Ubytujte sa v Hoteli Pod Akáty v údolí Beskýd vo východnom cípe ČR blízko hranice so Slovenskom a užite si turistiku, výlety na bicykli a ďalšie aktivity. Krásne prostredie neďaleko prírodnej rezervácie Mionší je pre dovolenku skrátka ako stvorené. Navyše si pochutnáte na výbornej domácej polpenzii a môžete využiť zľavu na pivné či vínne kúpele.

Vedeli ste, že…?

Hotel ležiaci na pomedzí českých a poľských hraníc úspešne prevádzkuje miestny obecný úrad, ktorý zamestnáva ľudí z dediny, aby neboli bez práce. Ide o zaujímavý model, ktorý je zatiaľ pomerne neobvyklý.


O ubytovaní

Hotel Pod Akáty leží v malebnej obci Dolná Lomná v údolí Beskýd hneď vedľa Lomňanského múzea. Pre výlety po hrebeňoch hôr v Beskydoch je preto ideálnym východiskovým bodom. Vydať sa môžete do prírodnej rezervácie Mionší (8 km) aj na Velký Polom (9 km) a Velký Stožek (13 km).

Medzi obľúbené atrakcie v okolí patrí aj malá zoo Zemědělský dvorek (2 km) s hospodárskymi zvieratami a dreveným salašom s tradičnými výrobkami, Múzeum Trojmezí v Jablunkove (5,6 km), Múzeum Třineckých železiarní a letné kúpalisko v Třinci (19,2 km), rozhľadne Tetřev (6,8 km), Velká Čantoryje** (23,3 km) a ďalšie.

V zime vyrazte na návštevu jedinečného bežeckého areálu Dolní Lomná (300 m) alebo na lyže do ski areálu Severka (4 km) či ski areálu Mosty pri Jablunkove (10 km). Na dosah budete mať tiež ski areály Javorový vrch (18 km), Zlatník (23,1 km), Gruň (23,9 km), Bílá (27, 7 km) a ďalšie. Na svoje si tak prídu začiatočníci aj pokročilí lyžiari.

Kde budete spať?

Hotel ponúka ubytovanie v 15 izbách, ktoré sú komfortne vybavené a majú vlastnú kúpeľňu. Niektoré majú tiež možnosť prístelky.

Na čom si pochutnáte?

Súčasťou hotela je štýlová reštaurácia zariadená ako salaš, nechýbajú tu drevené prvky a lavice, ovčie kožušiny, masívne lustre a krb, ktorý dodáva priestoru skvelú atmosféru. Pochutnáte si tu na raňajkách formou bufetu aj na lahodných večerách. Kuchári pripravujú predovšetkým špeciality kraja z domácich surovín, ale aj iné mäsité a bezmäsité jedlá, ryby, šaláty a dezerty.

Kde budete relaxovať?

Chcete si báječne oddýchnuť? Len 20 metrov od hotela si môžete dopriať pivný či vínny kúpeľ v štýlových drevených sudoch.

Hotel Pod Akáty

Hotel Pod Akáty

Dolní Lomná 71 , Dolní Lomná
Česká republika

+420733191100

marek.mohyla@seznam.cz

Check In
od 14:00
Check Out
do 10:00
Domáci maznáčik
za 100 Kč/noc
Bezbariérovosť
Žiadna
Parkovanie
Zdarma

Možnosti ubytovacieho zariadenia

Platba kartou je možná
Wi-Fi zdarma
Reštaurácia

Okolie ubytovacieho zariadenia

Zastávka
10 m
Zjazdovka
1,7 km
Bežkovanie
0,3 km

Tipy na výlet

Beskydy

BeskydyTip na výlet

Malebné Moravskoslezské Beskydy sa, ako názov napovedá, nachádzajú na pomedzí Moravy a Sliezska, a medzi návštevníkmi sa tešia čoraz väčšej obľúbenosti. Niet divu - hory a lesy, pamiatky, krásna príroda aj veľa aktivít - Beskydy majú naozaj čo ponúknuť.

Čo určite musíte vidieť v Beskydách:

  • Lysá hora
  • Pustevny
  • Technické múzeum Tatra Kopřivnice

Turisti a cyklisti by si však nemali nechať ujsť ani vrchol Veľkého Javorníku, Bielu či Radhošť so sochou bájneho Radegasta, milovníci pamiatok a histórie zase Valašské múzeum v prírode v Rožnove pod Radhoštěm, Štramberk čiže Valašský betlehem, hrad Hukvaldy či Frýdecký zámok. Významné je tiež mesto Příbor, kde sa narodil lekár-neurológ a zakladateľ psychoanalýzy Sigmund Freud a kde sa tiež dodnes nachádza jeho rodný dom.

Viac informácií
Pustevny
Pustevny
Jurkovičova rozhľadňa
Jurkovičova rozhľadňa
Chodník Valaška
Chodník Valaška