7 pobytov v zahraničí, ktoré budú perfektným darčekom na Valentína

Darujte partnerovi tento rok na Valentína nezabudnuteľný zážitok - pobyt v zahraničí. Vybrali sme pre vás tipy na úžasnú dovolenku v okolitých krajinách. Užiť si tu môžete ako víno či pivo, tak aj relaxáciou vo wellness.
7 pobytov v zahraničí, ktoré budú perfektným darčekom na Valentína

Biele Karpaty pre vinárov

Patrí vaša polovička medzi milovníkov vína a jej predstava o ideálnom odpočinku má podobu degustácie vo vinárni? Tak to bude víkendový pobyt v Hoteli Radějov *** správnou voľbou. Ubytovanie v pekných izbách, stravovanie formou polpenzie a predovšetkým sobotné degustácia vín sú prísľubom skvelej dovolenky. Po degustácii si vychutnajte neobmedzenú konzumáciu moravských sudových vín vo vínnej pivnici a na počúvanie aj tanec vám zahrá harmonikár. Súčasťou balíčka je tiež neobmedzený vstup do wellness centra s vírivkou, saunami aj Kneippovým chodníkom.

Ak vám ostane čas na výlet, vydajte sa do Zlína na Baťov mrakodrap a zo strešnej vyhliadkovej terasy či reštaurácie si užite výhľad na celé mesto.


Prepychový pobyt na lodi v Budapešti

Ak vás partner zbožňuje lode, zamiluje si aj pobyt v originálnom Fortuna Boat Hoteli na Dunaji v Budapešti. Lodný hotel kotví hneď pri moste Margit Híd a naproti známemu Margitinmu ostrovu. Kúpele, pamiatky a všetky budapeštianske atrakcie budete mať na dosah, loď s vami po celú dobu pobytu zostane v prístave. Vyberte si, či uprednostníte kajutu Standard či luxusnejšiu kajutu Superior. V reštaurácii Lord Nelson s panoramatickým výhľadom si užijete každé ráno výdatné raňajky formou bufetu, ktoré vás nabijú energiou na celý deň v meste.

Na pevnine sa nechajte zlákať na návštevu toho najznámejšieho z Budapešti - preslávená budova parlamentu je vzdialená sotva 1,5 km od hotela, Rybárska bašta zas približne 3,5 km. Jedny z budapeštianskych kúpeľov, kúpele Lukács, zas stoja od hotela len necelý kilometer.


Beskydy pre milovníkov piva a wellness

Fanúšikov zlatistého moku je na Slovensku veľa. Ak sa medzi nich radí aj váš partner či partnerka, vydajte sa spolu do Rožnova pod Radhoštěm, ktorý stojí len len 25 km od hraníc so Slovenskom. V tunajších Rožnovských pivných kúpeľoch prežijete síce kratší, ale o to intenzívnejší pobyt plný prvotriedneho relaxu, popíjania piva a úplne odzbrojujúceho rozmaznávania. Pre pivárov je tu odpočinok pripravený na mieru - ak zvolíte Balíček procedúr VIP pivná starostlivosť, môžete sa tešiť na relax v aromatickej pare za zvuku audio programu. Relax pokračuje kúpeľom v horúcej pivnej mladine v drevenej kadi vo VIP Krištáľovej kaplnke s kvasnicovou maskou ​​na tvár a dekolt a to všetko zavŕšite relaxom na lôžku. K celému rituálu neodmysliteľne patrí popíjanie piva Radhošť a po procedúre sa posilníte pečeným kolienkom na pive a ďalšími dobrotami s poukazom v hodnote 250 Kč. Ak ale pivu až tak neholdujete, vybrať si môžete z nemenej prepracovaných balíčkov - dáte prednosť procedúram pri Morskom kúpeli, alebo Orientálnemu rozmaznávaniu? Nech už sa rozhodnete akokoľvek, domov sa vrátite ako znovuzrodení. Hostia Rožnovských pivných kúpeľov sa totiž svorne zhodujú, že takýto oddych je výnimočným zážitkom.

A čo robiť, keď práve nebudete naložení v pive? Vydajte sa na výlet k rozprávkovým Pustevnám, alebo navštívte sochu boha Radegasta, ktorý dal meno jednému z miestnych pív.


Poľské Tatry: romantika & relax

Zasnežené štíty hôr všade naokolo, drevená chalúpka a vy s vaším partnerom spolu naložení v horúcom kúpeli. Presne tak si predstavujete dokonalú romantiku? Vyrazte za ňou do poľských Tatier! Len necelých 20 km za hranicami, blízko slávneho horského mestečka Zakopané, stojí Willa Tatrzanski Zomecek ***. Vila vás na prvý pohľad očarí svojou podobou horskej drevenice a rovnako je ladený aj jej kompletný interiér. Okrem krásnych izieb si tu so svojou polovičkou vychutnáte tiež bohaté raňajky formou bufetu a spoločný relax vo vnútornej saune. Nevšedný zážitok na vás ale čaká vonku, kde sa spoločne zohrejete v saune alebo v kúpacom sude.

Plánujete v poľských Tatrách oslavovať svoju lásku už na Valentína? V tom prípade si zo sebou rozhodne vezmite aj lyže či snowboard - najbližšie lyžiarske stredisko Ski Polana Szymoszkowa sa nachádza sotva 600 m od vily. Za odpočinkom i zábavou sa zas vydajte do mesta Zakopané, a hlavne do tunajšieho aquaparku.


Dobrodružstvo v Rakúsku

Gasthof Mentenwirt, Rakúsko

Sníva vás milovaný, že si do konca zimy ešte užije poriadnu lyžovačku? Ušetrite mu plánovanie a venujte mu pobyt v rakúskom penzióne Gasthof Mentenwirt. Najbližší ski areál je od penziónu vzdialený sotva 300 m a ďalší blízky Ski areál Grosseck-Speiereck sa pýši až 50 km zjazdoviek. Dostatok energie na celý deň na svahu načerpá vďaka raňajkám formou bufetu a servírovaným večeriam. Že vaša láska nehovorí po nemecky? Zahoďte obavy za hlavu - v penzióne pracuje slovenský personál, a tak tu jazyková bariéra rozhodne nehrozí.

Súčasťou pobytového balíčka býva tiež zľavová Lungau karta, ktorá vám otvorí brány ku všetkým atrakciám v okolí. Užijete si s ňou jednu jazdu lanovkou zadarmo, zvýhodnené vstupy na Hrad Mauterndorf, zľavy na minigolf aj na letné kúpalisko.


Valašsko pre gurmánov

degustačná večera

Oslavu sviatku zamilovaných si mnohí nedokážu predstaviť bez romantickej večere. Čo tak si tento rok dopriať skutočný kulinársky zážitok, a navyše na výnimočnom mieste? Vydajte sa so svojou polovičkou na gurmánsky pobyt do Hotela Sirákov *** neďaleko slovenských hraníc, kde sa v rámci polpenzie jeden večer podáva aj trojchodové gurmánske menu podľa výberu. Pochutnať si tak môžete si na tradičných valašských jedlách, ako sú valašská kyselica, zemiakové knedle plnené údenou krkovičkou a kapustou či čučoriedkových knedlíkoch. Ak vám nechýba dosť odvahy, okoštovať môžete tiež miestnu slivovicu či borovičku. Posedenie pri dobrom jedle odporúčame striedať s prechádzkami v nádhernej prírode alebo s oddychom v privátnom wellness, kam je vstup v rámci balíčka zabezpečený.

Hotel Sirákov *** leží čo by kameňom dohodil mnohým tunajším zaujímavostiam. Na túru sa môžete vydať k blízkej rozhľadni Vartovna či na Janův hrad, za ďalšími chuťovými zážitkami potom do preslávených Vizovíc či do Zlína.


Romantika s večerou pri moravskej metropole

Brno

Hotel Rakovec *** je vychýrený hotel pri Brnianskej priehrade, v ktorom sa môžete ubytovať v dvojlôžkovej izbe aj v apartmáne. Okrem polpenzie sa môžete tešiť na vstup do wellness centra na 90 minút, kde necháte všetky vaše starosti všedných dní rozpustiť vo vírivke či v dvoch saunách. Večer zas rozdúchate zdravú súťaživosť počas bowlingu s vašou polovičkou. Pokiaľ bude priehrada zamrznutá, nezabudnite sebe a partnerovi pribaliť korčule na bezkonkurenčnú korčuliarsku jazdu.

Vydajte sa preskúmať brnianske podzemie, vstup do neho nájdete v centre mesta na Zelnom trhu. Potom vyjdite na kopec k hradu Špilberk a pokochajte sa výhľadom a na obed či medovinu zájdite do Stredovekej alebo Rytierskej krčmy. Za návštevu stojí aj Technické múzeum a Kryt 10-Z, ktorý je sprístupnený verejnosti.

Autor článku:

Aktualizované: 28. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Objavujte Česko s Travelkingom

Vyberajte z jedinečných a overených pobytov

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet