Kam na dovolenku v lete? Zaujímavé tipy do 222 €

Leto už pomaly klope na dvere, čo znamená aj to, že na výber výhodnej letnej dovolenky zostáva posledných pár týždňov. Vytipoval som pre vás niekoľko lokalít, ktoré sú perfektné na leto a zároveň sa s nimi hravo vojdete aj do upnutějšího rozpočtu.
Kam na dovolenku v lete? Zaujímavé tipy do 222 €

Prvý tip smeruje do mojej obľúbenej lokality k talianskemu jazeru Lago di Garda, ktoré nájdete na severe Talianska. Táto lokalita je ideálnym spojením prímorského letoviska a talianskeho vnútrozemia. Cez deň môžete leňošiť na pláži, alebo vyskúšať vodné športy (pre tie sú tu ideálne podmienky) a k večeru sa prejsť po krivoľakých uličkách, zájsť si na pizzu a všetko zajesť dokonalou talianskou zmrzlinou. V okolí si zájdite do:

  • zábavného parku Gardaland, alebo Canevaworld
  • opery pod holým nebom (Arena di Verona)
  • alebo si užite výhľad na jazero z výšky hory Monte Baldo.
Letná dovolenka pri Lago di Garda

Dovolenka pri najväčšom termálnom jazere v Európe - Hevíz

Pri jazerách ešte chvíľu zostanem a odporučím vám pobyt v kúpeľnom meste Hevíz s tradíciou siahajúcou až do roku 1795. Svojou rozlohou 4,4 ha je jazero najväčším termálnym jazerom v Európe, ktoré je známe hlavne pre blahodárne liečivé účinky tunajšej termálnej vody bohatej na minerály. Okolo neho sa rozprestiera kolonáda, záhrady a ďalšie kúpeľné atrakcie.

TIP NA UBYTOVANIE: Ak hľadáte pokojné a luxusné ubytovanie len pár krokov od jazera (asi desať minút chôdze), vyskúšajte Ensana Thermal Aqua Health Spa Hotel ****. Pobyt tu si užijete už za 648 € pre 2 osoby za 5 dní vrátane bohatého all inclusive (aj s nápojmi) a neobmedzeného vstupu do termálneho wellness.


Leto v tuzemsku, alebo u českých susedov

Nevýhodou cestovania do zahraničia je dlhá cesta. Tú si môžete odpustiť pri cestách po Slovensku, alebo Česku, kde je rovnako (a ak nie viac) krás ako všade inde. V Česku odporúčam vyraziť do [Luhačovíc](, oprávnene najobľúbenejších moravských kúpeľov. Prečo zrovna Luhačovice?

  • Liečivé pramene,
  • Krásna prírodná kolonáda
  • Množstvo možností na výlety do okolia (Zlín, Uherské Hradiště, alebo Biele Karpaty)
  • Zabavia sa tu rodiny aj páry všetkých vekových kategórií (môj tip je vziať do Luhačovíc rodičov na ozdravný víkend)

TIP NA UBYTOVANIE: Hotel Harmonie *** je synonymom pre harmonickú dovolenku - leží v centre, ale obklopený prírodným areálom, ktorý poskytuje pokoj a priestor na relax. Balíček na 3 dni s all inclusive stravou vyjde približne na 245 € a jeho súčasťou je neobmedzený vstup do bazéna aj sauny a tiež masáž.

Synonymom pre Luhačovice je u nás na Slovensku Podhájska, čiže „Slovenské mŕtve more“**. Lokalita, kde nájdete termálne kúpele, kúpalisko i rímske kúpele, patrí medzi vyhľadávaný cieľ milovníkov relaxu.

TIP NA UBYTOVANIE: Ubytovať sa môžete len v 300 metrov od kúpaliska vzdialenom penzióne Quatro. Okrem bohatých a chutných raňajok budete mať pohodu aj s odvozom na kúpalisko a späť, ktorý je v cene. Na 3 dni vás pobyt vyjde len na 88 €.

Kúpeľný pobyt v Luhačoviciach

Chorvátsko - stálica medzi dovolenkami

Chorvátsko sa stále drží na vrchole rebríčka popularity dovolenkových lokalít. Zároveň sú Slováci a Česi na ubytovanie v Chorvátsku pomerne nároční - preto môžem odporučiť Hotel Zagreb ***. Tešte sa na:

  • izby s balkónom,
  • skvelú stravu formou all inclusive,
  • bazény,
  • ihrisko pre deti,
  • športové vyžitie...

... len 300 metrov ku kamienkovej pláži, to je značka ideálu. Na výber máte termíny po celé leto i september..

Veľkou výhodou hotela Zagreb je prítomnosť českej delegátky i čiastočne českého personálu. A v prípade potreby je vám k dispozícii naša zákaznícka podpora, ktorá si poradí so záludnosťami cudzích rečí.

Najobľúbenejšie lokalita českých turistov - Chorvátsko

Neviem ako vy, ale ja si tohtoročné leto užijem práve v hoteli Zagreb. Ak by ste si nevedeli rady, môžete tiež mrknúť do našej ponuky last-minute pobytov, kde nájdete inšpiráciu pre prípad, že vás pochytí chuť vyraziť na víkend.

Autor článku:

Nikol ChrástováNikol Chrástová
Aktualizované: 25. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet