Osobne overené: Recenzia wellness pobytu v Karlových Varoch vo Spa Hoteli IRIS ****

Vydajte sa spolu s Lukášom, členom nášho Travelking tímu, do Karlových Varov. Konkrétne do Spa Hotela IRIS ****. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A aké skvelé výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia wellness pobytu v Karlových Varoch vo Spa Hoteli IRIS ****

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 11. 5. 2022 - 13. 5. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Spa Hoteli IRIS ****
  • Lokalitou ubytovania sú: Karlove Vary
  • Cestoval som s: Priateľkou
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Cieľom našej cesty bol Spa Hotel IRIS **** ležiaci neďaleko centra Karlových Varov. Vyrážali sme autom z Brna a väčšinu cesty sme išli po diaľnici. Hotel sme v navigácii ľahko našli a asi za 3,5 hodiny sme boli na mieste.

Ako to bolo s parkovaním?

Hotel sa nachádza v blízkosti kúpeľného centra Karlových Varov, kde má každý hotel limitovaný počet parkovacích miest. Z tohto dôvodu bolo nutné parkovanie vopred nahlásiť a jeho cena bola 260 Kč za noc. K Spa Hotelu IRIS **** patrí asi 6 parkovacích miest priamo pred hotelom a ďalšie 3 vzdialené asi 100 m. Všetky tieto parkovacie miesta sú vonkajšie, očíslované a značí ich ceduľka s menom hotela. Po príchode sme od pána recepčného dostali parkovaciu kartu, ktorú sme dali za čelné sklo auta.

Hotel IRIS ***, Osobne overené Travelkingom

Kde sme sa ubytovali?

Hotel leží iba 2 minútky pešo od najbližšej karlovarskej kolonády. Sadová kolonáda je prakticky začiatkom turistickej časti Karlových Varov, takže je poloha hotela ideálna na prechádzky po najzaujímavejších miestach kúpeľov. Okolie hotela je naozaj krásne - malebné uličky plné nádherných kúpeľných domov a víl, ktoré slúžia z väčšej časti ako hotely.

Naša izba bola moderne vybavená a bolo v nej dostatok miesta. Súčasťou bol malý balkón s výhľadom do Sadovej ulice. Na balkóne sme si večer vždy radi posedeli a chytali posledné slnečné lúče, čo sa páčilo hlavne priateľke, ktorá sa chcela počas dovolenky opáliť. Posteľ bola veľká a pohodlná. Kúpeľňa bola priestranná, so sprchou, vyhrievanými podlahami a rebríkovým kúrením. Nechýbali ani župany, papuče a množstvo uterákov. Na stene kúpeľne viselo kozmetické zrkadlo so zabudovaným svetlom a fén. V izbe aj kúpeľni bol telefón pre spojenie s recepciou. Súčasťou bol aj minibar, ale ten sme nevyužili.

Hotel IRIS ***, Osobne overené Travelkingom

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou balíčka bola polpenzia. V tomto prípade išlo o raňajky a večere vo forme bohatých švédskych stolov. Hotelová reštaurácia je skôr menšia a je umiestnená hneď vedľa recepcie. Boli tu stoly pre dve alebo štyri osoby a, samozrejme, aj stoly s bufetovým stravovaním.

Na raňajky bolo možné vyberať zo štandardnej raňajkovej ponuky, v ktorej boli pokrmy ako vajíčka na rôzne spôsoby, párky, slanina, údeniny a syry, čerstvé pečivo a dezerty. Na pitie sme si mohli vyberať z niekoľkých druhov džúsov, vody a čaju. Nachádzal sa tu aj automat na kávu, kde si mohol každý urobiť kávu podľa svojho gusta. Na večeru sa podávalo vždy niekoľko druhov mäsa pripraveného na rôzne spôsoby a k tomu niekoľko druhov príloh. Nechýbali ani rôzne šaláty a zákusky.

Jedlo bolo vynikajúce a veľmi sme si na ňom pochutnali. Priateľka mala iba jedinú výhradu – uvítala by väčší výber sladkých raňajkových jedál (napr. lievance, palacinky, cereálie a pod.). Pri prvej večeri nám chýbal pokrm s naším obľúbeným kuracím mäsom, ďalší deň sa už v ponuke bufetu nachádzal. Na obed bolo možné objednávať pokrmy z jedálneho lístka.

Ako sme sa najedli v okolí?

Radi počas cestovania objavujeme preslávené reštaurácie v danej lokalite. Miesta, kam zájsť na obed, sme tak vyberali dopredu. Navštívili sme taliansku reštauráciu Tusculum, ktorá sa nachádza v bezprostrednej blízkosti. Koncept reštaurácie je taliansky fine dining a priateľka si tu veľmi pochutnala na cestovinách z červenej repy. Víno a prostredie hodnotím tiež na jednotku.

Druhý deň sme sa naobedovali v reštaurácii La Hospoda, čo je sesterská reštaurácia podniku Le Marche, ktorý je najvyhľadávanejšou reštauráciou v Karlových Varoch. Pôvodne sme chceli ísť práve do Le Marche, ale tam nás neoslovilo poludňajšie menu na daný deň. Jedlo bolo nadpriemerné a chutilo nám.

Pri prechádzke k prameňu Štěpánka sme náhodou objavili Oysterium Wine & Oyster Bar. V tomto malom podniku na konci kúpeľného centra Karlových Varov servírujú, ako už názov napovedá, ustrice s vínom. Milovníkom jedla, ktorí túto kombináciu ešte nevyskúšali, ju rozhodne odporúčam! Majitelia podniku boli veľmi príjemní a veľmi sa snažili. Hoci ustrice veľmi nevyhľadávam, toto bol zaujímavý gastronomický zážitok.

Hotel IRIS ***, Osobne overené Travelkingom

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Súčasťou hotela je menšie, ale veľmi krásne wellness centrum. Umiestnené je na 1. poschodí a vstupuje sa doň hotelovým výťahom. My sme využili vírivku, fínsku saunu a bazén so slanou vodou, v ktorom sa dá aj zaplávať. K dispozícii sú plachty a osušky do sauny aj pitná voda zdarma na doplnenie tekutín po saunovaní. Mali sme dokonca šťastie, že sme boli vo wellness sami, a tak sme si ho užili naozaj nadmieru. V rámci balíčka sme si mohli dopriať aj pobyt v soľnej komore, masáž a minerálny kúpeľ. S kvalitou procedúr sme boli veľmi spokojní a skvele sme sa pri nich zarelaxovali.

Kam sa vydať na výlet?

Kolonády a pramene Karlových Varov sme prešli všetky počas príjemnej prechádzky. Prvá kolonáda (Sadová) je od hotela vzdialená len 2 minúty chôdze a potom už stačí pokračovať okolo rieky cez všetky zvyšné karlovarské kolonády. Ideálnym cieľom je prameň Štěpánka na konci kúpeľnej zóny, ktorý leží od hotela asi 2 kilometre.

Japonská záhrada leží neďaleko vyššie spomínaného prameňa Štěpánka na konci karlovarskej kúpeľnej zóny. Záhrada kruhového pôdorysu sypaná bielym štrkom má veľmi upokojujúci, až meditačný efekt a odporúčam ju nielen milovníkom Japonska.

Vřídlo na Vřídelná kolonáda je zrejme najznámejším miestom celých Karlových Varov a nemal by uniknúť žiadnemu návštevníkovi. Vřídlo tryská do výšky 12 metrov nad zemou vo vnútri modernej funkcionalistickej kolonády. Blahodarnú liečivú vodu Vřídla môže každý ochutnať.

V Karlových Varoch je naozaj veľa vyhliadkových miest a najznámejším z nich je asi rozhľadňa Diana. Môžete sa na ňu vydať pešo (cca 2 km od kolonád) alebo sa nechať vyviezť lanovkou. Pri rozhľadni je voľne prístupná mini zoo. Nájdete tu tiež Motýlí dom Papilonia, ktorý sme síce nenavštívili, ale pre rodiny s deťmi to bude parádny výletný cieľ. K rozhľadni Diana je ideálne ísť aspoň jedným smerom pešo, pretože po ceste je množstvo pekných vyhliadok na mesto.

Asi 30 minút jazdy autom leží unikátna Národná prírodná rezervácia Soos. Po 1,2 km dlhom náučnom chodníku sa tu prejdete po dne vyschnutého jazera. Pripomína to „mesačnú krajinu“ tvorenú rašeliniskami a slatiniskami. Toto by si nemali nechať ujsť tí, ktorí majú radi prírodu.

Za pár minút dôjdete z hotela k chrámu sv. apoštolov Petra a Pavla. Kostol je postavený v typickom ruskom štýle – so zlatými cibuľovitými kupolami a vo výraznom modro-bielom prevedení. Určite ho neprehliadnete.

Tajný tip: najmä ak sa do Karlových Varov chystáte so svojou polovičkou na romantický pobyt, skúste sa „zatúlať“ aj do vedľajších uličiek. Často tu nájdete kúzelné zákutia s krásnymi historickými budovami. Na zalesnených vrchoch obklopujúcich centrum Karlových Varov zase môžete objavovať úchvatné výhľady.


Záverečné hodnotenie pobytu vo Spa Hoteli IRIS ****

„Pobyt v Spa Hoteli IRIS sme si užili na maximum. Hotel bol v príjemnej pokojnej lokalite a zároveň kúsok od samotného centra kúpeľov. V izbe s moderným zariadením a balkónom sme si skvele odpočinuli. Na stravu v podobe bufetových raňajok a večerí sme sa vždy tešili a zakaždým sme sa skvele najedli. Od pobytu v kúpeľoch sme očakávali, že si poriadne oddýchneme, a to sa tiež splnilo. Menšie, ale skvele vybavené wellness aj špičkové procedúry nám veľmi prospeli. Možnosti výletov sú v Karlových Varoch naozaj bohaté a odporúčame pri nich ochutnať skvelé karlovarské oblátky.”

.


👍 Pobyt v Spa Hoteli IRIS **** bol osobne overený Lukášom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 19. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet