JUFA Hotel Waldviertel *** nájdete v krásnej krajine na severe Rakúska v dojazdovej vzdialenosti od Národného parku Thayatal. V hoteli na vás čaká bohatá polpenzia a sauna, v ktorej môžete tráviť koľko času budete chcieť. Ďalej získate voľný vstup do kúpeľov a na lesné kúpalisko. Milovníci cyklistiky ocenia hustú sieť cyklotrás, ktorá začína hneď za hotelom.

O ubytovaní

JUFA Hotel Waldviertel ***s nájdete v oblasti Waldviertel pri Národnom parku Thayatal, ktorý sa rozprestiera pri hranici s Českom. Hotel stojí na brehu rieky v obklopení panenskej prírody a ponúka tak jedinečnú príležitosť na oddych. Ten umocní ešte možnosť návštevy sauny a relaxačnej zóny v rámci ubytovania.

Oblasť Waldviertel je zelenou oázou pretkanou turistickými a cyklistickými trasami. Je plná hustých lesov, ale aj rozkvitnutých lúk, polí a vresovísk. Očarí vás malebnou krajinou, ktorú pretínajú rieky a potôčiky. Výhodou je blízkosť Národného parku Thayatal (37 km), ktorý je rajom pre všetkých milovníkov turistiky. Blízko sa navyše nachádzajú kúpele Thayatal Vitalbad (1,3 km), ktoré sľubujú rozprávkový odpočinok.

Čaká vás tu však oveľa viac zážitkov, ako len túry po zelených kopcoch. Okolie hotela patrí medzi oblasti s najväčším počtom cyklotrás v Rakúsku, obľúbená je napríklad cyklotrasa Thayarunde. Navštívte zrúcaninu Kollmitz (6,6 km) alebo sa vyberte za históriou na hrad Raabs (700 m) alebo k zrúcanine múru Böhmische Mauer (6,3 km).

V lete sa vykúpete na kúpalisku Groß-Siegharts Waldbad (11 km) alebo v jazere Langau (21 km). O zábavu neprídete ani v zime. V rozprávkovej krajine sú pripravené kilometre upravených trás.

Kde budete spať?

Ubytujete sa v jednej z moderne zariadených izieb s rôznymi kapacitami. Interiéry sú svetlé a ladené do jemných farieb v kombinácii s drevom. Nábytok je vyrobený z lokálnych prírodných materiálov.

Všetky izby majú k dispozícii vlastnú kúpeľňu so sprchou, toaletou a fénom. Nechýba základné vybavenie, ako je posedenie, písací stôl, televízia a trezor. Samozrejmosťou je pripojenie k WiFi. Na požiadanie je možné pridať detskú postieľku.

  • Dvojlôžková izba je vybavená manželskou posteľou alebo dvoma oddelenými posteľami.

  • Rodinná izba pre 3 (2+1) ubytuje 2 hostí na manželskej posteli a 1 hosťa na prístelke, ktorá má podobu jednolôžkovej postele na poschodí.

  • Rodinná izba pre 4 (2+2) ubytuje 2 hostí na manželskej posteli a 2 na poschodových posteliach.

Na čom si pochutnáte?

V hoteli nájdete príjemný priestor kaviarne Café Woidviertl, v ktorej ochutnáte regionálne špeciality, dobrú kávu aj výborné bylinkové čaje v Sonnentor bare. Súčasťou kaviarne je aj drevený detský kútik, v ktorom sa spoľahlivo zahrajú vaše ratolesti.

Ak je súčasťou vášho balíčka polpenzia, vydáte sa počas dňa do hotelovej reštaurácie na bohaté raňajky a večeru formou bufetu. Súčasťou bufetov sú vegetariánske aj mäsové jedlá, lokálne pokrmy a čerstvé šaláty. Pokiaľ nie je reštaurácia plná, večera sa podáva formou trojchodového menu.

Kde budete relaxovať?

V hoteli si skvele oddýchnete vo fínskej alebo bylinkovej saune, ktoré vám pomôžu zbaviť sa stresu a nabrať nové sily po náročnom dni plnom turistiky. K saune patrí aj relaxačná zóna, kde si na chvíľu oddýchnete na ležadlách.

Niečo naviac

Svoje bicykle budete môcť zadarmo odložiť v úschovni bicyklov, kde si zároveň je možné nabiť elektrobicykel pre ďalšie dobrodružstvo.

Športovcov poteší prístup do telocvične, na futbalové ihrisko alebo bowling.

JUFA Hotel Waldviertel ***

JUFA Hotel Waldviertel ***

Hamerlingstraße 8 , Raabs an der Thaya
Rakúsko

Prevádzkuje spoločnosť:
JFGH Raabs ErrichtungsgmbH IČ: FN324022d


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
16:00 - 21:00
Check Out
7:00 - 11:00
Domáci maznáčik
za 19 €/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Sauna
Reštaurácia
Detský kútik
Detské ihrisko
Úschovňa bicyklov
Požičovňa bicyklov
Konferenčná miestnosť
Fén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,5 km
Vzdialenosť od kúpeľov
1,2 km
Zastávka
0,9 km

Tipy na výlet

Národný park Thayatal

Národný park Thayatal Tip na výlet

Národný park Thayatal sa rozkladá na rakúsko-českej hranici hneď vedľa českého NP Podyjí. Park, ktorý bol založený v roku 2000, chráni údolie rieky Thaya a okolité lesy, ktoré sú domovom mnohých vzácnych druhov rastlín a živočíchov. Budete tu obdivovať hlboké kaňony, rozmanité lesné porasty a pokojné vodné toky, ktoré vytvárajú ideálne podmienky pre turistiku, cyklistiku aj odpočinok.

Thayatal je tiež známy svojou bohatou históriou, ktorú dokumentujú staré hrady a zrúcaniny rozosiate po krajine. Objavte ich na bicykli alebo aj pešo.

Pre turistov ponúka národný park Thayatal mnoho zaujímavých atrakcií, napríklad:

  • Hrad Hardegg – jeden z najstarších hradov v Rakúsku, ponúka úchvatné výhľady na rieku Thaya a okolitú krajinu.
  • Vyhliadka Umlaufberg – panoramatický výhľad na meandre rieky Thaya, ideálne miesto pre fotografovanie a pozorovanie prírody.
  • Zrúcanina hradu Kaja – historická zrúcanina, ktorá poskytuje náhľad do stredovekej minulosti oblasti.
  • Návštevnícke centrum – informačné centrum s interaktívnymi výstavami a vzdelávacími programami o prírode a histórii parku.

Návšteva národného parku Thayatal je nezabudnuteľným zážitkom, ktorý spája krásu prírody s fascinujúcou históriou a ponúka aktivity pre celú rodinu.

Kúpele Thaytal Vitalbad
Kúpele Thaytal Vitalbad
Hrad Raabs
Hrad Raabs
Zrúcanina Kollmitz
Zrúcanina Kollmitz