedzeným počtom miest alebo potom vonku pred hotelom, kde bolo parkovacích miest viac. Vzhľadom na to, že sme si vybrali populárny veľkonočný termín, počas ktorého bol hotel plne obsadený, bolo to s parkovaním niekedy napínavé. Vždy sa nám však nakoniec podarilo niekde zaparkovať, raz sme mali dokonca aj čestné miesto v garáži. 😊

Kde sme sa ubytovali?

Naším útočiskom sa stal štýlový Hotel Astoria Bled ***. Ten, ako už názov napovedá, leží v meste Bled, a to len kúsok od rovnomenného slávneho jazera. V termíne nášho pobytu už neboli k dispozícii izby Standard bez balkóna, takže sme si priplatili za trochu drahšiu izbu s balkónom. Nakoniec sme za to boli naozaj radi, pretože nás takmer celý čas sprevádzalo krásne slnečné počasie a na balkóne sme si párkrát posedeli. Navyše bol z neho čiastočný výhľad na jazero a hrad.

Izba bola vybavená veľmi moderne. K dispozícii bola veľká šatníková skriňa s trezorom, polička na odloženie kufra, stôl so stoličkou, televízor, kúpeľňa so sprchovým kútom a, samozrejme, manželská posteľ. Tú sme nazývali nebíčko. Každý večer po celodennom výletovaní sme si do nej s radosťou ľahli, zahrabali sa pod extra nadýchanú prikrývku a užívali si hneď 3! druhy vankúšov. Tie boli také pohodlné, že sme si museli opísať ich značku a ešte pred odchodom do Česka sme si Ljubljane dva rovnaké zaobstarali na doma. 😀

Ako sme sa v ubytovaní najedli?

V cene boli zahrnuté raňajky formou bufetu, ktoré sa podávali na prízemí reštaurácie. Jej súčasťou bola aj terasa, ale s ohľadom na chladnejšie rána ju zatiaľ veľa ľudí nevyužívalo. V lete však musí byť ranné posedenie pri raňajkách s výhľadom parádne. Jedlo bolo naozaj vynikajúce a boli to jedny z najlepších raňajok, aké som v hoteloch kedy jedla.

Okrem klasiky, ako je niekoľko druhov sladkého aj slaného pečiva, syrov, údenín, džemov, bola k dispozícii napríklad aj sekcia „Lokálnych raňajok“, kde boli syry, klobásy, nátierky a zelenina od miestnych farmárov. Z teplých jedál tu bola praženica aj vyprážané vajcia, párky a, na moje prekvapenie, napríklad aj domáca pizza či karfiolové placky. Ja som skôr na sladké raňajky, takže som privítala jogurt s džemom, ovsenú kašu a bohatý výber ovocia. Na výber boli aj rozmanité cereálie, posýpky (semienka, sušené ovocie a pod.), mlieka (klasické, rastlinné, bezlaktózové). Z nápojov nechýbala káva, kvalitné čaje, džúsy či čerstvé smoothie. Počas veľkonočnej nedele tu boli navyše aj tradičné slovinské slávnostné jedlá a nechýbal ani známy miestny dezert – krémeš.

Ako sme sa najedli v okolí?

  • Špica Restavracija & Bar Bled bola skutočne špica. Navyše je to len kúsok od hotela, asi tak 5 minút pešo. Ja som ochutnala tortellini plnené syrom s paradajkovou omáčkou, priateľ si dal pizzu, ktorá vyzerala naozaj lákavo. Nevýhodou bolo dlhšie čakanie na usadenie (15–20 minút).
  • Cantina Mexicana – Počas výletu do Ljubljany sme sa zastavili v mexickej reštaurácii, ktorá bola skutočne skvelá. Nadchlo nás štýlové prostredie, jedlo – kuracie enchiladas a pikantná kuracia polievka, ale aj koktejl.
  • Osteria Hladik – Raz sme na obed zašli aj do Talianska, pretože hranice sú naozaj blízko. Reštaurácia mala skvelé recenzie a tortellini so špargľou boli skutočne parádne.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Wellness centrum sa nachádza na prvom poschodí a ak doň máte vstup v cene, dostanete už pri check-ine lístoček, ktorým sa potom na wellness recepcii preukážete. Ak je hotel málo vyťažený, čas vstupu nie je nutné rezervovať. Počas nášho pobytu bol však hotel plne obsadený, preto sme pre istotu čas, kedy plánujeme wellness využiť, vopred nahlásili. K dispozícii je tu vnútorná aj vonkajšia vírivka, ktoré fungujú na striedačku, takže sme vyskúšali obidve. Pre milovníkov saunovania tu bolo hneď niekoľko druhov sáun, ochladzovacie sprchy a tiež morská soľ, ktorú bolo možné dať do mištičiek a použiť v parnej saune či v sprche na peeling. Na relaxáciu poslúžilo aj množstvo ležadiel. Príjemne nás potešil aj bar s občerstvením - ovocím, čajom a vodou.

Hotel má v ponuke aj bohatý výber masáží a ďalších procedúr. Ja som, samozrejme, neodoslala a jednu z masáží som si objednala. Procedúra vola veľmi príjemná, masérka šikovná a určite ju odporúčam každému, kto si chce aspoň na hodinku poriadne odpočinúť.

Kam sa vybrať na výlet?

Nutnosťou je určite prechádzka k len 400 m vzdialenému jazeru Bled a rovnomennému hradu. Na nás tu bolo dosť veľa ľudí, takže sme sa potom vybrali k Bohinjskému jazeru, ktoré je vzdialené len pol hodiny jazdy autom. Tu naopak nebolo ani človiečika. A aby sme naše putovanie po jazerách zavŕšili, zašli sme ešte k jazeru Jasna. To sa nám páčilo asi zo všetkých najviac, bol odtiaľ naozaj krásny výhľad na okolité hory.

Za návštevu stojí aj Prírodná rezervácia Zelenci, ktorá je vhodná ako cieľ na krátky výlet na cca 20–30 minút. Môžete sa tu zastaviť napríklad cestou z vodopádu Peričnik. Cesta k nemu je o niečo dlhšia a k samotnému vodopádu je potom treba zdolať kopec, takže na tento výlet si vyhraďte tak 2 až 3 hodinky. Odmenou vám však bude možnosť prejsť sa priamo pod padajúcou vodou.

Ak ste nadšenými turistami, môžete si vybrať jednu z trás, ktoré vedú Triglavským národným parkom, alebo na niektorý z vrcholov vyjsť autom.

Za mňa bola asi najkrajším výletným cieľom tiesňava Korita Mostnice. V sezóne sa tu platí vstupné, ale keď sme tu boli my, tak nikto nič nevyberal. Ide asi o 1,5 až 2-hodinovú prechádzku nádherným kaňonom so skalnými útvarmi a smaragdovou riečkou, ale komu by to nestačilo, trasu si môže ešte predĺžiť.

Chceli sme sa vydať aj na Tiesňavu Vintgar, kde sa prejdete úžasnou prírodou po drevenej lávke. Bohužiaľ, v deň nášho príchodu odložili otvorenie o týždeň, a to z dôvodu škaredého počasia, aj keď celý náš pobyt nakoniec bolo krásne. :)


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Astoria Bled ***

„Pobyt v Slovinsku nás úplne nadchol a určite sa sem ešte vrátime. Hotel Astoria Bled *** bol parádnym východiskovým bodom na naše výlety. Určite odporúčam jazero Bled, Bohinjské aj jazero Jasna a Korita Mostnice. Ubytovanie bolo moderné, posteľ extrémne komfortná, z balkóna bol pekný výhľad na jazero, raňajky boli úplne vynikajúce s bohatým výberom sladkých aj slaných jedál. Potešilo nás aj wellness s bohatou ponukou masáží a hneď dvomi vírivkami.“


👍 Pobyt v Hoteli Astoria Bled *** bol osobne overený Nikol, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete prehliadnuť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 28. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet