Parádnu dovolenku zažijete v historickom meste Zlaté Hory v nedávno zrekonštruovanom Penzióne Praděd Thamm ***. Penzión ponúka okrem fantastického horského prostredia s najčistejším vzduchom v ČR polpenziu a neobmedzený vstup do wellness s bazénom, saunami a vírivkou. Za príplatok si môžete zahrať bowling alebo si vychutnať degustáciu rumov.

O ubytovaní

Penzión Praděd Thamm *** leží v meste Zlaté Hory v obklopení divokej prírody Jeseníkov. V tejto jedinečnej lokalite je najčistejší vzduch v Česku a užijete si tu aktívnu dovolenku počas celého roka. Penzión je priamo prepojený s budovou Hotela Praděd Thamm ***, ktorý sa pýši prvým miestom v súťaží Czech Hotel Awards za roky 2021 a 2022.

Pešo alebo na bicykli sa odtiaľto vydajte napríklad na prehliadku Poštovej štôlne (4,9 km), vyhlásenej za najlepšiu atrakciu roka 2018 v Olomouckom kraji, ku Zlatokopeckého skanzenu (2,7 km), na 19 m vysokú rozhľadňu Biskupská kupa (6,9 km) alebo na náučný chodník Rejvíz (11,8 km), ktorý vás 3 km prechádzkou dovedie až k Velkému mechovému jazierku, v strede najväčšieho moravského rašeliniska.

V Mestskom múzeu Zlaté hory (500 m) sa potom zoznámite s históriou tejto lokality a miestnej banskej, ale aj kúpeľnej či čarodejníckej tradície. Na 7 km dlhom náučnom chodníku Vincenza Priessnitza v Jeseníku (24,7 km) ochutnáte vodu zo 14 rôznych prameňov a navštíviť môžete aj Maria Hilf (6,8 km) – významné pútnické miesto zasvätené Panne Márii.

V lete si nenechajte ujsť zábavu v interaktívnom parku Stratené mesto Rosenau (8,5 km) s letným kúpaliskom, obrovským skákacím hradom, kolotočom, lanovým parkom, 7D kinom, snowtubingom a ďalšími atrakciami. Vodné športy či relax na piesočnatej pláži si užijete pri Otmuchovskom jazere (39,5 km). V zime zase využite početné bežkárske trate alebo ski areál Příčná – Zlaté Hory (1,7 km).

Kde budete spať?

Penzión ponúka 10 útulných, zrekonštruovaných dvoch až štvorlôžkových izieb. Každá izba má vlastnú, úplne novú, modernú kúpeľňu so sprchovacím kútom a WC. K dispozícii budete mať aj 43" Samsung Smart TV s viac ako 50 kanálmi, stôl s 2 stoličkami, šatníkovú skriňu a zatemňovacie závesy pre pokojný, ničím nerušený spánok.

  • Dvojlôžková izba Standard s prístelkou je vybavená manželskou posteľou alebo dvojlôžkom (dá sa rozdeliť na 2 postele) a samostatným jednolôžkom.

  • Izba Standard s poschodovou posteľou disponuje manželskou posteľou a poschodovou posteľou.

Na čom si pochutnáte?

Občerstvenie zaistí pripojený Hotel Praděd Thamm ***. V reštaurácii Zlaté hory si pochutnáte na českej klasike aj medzinárodných špecialitách. Máte chuť na šťavnatý steak? Alebo dáte prednosť chrumkavému šalátu? Každý si nájde to svoje. Menu reštaurácie sa navyše pravidelne obmieňa, podľa dostupnosti čerstvých, regionálnych surovín.

Ak dostanete chuť na niečo dobré na pitie, zavítajte do Thamm baru na prízemí hotela. Ten je známy predovšetkým pestrou ponukou rumov, pohostí vás ale aj lokálnym pivom, moravským vínom a ďalšími nápojmi. V ponuke je tiež drobné občerstvenie a v lete sa môžete tešiť na vonkajšiu terasu s vlastnou udiarňou.

Kde budete relaxovať?

Oddýchnite si vo wellness centre, ktoré nájdete na prízemí Hotela Praděd Thamm ***. Uterák si vezmite z izby, prestieradlo do sauny vám zapožičajú na recepcii. Vstup do wellness je vždy potrebné nahlásiť, aby vás do šatní vpustila pani recepčná.

A na čo sa môžete tešiť? K dispozícii je plavecký bazén s protiprúdom, vírivka s horúcou vodou, relaxačná zóna s ležadlami a tiež malý saunový svet s fínskou saunou, parou a ochladzovacím bazénikom.

Niečo naviac

Skvelú zábavu zažijete napríklad počas bowlingu či degustácie rumov.

Penzion Praděd Thamm ***

Penzion Praděd Thamm ***

Krnovská 197 , Zlaté Hory
Česká republika

Prevádzkuje spoločnosť:
GJK Hospitality s.r.o. IČ: 07320515


+420 584 453 724

recepce@hotelpraded.eu

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 300 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Úschovňa bicyklov
Lyžiareň
Požičovňa bicyklov
Minibar
Fén
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,6 km
Vzdialenosť od jazera
2,3 km
Zastávka
0,7 km
Aquapark
15 km
Zjazdovka
1,6 km
Bežkovanie
1,7 km