Užite si krásnu dovolenku v jednom z najväčších maďarských miest, obklopenom úžasnými výletnými cieľmi. Bástya Konferencia és Wellness Hoteli **** na vás čakajú krásne izby, výborná polpenzia a relax vo vonkajších bazénoch aj wellness centre s vírivkami a saunami. Určite nevynechajte ani návštevu slávnych jaskynných kúpeľov, ktoré nájdete priamo pri hoteli.

O ubytovaní

Bástya Konferencia és Wellness Hotel **** sa nachádza na kraji Miskolca, najväčšieho mesta v severnom Maďarsku, priamo pri slávnych kúpeľoch Miskolc Tapolca (300 m). Tie sú ako prírodné jaskynné kúpele svetovým unikátom a ich história siaha až do 16. storočia. Čaká tu rovno 7 termálnych bazénov, vonkajšie kúpalisko so 6 bazénmi, saunové centrum a zaujímavá ponuka relaxačných a liečebných procedúr.

Pár stoviek metrov od ubytovania nájdete tiež Zážitkový park Miskolctapolca (450 m) s plochou 1 000 m² s 25 prekážkovými a lanovými dráhami vo výške 3-9 m alebo bobovú dráhu (450 m) s dĺžkou 800 m , ktorá je v prevádzke po celý rok. Pre milovníkov adrenalínu je o kúsok ďalej ešte aréna pre elektrické motokáry Avalon (1,5 km) s 560 m dlhou traťou. Navštívte aj centrum s historickými pamiatkami, ako je stredoveký hrad Diósgyőr (7,1) alebo gotický kostol Avas (5,8 km) na rovnomennom kopci. Pokiaľ budete v meste Miskolc v novembri či decembri, určite si nenechajte ujsť vianočné trhy, tie si vyslúžili povesť jedných z najkrajších v Maďarsku. Ich vianočná električka dokonca vyhráva aj súťaže.

Milovníci prírody navyše budú mať jedinečnú príležitosť navštíviť najväčší maďarský národný park Bükk/Bukové hory (26 km), ktorý je domovom mnohých druhov ohrozených vtákov. Vodné vtáctvo zase môžete pozorovať na jazere Csorba (11,9 km), kde si môžete tiež zaplávať či zaveslovať. Krásy okolitej krajiny vás očaria aj pri jazde úzkorozchodnou lesnou železnicou z 20. rokov minulého storočia Miskolca cez Lillafüred až do horskej dedinky Garadna. Môžete tiež vystúpiť už v Lillafürede (19,4 km) a zájsť si na prehliadku Jaskyne sv. Štefana s krásnou kvapľovou výzdobou, paláca Palotaszálló na brehu jazera Hámori alebo pstružejou farmy Lillafüred.

Kde budete spať?

Tešiť sa môžete na naozaj pekné, elegantne vybavené izby so všetkým potrebným komfortom. K dispozícii budete mať klimatizáciu, vlastnú kúpeľňu so sprchou alebo vaňou, televíziu, telefón, minibar, WiFi pripojenie a trezor.

  • Izba Standard meria 20 m² a je vybavený manželskou posteľou a písacím stolom.

  • Izba Superior ponúkne plochu 25 m² a vlastný balkón. V izbe nájdete manželskú posteľ alebo oddelené lôžka a písací stôl.

  • Apartmán Standard na ploche 40 m² zahŕňa spálňu s manželskou posteľou a obývaciu izbu s rozkladacou pohovkou a písacím stolom.

  • Apartmán Superior má veľkorysých 43 m², na ktorých nájdete spálňu s manželskou posteľou a leňoškou a veľkú obývaciu izbu s rozkladacou pohovkou a písacím stolom.

Na čom si pochutnáte?

V štýlovej hotelovej reštaurácii si pochutnáte predovšetkým na špecialitách maďarskej kuchyne. V teplejších dňoch si môžete užiť posedenie na vonkajšej záhradke.

Kde budete relaxovať?

Na relax využite modernú wellness zónu, kde si oddýchnete v obrovskej vírivke až pre 16 osôb či menšej vírivke pre 6 osôb. Prehriať sa môžete v bio, fínskej alebo infra saune a k následnému rozjímaniu vám skvele poslúži príjemné tepidárium. V lete sú otvorené aj dva vonkajšie bazény s vodnými prvkami.

Bástya Konferencia és Wellness Hotel ****

Bástya Konferencia és Wellness Hotel ****

Miskolctapolcai út 1. , Miskolc
Maďarsko

Prevádzkuje spoločnosť:
Bihari és Társai Kft. IČ: 01-09-997865


+421 233 006 990

info@travelking.sk

Check In
od 15:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 10 000 Ft/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Fitness
Konferenčná miestnosť
Prednášková sála
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
100 m
Vzdialenosť od kúpeľov
0,3 km
Zastávka
100 m
Aquapark
0,4 km

Tipy na výlet

Mesto Miskolc

Mesto Miskolc Tip na výlet

Miskolc je nádherné maďarské mesto, ktoré sa môže pochváliť dlhou históriou a mnohými turistickými zaujímavosťami. Svojim návštevníkom ponúka nespočetné množstvo miest a aktivít, vďaka ktorým si tu užijete rôznorodú, aktívnu dovolenku. Hoci je Miskolc tretie najväčšie maďarské mesto, nájdete v jeho okolí krásnu prírodu, ktorá stojí za preskúmanie -⁠ napríklad s pomocou úzkokoľajnej lesnej železnice, ktorá na trase Miskolc - Diósgyőr - Lillafüred - Garadna spája to najzaujímavejšie z regiónu.

Čo nevynechať pri návšteve Miskolca?

  • Jaskynné kúpele Miskolc Tapolca, netradičné kúpanie v jaskyni s liečivou termálnou vodou
  • Gotický kostol Avas so zvonicou zo 16. storočia, týčiacou sa na kopci Avas
  • Bohato zdobený ortodoxný grécky kostol na námestí Deák tér
  • Hrad Diósgyőr so štyrmi typickými vežami, ktorý bol v minulosti dokonca sídlom maďarskej kráľovnej
  • Miestnu krásnu ZOO, ktorá je zároveň najstaršou ZOO v Maďarsku
  • Ľudovú záhradu Népkert, trávnatú plochu obklopenú klasicistickými domami priamo v centre mesta
  • Nádhernú rekreačnú oblasť Lillafüred vzdialenú 12 km od Miskolca
Viac informácií
Jaskynné kúpele Miskolctapolca
Jaskynné kúpele Miskolctapolca
Lesná železnica Szilvásváradi
Lesná železnica Szilvásváradi
Egerský hrad
Egerský hrad