Prázdninový špeciál: tipy na dovolenku s deťmi za málo peňazí

Pre deti leto znamená jediné - prázdniny. Vedľa táborov je obvykle súčasťou letného menu aj rodinná dovolenka, na ktorú sa svojimi deťmi podľa štatistík vyráža až 40% rodičov. Máme pre vás tipy, ako na letnej dovolenke pre celú rodinu ušetriť.
Prázdninový špeciál: tipy na dovolenku s deťmi za málo peňazí

Takáto dovolenka pre celú rodinu ale dokáže poriadne zaťažiť rozpočet. Vytipovali sme pre vás päť miest, kam sa vydať, aby ste nemuseli vyhadzovať úspory von oknom.

Sárvár je jedným z najobľúbenejších cieľov českých turistov pri cestách do Maďarska. Tunajšia termálna voda s teplotou až 35 °C lieči hlavne reumatologické a gynekologické problémy, avšak relaxáciu vo vnútorných a vonkajších bazénoch si môžu dopriať úplne všetci, a to aj deti. Kúpeľný komplex s rozlohou 5 000 m² poskytuje dostatok atrakcií k zahnaniu prípadnej nudy.

Rodinná dovolenka v kúpeľoch Sárvár

Prestížny hotel pre rodiny s deťmi

NÁŠ TIP: Kúpele sú priamo prepojené vyhrievaným koridorom s Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa ****, ktorý patrí k jedným z najlepších hotelov v Maďarsku. Prečo je práve Park Inn jeden z najobľúbenejších hotelov z ponuky:

Zákazníci si pochvaľujú hlavne tieto výhody pobytu:

  • Ochotný personál, ktorý zvláda aj české slovíčka pre lepšiu komunikáciu.
  • Špičkové kúpeľné priestory, do ktorých je vstup neobmedzene.
  • Výborné jedlo formou polpenzie zodpovedajúcemu najmodernejším kulinárskym štandardom.
  • Zdarma pobyt pre deti do 6 rokov.
  • Garantovaná kvalita prestížnej siete hotelov.

Rodiny s deťmi uvítajú detskú herňu s dozorom, animačné programy v kúpeľoch a ďalšie atrakcie zdarma. Hneď vedľa hotela stojí Adventure park s lanovými atrakciami, ktoré deti zabavia na celý deň.


Balaton - letná pohoda pri maďarskom mori

Aj keď Balaton, alebo nazývaný aj maďarské more, môže v mnohých evokovať doby socialistických rekreácií, aktuálne je populárnou lokalitou pre trávenie pohodovej letnej dovolenky. Balaton sa hodí hlavne pre rodiny s menšími deťmi - nájdete tu pokojné pláže s pozvoľným vstupom do vody, príjemnú klímu a teplotu vody v letných mesiacoch až 27 °C.

Balaton láka k letnej pohode

NÁŠ TIP: Blízko Balatonu a termálneho jazera Hévíz ponúka ubytovanie Hotel Palace ****. K hotelu patrí vlastné wellness centrum s bazénom a saunami. Tešte sa na polpenziu a neobmedzený vstup do wellness aj fitness centra. Termín dovolenky si môžete zvoliť do konca roka s cenami od 159 € za 3 dni na osobu.


Hit, ktorý sa nikdy neomrzí - Chorvátsko

Chorvátsko stále patrí u Čechov k jednému z najobľúbenejších miest na letnú dovolenku. Karlobag s peknou oblázkovou plážou vyhľadávajú hlavne rodiny s deťmi. Aj v okolí je však čo podniknúť:

  • Krasové pohorie Velebit (17 km) je národným klenotom. Vydajte sa po chodníku na jeho hrebeni aj vy.
  • Zájdite do prístavu Prizna (15 km) a potom trajektom na ostrov Pag. Romantické piesočné pláže a skvelá gastronómia - preto je Pag jednou z najobľúbenejších destinácii Chorvátska.
  • Národný park Paklenica (45 km) s minumentálnymi kaňonmi, vodopádmi a množstvom cestičiek, je ideálny pre turistiku.
  • Ak vám nevadí dlhšia vychádzka a chcete si nechať vyraziť dych nádhernou scenériou, navštívte Plitvické jazerá (132 km).
Chorvátsko stále patrí k najobľúbenejším destináciám

NÁŠ TIP: Hotel Zagreb *** - okrem izieb s balkónom a vynikajúcou polpenziou vám bude k dispozícii vonkajší aj vnútorný bazén, bohaté športové vyžitie, pre deti aj ihrisko. Do centra je to 300 m ak moru len minúta chôdze! Dovolenku na prelome augusta a septembra zakúpite za 6 275 Kč. Chcete ísť do Chorvátska iba na otočku? Zvoľte variantu na 4 dni behom septembra s all inclusivom za 4 299 Kč. Pri tomto pobyte môžete využiť ešte výhodnejšie last minute ceny. Viac o zájazde do hotela Zagreb. K dispozícii je česká delegátka, český personál a keďže sú Češi častými hosťami, ľahko sa dohovoríte. Čo je príjemné pre toho, kto neovláda cudzie jazyky


3 tipy na čo si dať pozor pri cestovaní s deťmi

Pokiaľ sa rozhodnete vyraziť na dovolenku s celou rodinou, nezabudnite na niekoľko tipov, ako si dovolenku čo najlepšie užiť. Vybral som pre vás tie najdôležitejšie.

Ako vybrať ubytovanie pre rodiny s deťmi? Zamerajte sa na výber lokality, ktorá poskytuje dostatok možností výletov a aktivít pre deti vo veku tých vašich. Ďalej sa pozrite na podmienky ubytovania pre rodiny s deťmi - často sú v ponuke hotela rodinné apartmány alebo väčšie izby, v ktorých sa rodiny nebudú tlačiť. Tieto izby bývajú za príplatok, preto sa dopredu informujte na recepcii. Najvýhodnejšie je hľadať tie pobyty, kde sú deti už zvýhodnené a majú trebárs aj pobyt zadarmo. Pozrite sa na ponuku pobytov, kde majú deti pobyt zdarma.

Rodinná dovolenka za pár korún

Na čo pred cestou nezabudnúť?

Určite si nezabudnite zariadiť rezerváciu a dohodnúť sa s hotelom na najvhodnejšom type ubytovania. V prípade, že máte špeciálne požiadavky, dajte o nich hotelu dostatočne dopredu vedieť. Pri cestách do zahraničia nepotrebujete v Európskej únii pre deti cestovný doklad, ale je viacmenej dobre ak ho majú, aby bolo jednoduché preukázať ich totožnosť napríklad pri policajnej kontrole. V neposlednej rade si pred odchodom zaobstarajte cestovné poistenie, ktoré bude pokrývať situácie pre prípad nehody či zranenia.

Ktorú lokalitu vybrať pre rodinnú dovolenku? Rodiny si častejšie vyberajú blízke ubytovanie kvôli jednoduchšej doprave, ale tiež jazdia do Álp alebo Chorvátska. Medzi najobľúbenejšie rodinné pobyty patria tie, kde hotel ponúka ubytovanie pre deti zdarma aj pre staršie deti, či tie, kde sú v cene pre rodiny veľké výhody.

Autor článku:

Aktualizované: 25. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet