Osobne overené: Recenzia pobytu v Slovenskom raji s wellness v Hoteli Trio ***

Vydajte sa na Slovensko s Vladom, členom nášho tímu Travelking. Konkrétne do Hotela Trio *** v Slovenskom raji. Aká bola cesta, ubytovanie, wellness a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v Slovenskom raji s wellness v Hoteli Trio ***

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 28. 9. 2023 - 30. 9. 2023
  • Ubytovaní sme boli v: Hoteli Trio ***
  • Lokalitou ubytovania je: Slovenský raj
  • Cestoval som: S kamarátom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Na pobyt sme vyrazili mojím autom z Uherského Hradiště. Vychádzali sme okolo 9:00 hodín ráno a išli sme cez Uherský Brod, Trenčín a Žilinu (tá bola tradične upchatá), ďalej cez Liptovský Mikuláš až do Spišskej Novej Vsi. Hotel Trio *** sa nachádza v obci Smižany, ktorá je asi 2 km od Spišskej Novej Vsi. Cesta trvala približne 3 hodiny a 30 minút a bolo nutné si zakúpiť slovenskú diaľničnú známku, inak by sme išli ešte minimálne o hodinu dlhšie.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie je možné na parkovisku priamo pred hotelom alebo na poľnej ceste vedúcej k budove. Miesta je naozaj dostatok, nebola potrebná predchádzajúca rezervácia ani sme za státie nič neplatili.

Kde sme sa ubytovali?

Cesta k Hotelu Trio viedla od Spišskej Novej Vsi a bolo nutné zísť z hlavnej cesty na poľnú, nespevnenú cestu a pokračovať približne 500 m priamo k budove. Na pobyt sme vyrazili v septembri, bolo trochu mokro, ale bez problémov sme sa dostali k hotelu aj s klasickým osobným autom. Offroad nie je potrebný. 😊

Čo sa zariadenia izby a vlastne celého hotela týka, počítajte naozaj len so skromným a funkčným zariadením. V izbe sa vyspíte na jednoduchej jednolôžkovej posteli, oddýchnete si na, síce starších, ale stále pohodlných kreslách a sprchu si dáte v kúpeľni priamo na izbe. Nábytok je starší, už by ho aj bolo treba vymeniť, ale stále slúži na to, na čo je potrebné. Izba aj kúpeľňa boli čisté. V izbe bola aj menšia chladnička na nápoje a desiatu, a mali sme dokonca balkón, ktorý sa hodí napríklad pre vášnivých fajčiarov alebo na sušenie mokrého oblečenia z túry. Ja som bol spokojný, ale náročný človek by sa tu asi dobre necítil.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou nášho pobytu bola polpenzia. Začali sme večerou. Tá sa skladala z polievky a jednotného menu. Prvý večer sme mali bravčový steak so zemiakmi a druhý večer opäť bravčový steak, tentoraz s hranolčekmi a ryžou. O nejakú pestrú stravu síce nešlo, ale po celodennom výlete sme boli radi za teplú večeru. Po jedle sme si objednali čapované pivo a boli sme spokojní. 😊

Raňajky sa servírovali formou bufetu. Opäť išlo skôr o skromnejšiu ponuku. Na výber boli miešané vajcia, párky, zelenina, syry a šunka a pečivo. Pre tých, čo radšej začínajú deň sladko, bolo nachystané pečivo s marmeládou, čokoládovou nátierkou, jogurtmi a müsli alebo vločky s mliekom. Nechýbala prekvapkávaná káva, čaj, voda a džúsy. Chýbala nám snáď len nejaká miestna špecialitka, ako parené syry, či možno nejakú sladkú buchtu alebo koláč.

Ako sme sa najedli v okolí?

Rozhodne sme nemohli vynechať ani zaujímavé podniky v okolí. Boli sme predsa na Slovensku! Zem fantastických halušiek, bryndze, šúľancov a dobrého piva.

Prvou zastávkou a dobrým tipom po ceste do Tatier je Reštaurácia Gombáš. Nachádza sa hneď pri ceste v obci Hubová, asi 10 km pred mestom Ružomberok, cez ktoré pôjdete tiež. Nám sa ale pri hľadaní reštaurácie nechcelo motať sa mestom, ktoré nepoznáme, tak sme sa pozreli na Google. Podmienkou boli aspoň 4 hviezdy v hodnotení (aktuálne 4,3 hviezdy), čo táto reštaurácia spĺňala, a šlo sa na obed. Slečna servírka asi práve nemala svoj najlepší deň, viac sa totiž usmieva aj moja večne zamračená svokra, ale to nič nemenilo na dobrej miestnej kuchyni. Najviac si tu vraj ľudia pochvaľovali burgre, ale predsa si nedám na Slovensku burger? Začali sme pekne polievkou. Kapustnica. Hmm, tá bola. Potom nasledovali halušky s bryndzou a slaninkou a k tomu nealko pivo Bažant. Taká tá slovenská diétka. Kamarát využil situáciu, že nemusel šoférovať, a zvolil práve Bažant 12 °. Ako hlavný chod si dal panenku s hubovou omáčkou a gnocchi. Tiež si pochvaľoval. Za polievku, hlavné jedlo a pivo sme každý platili približne 25 €.

