Osobne overené: Recenzia luxusného pobytu blízko centra v Hoteli NH Prague City ****

Vydajte sa spolu so Zuzkou, členkou nášho Travelking tímu, do Prahy. Konkrétne do Hotela NH Prague City ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia luxusného pobytu blízko centra v Hoteli NH Prague City ****

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 2. 7. 2023 - 4. 7. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli NH Prague City ****
  • Lokalitou ubytovania je: Praha
  • Cestovala som: S partnerom
  • Stravovanie: Raňajky
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Do Hotela NH Prague City **** sme vyrazili z Brna. Cesta autom po diaľnici nám trvala približne 2 hodiny. Tesne pred Prahou sme odbočili do Průhonic a navštívili krásny park – všetkým vrelo odporúčam.😊

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovali sme v podzemnej garáži pod hotelom. Toto parkovisko je verejné a nie je možné si parkovacie miesto rezervovať.

Kde sme sa ubytovali?

Adresu Hotela NH Prague City **** sme si zadali do navigácie a našli sme ho bez problémov. Do hotela môžete dôjsť autom alebo hromadnou dopravou, kúsok od hotela sa nachádza električková zastávka aj stanica metra. Blízko je aj nákupné centrum, kino a mnoho reštaurácií. Do historického centra Prahy dôjdete pešo za polhodinu. Hneď prvý večer sme sa vydali na peknú prechádzku - prešli sme Valdštejnské záhrady, Karlov most aj Václavák. Naspäť do hotela sme potom išli metrom.

Vybavenie izby predčilo naše očakávania, najviac nás potešila obrovská a hlavne pohodlná posteľ – vyzdvihnúť musím tiež čistotu. V kúpeľni boli k dispozícii papuče aj župany. V izbe bola malá chladnička a set na prípravu čaju a kávy. Keby sa vám náhodou nechcelo chodiť na raňajky, je možné si ich objednať na izbu. Túto službu môžete využiť aj počas dňa – jedlá z hotelovej reštaurácie si tak vychutnáte v pohodlí vašej izby.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V rámci ubytovania sme mali raňajky v cene. Raňajková ponuka bola široká a každý si pochutnal na tom svojom. Ja som siahla po zdravších raňajkách – naozaj ma potešila ponuka cereálií, rôznych semienok aj čerstvého ovocia. Priateľ si pochutnal na raňajkách zo slaného bufetu, ktorý tradične ponúkal párky, vajcia, syry, fazuľu a zeleninu.

Počas jedla som si na stole všimla ceduľky s ponukou čerstvých vaječných pokrmov, objednala som si omeletu so syrom a šunkou – bola výborná! Ako sladkú bodku sme si dali chrumkavé croissanty. Ponuka sladkého pečiva bola taktiež obrovská. Hoci boli raňajky skvelé, dala by sa vylepšiť ponuka džúsov.

Hotel si vyrába vlastný med, ktorý môžete ochutnať práve na raňajkách. Mali sme izbu na 8. poschodí a včielky sme pozorovali. Úle majú na streche hneď oproti výťahu.

Ako sme sa najedli v okolí?

Pred príchodom do Prahy sme navštívili Průhonický park. Po prechádzke sme si zašli na obed do reštaurácie Babiččina zahrada. Posedieť tu môžete vo vnútri v útulne zariadenej reštaurácii alebo vonku pod veľkým altánkom. Po záhradke je rozmiestnených aj pár malých súkromných altánkov. Jeden z nich som nám zarezervovala - bol to naozaj príjemný gastronomický zážitok. Priateľovi som trochu závidela sviečkovú, ale moja tarhoňa s pestom, mozzarellou a špargľou bola tiež výborná!

V Prahe sme si zašli na ľahší obed a výbornú kávu do nášho obľúbeného podniku Cafefinvýborné jedlo, nápoje a pohodová atmosféra je tu istotou.

Aké bolo wellness a fitness centrum v hoteli?

Hotelové wellness centrum so saunou, parným kúpeľom a ponukou thajských masáží sme, bohužiaľ, nenavštívili. Zato sme ale vyskúšali hotelovú posilňovňu – vstup majú hostia hotela zadarmo. K dispozícii sú tu základné posilňovacie aj kardio stroje, činky, uteráky aj voda. Súčasťou zázemia sú aj malé šatne, tie sme ale nenavštívili, pretože sme sa na cvičenie pripravili už v izbe.

Kam sa vydať na výlet?

  • Než sme docestovali do hlavného mesta, zašli sme si na prechádzku do Průhonického parku. K dispozícii sú tu tri trasy, my sme kvôli nedostatku času zvolili tú najkratšiu (2,5 km), ktorá úplne stačí na prezretie tej najkrajšej časti parku. Pri zámku je kaviareň, kde sme si vychutnali lahodnú kávu.
  • V Prahe sme chceli navštíviť nejaké miesta, na ktorých sme ešte neboli. Ako prvú sme zvolili krásnu Valdštejnskú záhradu a potom sme prešli zvyšok historického centra.
  • Druhý deň sme navštívili Klementinum a popoludní sme unikli z ruchu veľkomesta do parku Stromovka odkiaľ sme došli na Letnú k pražskému metronómu.
  • Vydali sme sa tiež na výlet mimo Prahy, a to na krásny zámok Veltrusy, ktorý je vzdialený asi 30 minút jazdy.

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli NH Prague City ****

„Pobyt v Hoteli NH Prague City **** bol veľmi príjemný. Medzi najväčšie prednosti ubytovania patrí poloha blízko centra a ľahké napojenie na hromadnú dopravu - je tak ideálnym východiskovým bodom na spoznávanie krás Prahy. Izba bola naozaj čistá a útulne zariadená. Veľká pohodlná posteľ bola zárukou kvalitného spánku a bohaté bufetové raňajky nám dodali sily na prechádzky po meste. Určite odporúčam návštevu Valdštejnskej záhrady a krásnu prechádzku kúsok od Prahy v Průhonickom parku.”


👍 Pobyt v Hoteli NH Prague City **** bol osobne overený Zuzkou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 28. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet