Najväčšie zľavy v roku sú tu! Vyberte si svoj TravelBomba pobyt so zľavou od 30 %!

Oblíbené 0

Zatiaľ nemáte žiadne obľúbené ponuky.

  • K ponukám sa môžete kedykoľvek vrátiť
  • Obľúbené ponuky na jednom mieste
  • Upozornenie na zmeny v ponukách

Osobne overené: Recenzia pobytu vo Fönix Medical Wellness Resorte ****

Vydajte sa spolu s Gáborom, členom nášho Travelking tímu, do Maďarska. Konkrétne do Fönix Medical Wellness Resortu ****. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu vo Fönix Medical Wellness Resorte ****

Informácie o pobyte v bodoch:

Kam a ako sme išli?

Do mestečka Nógrádgárdony, kde sa Fönix Medical Wellness Resort **** nachádza, sme vyrazili autom z Miskolca. Cesta nám trvala asi 2,5 hodiny. Časť cesty sme išli po diaľnici, takže sme potrebovali diaľničnú známku. Za bežných okolností by sme touto trasou ušetrili asi hodinu času oproti jazde po bežných cestách, bohužiaľ sme ale narazili na obrovskú kolónu. Je vidno, že sme na pobyt šli v piatok trinásteho. 😁

Ak by sme ale vyrážali zo Slovenska, možno by sme cestovali oveľa kratšie - Fönix Medical Wellness Resort **** sa totiž nachádza na severe Maďarska, sotva 30 km od Veľkého Krtíša.

Ako to bolo s parkovaním?

Hotel má vlastné veľké oplotené parkovisko. Hoci sme dorazili pomerne neskoro, okolo 20:00 hodín, miest na parkovanie bolo stále dostatok. Za parkovanie sme neplatili ani nebolo nutné ho dopredu zarezervovať.

Kde sme sa ubytovali?

Zámok sa nachádza na okraji malej dedinky. Je pred civilizáciou dosť skrytá, ale s pomocou GPS sme ju bez problémov našli. Scenérie okolo cesty boli priam očarujúce. Šoféroval som auto, takže som sa nemohol veľmi rozhliadať, ale moja priateľka na sedadle spolujazdca sa toho výhľadu nemohla nabažiť.

Samotný hotel sídli v zámockej budove, a tak niet divu, že na mňa hneď zapôsobila jeho aristokratická atmosféra. Interiér izby zodpovedal zvyšku budovy a bol veľmi priestranný. Okrem postele sme mali k dispozícii veľkú pohovku, dve kreslá a konferenčný stolík. V kúpeľni sa nachádzala vaňa a celkovo bolo všetko upratané a čisté. Takže musím povedať, že som bol viac ako spokojný.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

V hoteli sme si skutočne pochutnali. V deň príchodu sme mali iba večeru, bufet ponúkal 3 chody s výberom z niekoľkých polievok a hlavných jedál. Rozhodol som sa pre gulášovú polievku a pečenú kačicu, zatiaľ čo priateľka zvolila cesnakovú krémovú polievku a vyprážaný karfiol s batátmi. Ako sladký dezert sme mali tvarohovo-piškótový zákusok.

Večera nasledujúceho dňa prebiehala podľa rovnakého vzoru, samozrejme s inými jedlami. Obaja sme začali škoricovou jablčnou šťavou. Nasledovali špagety so špenátom a syrom feta pre priateľku a pre mňa grilovaný sumec s ryžou. Večeru sme zakončili ľahkým gaštanovým zákuskom s pusinkami zo sušených bielok.

Raňajky sa podávali aj formou bufetu. Mali sme na výber čerstvé pečivo, miešané vajíčka, klobásy, údeniny, syry, cereálie, ovocie a domáce marmelády. Personám nezabudol ani na nápoje - dopriať sme si tak mohli ovocný džús, kávu a čaj.

Ako sme sa najedli v okolí?

Raňajky boli také výdatné, že hoci sme v sobotu pri návšteve Balassagyarmatu plánovali obed v známej reštaurácii Svejk, už sme naň nemali v žalúdku miesto. A áno, ide skutočne o reštauráciu pomenovanú po hrdinovi snáď najslávnejšej českej knihy - Švejkovi. 😉 Vydali sme sa teda na ďalšie známe miesto, do cukrárne Jagyutt, rodinného podniku s dlhoročnou tradíciou, v nádeji, že zjeme len niečo ľahké. Tu sme ochutnali vidiecky dezert s názvom Poppy Blossom. Veľa ľudí nám ho odporúčalo a bol naozaj vynikajúci. Samotné miesto bolo skvelé, zaslúži si hodnotenie aspoň 9 z 10 hviezdičiek. Miestni obyvatelia tento podnik tiež milujú, takže tam bolo celkom rušno, museli sme dlho stáť v rade, než sme si mohli objednať.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Hotel má vlastné wellness centrum. Nie je veľmi veľké, ale všetko, čo ponúka, sme si maximálne užili. Mali sme možnosť zaplávať si v skvelom bazéne, ktorý mal asi 25-27 °C. Voda bola naozaj osviežujúca. Vo wellness sa nachádzala tiež veľká vírivka, ktorá mala perfektnú teplotu, asi 36–37 °C. Vo väčšej zo dvoch sáun, fínskej, bolo na nás príliš horúco, a tak sme si relax v nej až tak veľmi neužili. Bio sauna bola naopak perfektná a krásne sme si v nej oddýchli.

V hoteli sme si nenechali ujsť príležitosť otestovať masážne kreslo, čo bol pre nás nový a úžasný zážitok. Navyše sme si zaplatili relaxačnú masáž, ktorá nás dokonale zbavila bolesti chrbta, bedier a stuhnutých svalov, spôsobených kancelárskou prácou.

Celkovo wellness centrum hodnotím ako parádne. Relax tu prišiel naozaj vhod, najmä kvôli lejaku, ktorý by nám inak pokazil víkend.

Aké boli ďalšie služby hotela?

Zašli sme si tiež do štýlovej knižnice, ktorá je súčasťou hotela. Na využitie sú tu stolné hry, šachovnica a množstvo pútavých kníh.

Kam sa vydať na výlet?

Na výlet sme vyrazili do neďalekého mesta Balassagyarmat. Najvýznamnejšími atrakciami sú regionálny Palóc Museum, botanická záhrada a zoo Nyírjes a Múzeum motoriek. Bohužiaľ sme kvôli zlému počasiu museli vynechať návštevu zoo a múzeá ma veľmi nebavia, takže sme sa len túlali uličkami očarujúceho centra. Toto drobné mestečko, ktoré leží priamo na hranici so Slovenskom, stojí rozhodne za návštevu.

Záverečné hodnotenie pobytu v Fönix Medical Wellness Resorte ****

Z víkendu vo Fönix Medical Wellness Resorte **** si odnášame samé pekné spomienky. Historickú budovu, priestranné izby a pohodlné postele hodnotím jedine kladne. A to nehovoriac o výdatných, chutných jedlách a príjemnom wellness. Dúfam, že to nie je moja posledná návšteva tohto hotela, a každému odporúčam, aby sa počas pobytu na severe Maďarska ubytoval práve tu.


👍 Pobyt v Fönix Medical Wellness Resorte **** bol osobne overený Gáborom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 18. 10. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň