Maďarské kúpeľné mestečko Mezőkövesd leží neďaleko Egeru a Miskolca. Vydajte sa do Penziónu Zsóry Liget ***, ktorý ponúka kontinentálne raňajky a ubytovanie v komfortnej izbe. V cene balíčka navyše budete mať neobmedzený vstup do klasických aj termálnych bazénov a saunového sveta v 200 m vzdialenom Balneo Hoteli Zsori Thermal & Wellness ***.

O ubytovaní

Penzión Zsóry Liget *** sa nachádza v kúpeľnom meste Mezőkövesd na severe Maďarska. Zabudnite na všetky starosti všedných dní a vydajte sa na nezabudnuteľnú odpočinkovú dovolenku, počas ktorej načerpáte sily pri relaxácii vo wellness a pri výletoch za historickými a prírodnými krásami.

Mesto Mezőkövesd sa nachádza na úpätí hornatej oblasti Bükk a je známe hlavne vďaka obľúbeným zážitkovým kúpeľom Zsóry Mezőkövesd, do ktorých to budete mať z penziónu len 100 m. Súčasťou kúpeľného areálu je 22 bazénov, saunový svet a najrôznejšie atrakcie.

Pokiaľ radi odpočinok striedate výletmi, môžete priamo v Mezőkövesde navštíviť múzeum poľnohospodárstva (4,5 km) alebo historické domy Matyó (4,8 km) s atmosférou 19. storočia. Skvelým výletným cieľom je neďaleké mesto Eger (18 km), v ktorom nájdete napríklad Egerský hrad (23 km) a malebné námestie Kis-Dobó tér (24 km) lemované historickými meštianskymi domami. Prekrásny výhľad na toto starobylé mesto budete mať z najvýchodnejšieho minaretu bývalej Osmanskej ríše (25 km), na ktorý sa dá po točitom schodisku vystúpiť. Vyznávači relaxovania môžu vyskúšať aj vychýrené termálne kúpele Eger (24 km), ktoré patria medzi najkrajšie mestské kúpaliská v Maďarsku. Okolie Egeru je slávna vinárska oblasť, a tak tu legendárne víno Býčia krv ochutnáte skoro všade vrátane vínnych pivníc.

V meste Miškovec (Miskolc) (45 km) láka na návštevu stredoveký hrad Diósgyőr (46 km) a predovšetkým unikátne jaskynné kúpele Miskolc Tapolca (46 km).

Milovníci prírody by si mali urobiť výlet do Národného parku Hortobágy (40 km), ktorý vás očarí výnimočnou rozmanitosťou svojej fauny a flóry. Okrem soľných lúk, pastvín, sprašových stepí, lužných lesov a hájov ho tvoria močiare a jazerá, ktoré poskytujú dokonalé úkryty pre mnoho živočíchov. Pre svoju jedinečnosť je oblasť Hortobágy prírodnou pamiatkou UNESCO.

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v dvojlôžkovej izbe typu Standard s vlastnou kúpeľňou (16 m²). Izba je vybavená klimatizáciou, WiFi pripojením, televíziou a trezorom.

Za príplatok je možné ubytovanie v priestrannejšej štvorlôžkovej izbe (32,5 m²). Súčasťou je vlastná kúpeľňa, spálňa s manželským lôžkom a obývacia miestnosť s rozkladacou pohovkou, ktorú je možné využiť ako prístelku až pre 2 deti. Izba je vybavená klimatizáciou, WiFi pripojením, televíziou a trezorom.

Na čom si pochutnáte?

Každé ráno sa posilníte pri lahodných servírovaných raňajkách podávaných priamo v penzióne, alebo v Balneo Hoteli Zsori Thermal & Wellness **** vzdialenom asi 200 m.

Cestujete s deťmi?

Deti sa môžu zabaviť na veľkom vonkajšom ihrisku s rôznymi druhmi hojdačiek a šmykľavkou.

Niečo naviac

Pokiaľ máte radi grilovačky, využite na záhrade penziónu zázemie na grilovanie.

Zsóry Liget Panzió ***

Zsóry Liget Panzió ***

Olajfa utca 2. , Mezőkövesd
Maďarsko

+36 30 8830 157

recepcio@zsoryligetcamping.eu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 4 500 Ft/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 1 000 Ft/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
3,8 km
Vzdialenosť od kúpeľov
100 m
Zastávka
0,6 km
Aquapark
100 m