Vydajte sa do maďarského mesta Visegrád, ktorý leží priamo na brehu Dunaja a len 40 km od Budapešti. V Hoteli Visegrád **** si užijete komfortné izby, vynikajúce raňajky formou bufetu a večere, ktoré si dokonca môžete vybrať. Buď klasické bufetové či servírované, alebo rovno v podobe jednej kráľovskej hostiny s neobmedzenou konzumáciou vína. K tomu budete mať k dispozícii wellness s bazénmi, vírivkou a saunovým svetom. Aby ste sa nenudili, užijete si aj rytiersky súboj či prehliadku paláca.

O ubytovaní

Hotel Visegrád **** sa nachádza v srdci starobylého mesta Visegrád (slovensky Vyšehrad), ktoré bývalo od čias stredoveku diplomatickým centrom Maďarska. Spoznajte mesto, kde sa písali aj naše dejiny, počas pobytu sa veľa dobrého jedla a neobmedzeným wellness.

Symbolom mesta je hrad Visegrád (2 km), ku ktorému sa ľahko dostanete príjemnou prechádzkou po značenej turistickej trase. Okrem pevnosti a paláca je súčasťou hradného areálu šesťhranná Šalamúnova veža (1,7 km), ktorá dnes slúži ako múzeum a odmenou za jej zdolanie je krásny panoramatický výhľad na mesto a ohyb rieky Dunaj. Milovníkov histórie potešia aj vyšehradské expozície o love, sokoliarstve či o tradičných remeslách tunajšej oblasti. Priamo vo Visegrade si môžete pobyt spestriť jazdou na bobovej dráhe (2,7 km) alebo hraním minigolfu (2,6 km).

Nádhernú krajinu okolo mesta tvoria Visegrádske vrchy, ktoré sú súčasťou Národného parku Duna-Ipoly. Regiónom vás prevedie množstvo turistických a cyklistických trás.

Za historickými a kultúrnymi pamiatkami si urobte výlet do Ostrihomu (23 km). Mestu dominuje svetoznáma ostrihomská bazilika, vystavaná na Hradnom vrchu spolu s kráľovským hradom. Pri prehliadke mesta sa však oplatí vydať sa aj mimo Hradného vrchu. Stretnite napríklad vyhliadkovou Mačacou cestičkou do Vodného mesta. Hneď po opustení vrchu vás upúta impozantná budova Katedrálnej knižnice z roku 1853. Najviac architektonicky zaujímavých domov sa nachádza na Széchenyiho námestí, ktoré zaujme aj svojim trojuholníkovým tvarom. K návšteve láka aj obľúbené Dunajské múzeum a Kresťanské múzeum. Za zmienku stoja aj zážitkové kúpele Aquasziged, ktoré patria k najmodernejším kúpeľným areálom v Maďarsku a okrem špičkovej úrovne zábavy a relaxácie ponúkajú úžasný výhľad na hrad aj na baziliku.

Z hotela za necelú hodinku jazdy autom dostanete až do centra Budapešti (43 km). Maďarská metropola je tak ideálnym cieľom na celodenný výlet. Záleží len na vás, či si prejdete najznámejšie pamiatky ako Budínsky hrad, Rybársku baštu a budovu parlamentu, alebo strávite deň odpočinkom vo vychýrených budapeštianskych kúpeľoch.

Kde budete spať?

Dvojlôžková izba typu Standard s vlastnou kúpeľňou ponúka moderné vybavenie, súčasťou ktorého je napríklad klimatizácia, LCD televízia, WiFi pripojenie, minibar, telefón, trezor a fén. Každá izba navyše disponuje balkónom s krásnym výhľadom na hrad Visegrád, rieku Dunaj, alebo hotelový park. Do izby je možné umiestniť prístelku pre jedno dieťa do 12 rokov.

Dvojlôžková izba typu Superior s vlastnou kúpeľňou disponuje podobným vybavením ako izby Standard (vrátane balkóna), avšak ponúka modernejšie vybavenie a väčší priestor. Na izbu je možné tiež umiestniť 1 prístelku pre dieťa do 12 rokov.

Rodinná izba typu Standard s poschodím sa skladá z hlavnej miestnosti posedením, vlastnej kúpeľne a spacieho poschodia s manželskou posteľou a prístelkou pre dospelú osobu. Pohovku je možné využiť ako prístelku, a tak je celková kapacita izby až 4 dospelé osoby. Izba je ďalej vybavená klimatizáciou, LCD televíziou, WiFi pripojením minibarom, telefónom, trezorom a fénom. Súčasťou je aj balkón.

Rodinná izba typu Superior s poschodím má obdobné vybavenie a dispozícii ako Rodinná izba typu Standard s poschodím. Ponúka však väčší priestor a modernejšie vybavenie. Celková kapacita izby je tiež až 4 dospelé osoby.

Na čom si pochutnáte?

O blaho vašich chuťových pohárikov aj dostatok energie na výlety bude vďaka polopenzii skvele postarané. Každé ráno pobytu sa v hotelovej reštaurácii Sirály posilníte pri raňajkách vo forme bufetu.

Na konci dňa na vás bude čakať bufetová, alebo servírovaná večera (podľa obsadenosti) v reštaurácii Sirály. Počas pobytu ale môžete, po predchádzajúcej rezervácii, jednu z týchto večerí nahradiť aj nevšedným zážitkom - stredovekou hostinou v Renaissance restaurante s aperitívom a neobmedzenou konzumáciou vína a nealkoholických nápojov.

Na osviežujúci drink, vynikajúcu kávu a ľahké občerstvenie si kedykoľvek počas dňa zájdite do hotelového Corvin baru.

Kde budete relaxovať?

V modernom hotelovom wellness na vás čakajú chvíle nerušeného odpočinku, po ktorých sa budete cítiť ako znovuzrodení. Nájdete tu vnútorný i vonkajší bazén, detský bazénik so šmykľavkou a vírivku s panoramatickým výhľadom na Dunaj. Zohriať sa môžete vo fínskej, bio, infra a parnej saune a potom leňošiť v odpočinkovej zóne alebo na slnečnej terase.

Pokiaľ zatúžite po ďalšej úrovni relaxácie, doprajte si masáž a ďalšie procedúry. K dispozícii je tiež solárium a posilňovňa.

Cestujete s deťmi?

Hotel ponúka babyfriendly vybavenie ako je detská postieľka, vanička, prebaľovací pult či vysoká stolička v reštaurácii. Vo wellness nájdete aj detský bazén, nechýba ani detská herňa a možnosť dohodnúť si stráženie detí (za príplatok).

Hotel Visegrád ****

Hotel Visegrád ****

Rév u. 15. , Visegrád
Maďarsko

+36 26 397 034

info@hotelvisegrad.hu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 5 000 Ft/noc
Bezbariérovosť
Čiastočná
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Detské ihrisko
Požičovňa bicyklov
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén
Vonkajší bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,5 km
Zastávka
0,3 km
Aquapark
21,7 km