Máte radi víno a dobré jedlo? Ubytujte sa vo Vinárstve Lintner 15 minút od Znojma a užite si degustáciu s neobmedzenou konzumáciou vína a občerstvenie s domácim pečivom. V cene máte aj raňajky a zľavu na nákup aj do Pivných kúpeľov. Okrem gurmánskych zážitkov na vás čakajú aj krásne výlety, na dosah budete mať napríklad znojemský zámok či tajomné mestské podzemie.

O ubytovaní

Dovolenka vo Vinárstve Lintner sa postará o jedinečný vinársky zážitok. Táto pivnica s dlhoročnou rodinnou tradíciou si zakladá na tradičnej výrobe vína, kedy každý strapec prejde rukou majstra vinára, a tak víno nestráca svoju identitu ako v komerčných veľkokapacitných vinárstvach. Vinárstvo nájdete v obci Tvořihráz na južnej Morave len 5 km od vodnej nádrže Výrovice, 11 km od Znojma a 20 km od Národného parku Podyjí.

V lete sa môžete osviežiť nielen vychladeným vínom, ale aj kúpaním vo vodnej nádrži Výrovice (4,7 km), v prírodnom kúpacom biotope Bantice (8,2 km) či na kúpalisku Pohoda Únanov (6,6 km). Na peší výlet môžete vyraziť ku zrúcanine hradu Lapikus (7,5 km) zo 14. storočia a zdatnejší turisti dôjdu aj do Znojma (11 km). Tam si môžete prezrieť historické centrum, zámok Znojmo alebo znojemské podzemie, tvorené desiatkami kilometrov chodieb.

Pokiaľ patríte medzi milovníkov tajomných miest, preskúmajte tiež podzemie obce Přeskače (13,6 km), ktoré predtým slúžilo ako úkryt pred vojnovými nepokojmi. Naopak do výšin sa dostanete pri výlete na vyhliadku Králův stolec (16,8 km), odkiaľ sa vás rozprestrie nádherný výhľad na údolie Dyje. Medzi obľúbené výletné ciele v okolí patrí aj zámok v Jevišoviciach (16 km) alebo kúzelný Mašovický lom (16,3 km).

Kde budete spať?

Ubytovaní budete v jednej z 5 izieb. K dispozícii je dvojlôžková, trojlôžková aj štvorlôžková izba. Všetky majú pohodlné postele, WiFi pripojenie a vlastnú kúpeľňu so sprchou a toaletou.

Na čom si pochutnáte?

Tešte sa na raňajky formou bufetu, večerné občerstvenie a degustáciu, ktorou vás prevedie sám majiteľ. Priamo od skúseného vinára sa tak dozviete veľa zaujímavostí o procese spracovania vínnej révy aj o spôsoboch, ako využiť pitie vína k zlepšeniu zdravia. Degustácia zahŕňa desať vzoriek aj ochutnávku z archívnej fľaše. Odbornú časť potom vystrieda uvoľnený večer vo vinárni s neobmedzenou konzumáciou vína. Rizling, pálava či tramín, to už je na vás.

Niečo naviac

K dispozícii je tiež spoločenská miestnosť s krbom a barom, kde môžete relaxovať počas dňa i večer.

Vinařství Lintner

Vinařství Lintner

Tvořihráz 164 , Tvořihráz
Česká republika

724 199 241

mmm-564@seznam.cz

Check In
od 15:00
Check Out
do 9:30
Domáci maznáčik
Domáci maznáčik po dohode do 5 kg
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Wi-Fi zdarma

Okolie ubytovacieho zariadenia

Vzdialenosť od centra
0,4 km
Zastávka
0,4 km

Tipy na výlet

Znojmo

ZnojmoTip na výlet

Južná Morava je jednou z najkrajších oblastí v Česku, keď k tomu navyše pripočítate priateľskú atmosféru a početné vínne pivnice, o skvelú dovolenku je postarané. Znojmo svojou polohou na kraji Národného parku Podyjí aj množstvom zaujímavých pamiatok spĺňa požiadavky na obľúbenú turistickú lokalitu. Ochutnajte miestne vína, kochajte sa malebným okolím a zapojte sa do bohatého kultúrneho diania.

Čo nevynechať pri návšteve Znojma:

  • Znojemský hrad s Rotundou sv. Kateřiny
  • Radničnú vežu
  • Znojemské podzemie
  • Vydajte sa aj na prehliadkovú trasu po hradobnom opevnení alebo do expozície pivovarníctva.

V Znojme zažijete neopakovateľnú atmosféru aj počas kultúrnych podujatí, ktoré sa tu konajú v priebehu celého roka. Najznámejšie je septembrové Znojemské historické vinobranie, ďalej potom Májové slávnosti, letné Hudobný festival, júnové Pivné slávnosti či augustové Slávnosti uhoriek.

Viac informácií
Kostol sv. Mikuláša
Kostol sv. Mikuláša
Znojemské podzemie
Znojemské podzemie
Radničná veža Znojmo
Radničná veža Znojmo