Vyrazte na luxusný pobyt do Prahy, ubytujte sa v Congress & Wellness Hoteli Olšanka **** a užite si neobmedzený relax vo wellness centre s bazénom a saunami či romantickú večeru pri sviečkach s fľašou vína. Nesmú chýbať ani výborné raňajky formou bufetu, vďaka ktorým sa posilníte pred prehliadkou pražských pamiatok.

Overené Travelkingom

“Pobyt v Hoteli Olšanka ponúka ľahkú dostupnosť do centra Prahy aj bohaté vyžitie priamo v ubytovaní. Odporúčam predovšetkým návštevu Wine baru s možnosťou romantickej večere a zaplávať si v ohromnom plaveckom bazéne. Nadšenci wellness si skvele oddýchnu vo vírivke a saunách. Pokrmy aj nápoje si tu môžete dopriať minimálne na 3 rôznych miestach. Posedenie poskytuje reštaurácia, vínny bar a kaviareň. Moderne vybavené izby ponúkajú všetko potrebné od pohodlnej postele cez televíziu až po sadu na prípravu kávy a čaju.” Prečítajte si celú recenziu

Jozef Benovič - Obchodný tím
Osobne overené v: Júli 2022

O ubytovaní

Vychutnajte si kúzelnú atmosféru historického srdca Európy z Congress & Wellness Hotela Olšanka ****. Hotel je umiestnený na pokojnom mieste pod Žižkovskou televíznou vežou (750 m), modernou dominantou Prahy. Priamo pred hotelom je zastávka MHD, odkiaľ ste za pár minút v historickom centre, na Václavskom námestí alebo pri Národnom múzeu a ďalších nádherách nášho hlavného mesta.

V okolí hotela nájdete krásne Riegrove sady (1,2 km) s vyhliadkou, Sady Svatopluka Čecha (1,2 km), Bezručove sady (1,8 km) a park Parukářka (700 m), pred ruchom veľkomesta tak môžete kedykoľvek uniknúť do pokojného zátišia stromov. Medzi dominanty pražského Žižkova patrí tiež starý židovský cintorín (800 m), palác Akropolis (700 m), Vítkovský vrch (1,2 km) s pamätníkom a sochou Jana Žižku alebo Medzinárodná telefónna a telegrafná ústredňa vo Fibichovej ulici (750 m).

Pri návšteve Prahy by ste nemali vynechať Staromestské námestie s orlojom (3,2 km), Tancujúci dom (3,8 km), Vyšehrad (4,1 km) a Pražský hrad (4,6 km). Pokiaľ ale už „klasické“ pražské pamiatky dobre poznáte, skúste preskúmať menej známe miesta. Tajomnú okultnú atmosféru si môžete užiť v Múzeu alchymistov a mágov starej Prahy (4,9 km) alebo v historickej alchymistickej dielni Speculum Alchemiae (3,4 km). Do podmorskej ríše sa prenesiete vo Svete medúz (4,6 km) o ploche 700 m² a božský pokoj si užijete v umelej jaskyni Grotta (2,5 km), postavenej milionárom Moritzom Gröbom koncom 19. storočia .

Kde budete spať?

Všetky izby hotela sa môžu pochváliť nadštandardným, štýlovo zariadeným interiérom, kde budete mať všetko pre vaše maximálne pohodlie. Každá izba disponuje vlastnou kúpeľňou so sprchovacím kútom a vysokorýchlostným WiFi pripojením.

  • Dvojlôžková izba (21 m²) je vybavená manželskou posteľou alebo oddelenými jednolôžkami, písacím stolom, malým posedením, televíziou, trezorom a fénom na vlasy.

  • Rodinná izba (39 m²) sa skladá z 2 samostatných miestností, v každej nájdete 2 lôžka, televíziu, pracovný stôl, malé posedenie a trezor. V kúpeľni nechýba fén na vlasy.

Na čom si pochutnáte?

Priamo v hoteli nájdete nefajčiarsku à la carte reštauráciu so širokým výberom najrôznejších jedál, lobby bar, vínny bar či pivnú terasu.

Kde budete relaxovať?

Súčasťou hotela je veľké športové a wellness centrum, ktoré zahŕňa okrem iného bazén s hodinami aqua aerobiku, kurty na bedminton, stolný tenis, fitness centrum, saunový svet, masáže a kaderníctvo.

Congress & Wellness Hotel Olšanka ****

Congress & Wellness Hotel Olšanka ****

Praha, Táboritská 1000/23 , Praha
Česká republika

+420 267 092 202

booking@hotelolsanka.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
Zakázaný
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Parkovanie za 400 Kč/noc

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Vírivka
Sauna
Možnosť procedúr
Reštaurácia
Fitness
Konferenčná miestnosť
Wellness
Vnútorný bazén

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
2,7 km
Zastávka
20 m
Aquapark
15 km

Tipy na výlet

Praha

PrahaTip na výlet

Hlavné mesto Českej republiky ležiace na rieke Vltave sa vyznačuje dlhou a bohatou históriou a je domovom mnohých dôležitých kultúrnych pamiatok. Aj preto je jeho historické centrum od roku 1992 zapísané na Zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO a všeobecne je považované za jedno z najkrajších miest v Európe. Niet divu, že pražské pamiatky prilákajú ročne milióny turistov z celého sveta.

Ani vy by ste si preto nemali nechať ujsť:

  • Pražský hrad
  • Karlov most
  • Staromestské námestie s Pražským orlojom

Medzi ďalšie významné pamiatky, ktoré by ste nemali minúť, patrí tiež napríklad Josefov, Petřín alebo Vyšehrad. Keď vás história omrzí, môžete vyraziť za kultúrou do Národného divadla, a s deťmi za poznaním do Pražskej ZOO a Botanickej záhrady v Tróji, či vodnými aktivitami v Aquapalace Praha. A ak Prahu návštívite v zime, nenechajte si ujsť vychýrené vianočné trhy s čarovnou atmosférou.

A malý tip navyše: ak toho chcete v Prahe vidieť čo najviac, vyhraďte si na prehliadku mesta aspoň jeden víkend. Je to náročné, ale stojí to za to!

Viac informácií
Zoo Praha a Botanická zahrada
Zoo Praha a Botanická zahrada
Aquapalace Praha
Aquapalace Praha
Tancujúci dom
Tancujúci dom