Vydajte sa na južnú Moravu - kraj slnka, vína a pohostinnosti. Ubytovaní budete v Penzióne U Palečků, ktorý vám okrem útulných a moderne vybavených izieb pre dve osoby ponúkne aj chutné raňajky formou bufetu. Čaká vás aj relaxácia v blízkom wellness s vírivkou a saunami či zábavný večer s degustáciou vína a živou hudbou.

O ubytovaní

Na južnej Morave v menšej obci Zaječí nájdete útulný rodinný Penzión U Palečků. Vydajte sa na skvelý vinársky a relaxačný pobyt práve sem a vezmite pokojne celú rodinu. K vodnej nádrži Nové Mlýny je to len 5 km, výletov po okolitých vinárstvach (či viniciach) sa nebudete môcť nabažiť, a napríklad ku Křivému jazeru či na Milovickú stráň to budete mať tiež len okolo 5 km. Deti potom určite poteší, že do Aqualandu Moravia – najväčšieho aquaparku v Českej republike, je to odtiaľto len 15 minút autom.

Na dosah ruky je aj Lednicko-valtický areál (12 km) zo Zoznamu pamiatok UNESCO (100 m), ktorý láka na krásnu architektúru ukrytú v zeleni. Park s rozlohou 300 km² zaujme milovníkov prírody, no aj fanúšikov histórie. Nájdete tu hneď dva prekrásne zámky - gotické Lednice a barokové Valtice. Alebo si urobte výlet do Mikulova (14,2 km), kde uvidíte barokový zámok s expozíciou Regionálneho múzea, Dietrichsteinskú hrobku, Svatý kopeček s pútnickou kaplnkou, zvonicou a Božím hrobom alebo Kostol sv. Václava.

Kde budete spať?

Ubytovať sa môžete v jednej z komfortných, rekonštruovaných izieb s moderným vybavením. Každá izba má vlastnú kúpeľňu so sprchovacím kútom alebo vaňou a klimatizáciu.

  • Izba č. 3 je dvojlôžková a meria 15 m². V lete je to najchladnejšia izba, teda sa v nej veľmi príjemne vyspíte. Izba neumožňuje prístelku.

  • Izba č. 1 je útulná izba s 3 lôžkami, bez možnosti prístelky. Veľkosť izby je cca 15 m².

  • Izba č. 4 sa nachádza na 2. podlaží a meria 20 m². K 2 lôžkam je možné pridať ešte prístelku.

  • Izba č. 6 poteší veľkou vaňou. Je tiež veľmi priestranná (30 m²), a vďaka tomu ubytuje až 4 osoby.

Na čom si pochutnáte?

Keďže ide o rodinný penzión, úlohy majiteľov sú spravodlivo rozdelené. Pani Dana je skvelou kuchárkou a postará sa o to, aby ste si pochutnali na poctivých domácich jedlách. Pán Přemek vás zase rád prevedie degustáciou vín z vlastných viníc, navyše vám môže poradiť s tipmi na výlety, alebo pre vás pripraviť ďalší zaujímavý program.

Kde budete relaxovať?

K odpočinku využite wellness centrum neďalekého Vinařství U kapličky. Čaká vás tu bazén s protiprúdom a masážnymi tryskami, vírivka a niekoľko typov sáun (fínska, bio a parná aromaterapeutická). Môžete sa objednať aj na masáže, v ponuke je klasická, športová aj medová a množstvo ďalších.

Penzion U Palečků

Penzion U Palečků

Nádražní 318 , Zaječí
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
Ing. Přemysl Pálka IČ: 06400175


+420 731 475 822

info@penzionupalecku.cz

Check In
od 16:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 150 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma
Sauna
Konferenčná miestnosť
Wellness

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,3 km
Vzdialenosť od jazera
4,1 km
Zastávka
0,2 km
Aquapark
14 km
Zjazdovka
8 km

Tipy na výlet

Južná Morava

Južná Morava Tip na výlet

Južná Morava je regiónom mnohých podôb. Jej metropolou je Brno, ale nájdete tu tiež malé moravské Toskánsko, tajomnú krasovú oblasť, svetovo najrozsiahlejšie parky Lednicko-valtického areálu, vinársku Pálavu či folklórne Slovácko - a to ešte ani nie je všetko.

Čo ľudia na južnej Morave navštevujú najčastejšie:

  • Aqualand Moravia
  • Lednicko-valtický areál
  • ZOO Brno

Čo by vám ale rozhodne tiež nemalo ujsť:

  • Vila Tugendhat
  • Moravský kras
  • Zámok Slavkov pri Brne a Mohyla míru
  • Westernové mestečko Boskovice
  • Zámok Mikulov

A mnoho a mnoho ďalšieho. S deťmi môžete napríklad vyraziť do rozprávkového podzemia v Znojme či DinoParku vo Vyškove. Ak si ale idete na južnú Moravu trochu odpočinúť od detí, rozhodne nezabudnite navštíviť vínne pivnice vo Valticiach či v Hustopečiach (a ochutnať preslávenú hustopečskú mandľovicu).

Viac informácií
Lednicko-valtický areál
Lednicko-valtický areál
CHKO Pálava
CHKO Pálava
Aqualand Moravia
Aqualand Moravia