Kde nám ale chutilo ešte viac, bola Reštaurácia Poniklec v Hrabušiciach. Tá sa nachádza pri jednom zo vstupov do Slovenského raja na chodník Suchá Belá. Tam bolo fantastické úplne všetko! Mal som asi najlepšie halušky v živote a pivo čapovali Urpiner, ktorý nám chutil viac ako Bažant.😊 Kamarát zvolil to isté a pochutnali sme si znamenite. A obsluha bola tentoraz tiež na jednotku! Cena za osobu okolo 15 €.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Priamo v hoteli bolo aj wellness. Vírivka s obrovskými bublinami a plavecký bazén – ten bol síce menší, ale plávať sa v ňom dalo. Aspoň som si pri počítaní dĺžok pripadal ako profík.

Sauny aj odpočivárne boli práve mimo prevádzky, takže tie nemôžem hodnotiť. Vstup sme mali na neobmedzene dlhú dobu, ale nám stačilo približne 40 minút a po náročnom výlete sme boli opäť fresh. Wellness síce privátne nebolo, ale aj napriek tomu, že hotel mohol byť približne z 50 % obsadený, boli sme tam sami. Aspoň sme mohli ohovárať naše drahé polovičky, ktoré tentoraz zostali doma. 😊

Kam sa vydať na výlet?

Okolie Spišskej Novej Vsi je veľmi bohaté hlavne na prírodné krásy, najmä pre čarokrásne Tatry. Ihneď po ceste, kúsok od mesta Ružomberok, sa nachádza Lúčanský Vodopád. Ten vážne stojí za návštevu. Uprostred dediny Lúčky sa pred vami zrazu objaví vodopád ako z filmu! Pod ním je jazierko, v ktorom sa môžete okúpať a okolo jazierka sú veľké lavičky na posedenie a relaxovanie. Všetko je zadarmo, a to vrátane parkoviska asi 20 m od miesta. Priamo k vodopádu vedie chodníček, takže aj osoby s obmedzeným pohybom sa dostanú až k nemu.

Po ceste na hotel sme navštívili Spišský hrad. Ten je síce ešte asi 30 minút smerom na Prešov, ale jeho návštevy neľutujeme. Očakávajte ale skôr zachovalú zrúcaninu alebo hradobný komplex, ako ho sami nazývajú. Vstupné bolo 7 €, čo nie je úplne málo za prechádzku bez sprievodcu, ale prešli sme ako samotný bývalý hrad, tak podhradie, a vôbec prvýkrát v živote som na vlastné oči videl sysľa. Naozajstného sysľa! Pobehujú tam voľne v podhradí, ale sú to plaché zvieratá, na nejaké kŕmenie alebo selfíčka to nebude. Priamo na hrade sme videli pódium a kaviareň, určite sa tu konali nejaké rytierske súboje či iné akcie, ale v čase našej prítomnosti nič také na programe nebolo. Výhľady odtiaľto sú skvelé, aj nejaké to selfíčko si urobíte.

Pomyselným zlatým klincom našej výpravy na Slovensko bol ale Slovenský raj. Vedeli sme, že za 3 dni toho nestihneme veľa, tak sme si vybrali výlet do rokliny Suchá Belá. No suchého tam nebolo nič. Ihneď po vstupe do parku sme zaplatili 1,5 € a vydali sa proti prúdu malého potoka. Ale neočakávajte žiadny nudný výstup! Budete šliapať po spadnutých stromoch, lávkach, rôznych stúpačkách a úplne najlepšie zo všetkého sú výstupy na vodopády po rebríkoch! Nádhera! Úplným vrcholom bol Okienkový vodopád. Pokiaľ ale máte problém napríklad s kolenami alebo členkami, tak si tento výlet poriadne rozmyslite. Možností, kde si zlomiť práve nohu alebo členok je tu veľa... Ale my to zvládli v zdraví. V deň odchodu sme si ešte vyšliapli na Tomášovský výhľad. Opäť nádhera. Ale s deťmi by som sa tu teda bál. Žiadne zábradlie, žiadne bezpečnostné prvky, ale výhľady fantastické.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Trio ***

„Pobyt v Hoteli Trio *** splnil všetko, čo pre návštevu Slovenského raja potrebujete. Teda pohodlné prespanie so sprchou, raňajkami, večerou a po náročnom dni aj možnosť relaxovania v dostatočne veľkej vírivke a v bazéne. Zamestnanci hotela sa k nám správali veľmi pekne a boli príjemní. Čo určite odporúčam, je výlet do rokliny Suchá Belá, návšteva Lúčanského vodopádu, Spišský hrad, pokiaľ máte radi zrúcaniny, a Tomášovský výhľad. Všetko sa dá stihnúť počas 3 dní, ale aby ste si tunajšie okolie naozaj užili, budú vám ešte tak 3-4 dni chýbať. Tu je naozaj čo robiť a už teraz plánujeme, ako sem zavítame budúci rok.”


👍 Pobyt v Hoteli Trio *** bol osobne overený Vladom, členom tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 28. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet