Osobne overené: Recenzia wellness & vinárskeho pobytu na južnej Morave pri NP Podyjí v Hoteli Happy Star ****

Vydajte sa spolu s Jozefom, členom nášho Travelking tímu, na južnú Moravu. Konkrétne k Národnému parku Podyjí do Hotela Happy Star ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? Aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete!
Osobne overené: Recenzia wellness & vinárskeho pobytu na južnej Morave pri NP Podyjí v Hoteli Happy Star ****

Informácie o pobyte v bodoch

  • Termín pobytu: 10.4.2022 - 12.4.2022
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Happy Star ****
  • Lokalitou ubytovania je: Južná Morava
  • Cestoval som s: Partnerkou
  • Stravovanie: Raňajky
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

S priateľkou sme sa tentoraz rozhodli vyraziť na južnú Moravu – za krásnou prírodou, dobrým vínom a odpočinkom vo wellness. Cieľom našej cesty bol Hotel Happy Star ****, ktorý leží v obci Hnanice. Z Prahy je to okolo 213 km, a pretože sme cestovali autom, boli sme na mieste za necelé 3 hodiny. Do hotela sa pohodlne dostanete aj vlakom a autobusom. Vlakom docestujete do Brna či Znojma, odtiaľ potom autobusom do Hnaníc. Len je cesta o niečo dlhšia. Zo Slovenska ale budete mať cestu ešte kratšiu - z Bratislavy je to do hotela len niečo vyše 2 hodín (cca 160 km).

Ako to bolo s parkovaním?

Hotel má vlastné parkovisko a ako sám uvádza, zmestí sa sem bez problémov 99 áut, 11 autobusov či 2 ponorky. :) Nie je teda nutné miesto rezervovať vopred. Parkovisko je navyše bezplatné a v noci chránené závorou.

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Happy Star **** leží na južnej Morave, a to len kúsok od Národného parku Podyjí a 10 km od Znojma. Nájdete ho na začiatku dediny Hnanice hneď vedľa dlhých vinohradov. Vďaka tomu, že stojí pri hlavnej križovatke, ho určite neminiete, je ho vidno už z diaľky. Priamo pri hoteli sa tiež nachádzajú turistické trasy, cyklistické chodníky a zrekonštruovaný bunker.

Interiér hotela bol veľmi moderný a čistý. Na chodbách aj v izbách sa nachádzali farebné mäkké koberce, ktoré priestory zútulňovali a na došľap boli skvelé a mäkkučké. Čo sa týka našej izby, tak bola naozaj priestranná s pohodlným lôžkom, stolíkom, televíziou a vlastnou kúpeľňou. Výhľad z okna sme mali do pokojnej hotelovej záhrady s altánkom a kvetmi.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou balíčka boli raňajky formou bufetu. Výber bol bohatý, rôznorodý a všetky pokrmy boli čerstvé. Či už išlo o pečivo, nátierky, párky, šunky, salámy, syry, vajcia, alebo sladké pokrmy ako müsli a jogurty. Ja osobne som si najviac pochutnal na palacinkách. Nechýbali ani nápoje – káva, voda či ovocné šťavy.

V hoteli je možné dokúpiť si aj večeru. Kuchyňa je otvorená a varí až do deviatej hodiny.

Ako sme sa najedli v okolí?

Stravovali sme sa v Novom Šaldorfe v parádnej pizzerii Jasany. Malé snacky na zahryznutie sme potom dostali počas návštevy vínnych pivníc - U Ferdinanda, K 96 Winery a Vinařství Dobrovolný.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Súčasťou hotela je wellness centrum, do ktorého je v rámci balíčka vstup zadarmo. Wellness má veľký plavecký bazén a vedľa neho ešte vírivku. Je čiastočne presklené a z okien je vidno do záhrady a na okolité dedinky aj vinohrady. Po celom wellness sú rozmiestnené drevené lehátka, na ktorých môžete odpočívať a kochať sa výhľadom. Pri bazéne sa nachádza aj para, ale tú sme nevyužili, pretože sa musí objednať vopred, aby sa stihla vyhriať.

Je tu aj časť wellness so saunami, tá už je ale za poplatok. Vzhľadom na krásne jarné počasie sme teda saunovaciu časť nevyužili a radšej sme vyrazili na výlet. V zime však určite príde vhod.

Kam sa vydať na výlet?

Na hoteli sme najviac ocenili blízkosť k viničným tratiam, turistickým trasám a cyklotrasám. Blízko sa nachádza kopec s vinohradmi zvaný Šobes, na ktorom nájdete krásne vyhliadkové miesta. Pokračovať z neho môžete po žltej trase pozdĺž rieky Dyje prírodným parkom. Prípadne sa vydajte po červenej ceste do ďalších vinárskych obcí ako sú Havraníky, Popice, Konice a Nový Šaldorf. Medzi týmito dedinkami sa striedajú rôzne prírodné krásy – lesy, vinice, ovocné sady, polia a ďalšie vinice.

Za výlet stojí aj neďaleké Znojmo plné rôznych pamiatok.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Happy Star ****

„V hoteli sa nachádza pekné wellness, bowling, obrovské parkovisko a záhrada s altánkom i posedením. Vždy milý a ochotný personál mi skvele poradil a vyriešil moje žiadosti. Navyše je odtiaľ skvelá dostupnosť k lokálnym moravským pivničkám aj našim rakúskym susedom. Najlepšou oblasťou na poznávanie prírody a pivníc vinárov na Znojemsku je Nový Šaldorf. Z hotela doň vedie hneď niekoľko turistických aj cyklistických trás, prípadne sa dá cestovať autobusom (najbližšia zastávka je 10 minút).“


👍 Pobyt v Hoteli Happy Star **** bol osobne overený Jozefom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Jozef BenovičJozef Benovič
Aktualizované: 28. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet