Osobne overené: Recenzia pobytu v rakúskych Alpách v Hoteli Margarethenbad ****

Vydajte sa spolu s Petrom, jedným z majiteľov Travelkingu, do Rakúska. Konkrétne do Hotela Margarethenbad ****, ktorý leží v Alpách. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A aké skvelé výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v rakúskych Alpách v Hoteli Margarethenbad ****

Informácie o pobyte v bodoch:

  • Termín pobytu: 4. 3. 2022 - 6. 3. 2022
  • Ubytovaní sme boli v: Hotel Margarethenbad ****
  • Lokalitou ubytovania sú: Rakúske Alpy
  • Cestoval som s: Partnerkou a psom
  • Stravovanie: Polpenzia
  • Doprava: Autom

Kam a ako sme išli?

Za zimnou dovolenkou a lyžovaním sme sa vybrali do rakúskych Álp, konkrétne k obci Rangersdorf, kde sa nachádza Hotel Margarethenbad ****. Cestovali sme autom a celkovo nám cesta trvala okolo 6 a pol hodiny (z Brna do cieľa to bolo 519 km). Z Bratislavy by cesta trvala približne 5 a pol hodiny, keďže je od hotela vzdialená 458 km.

Ako to bolo s parkovaním?

Hotel, parkovanie a dokonca aj domy majiteľov hotela sú v jednom veľkom ohradenom areáli. Parkovanie sme mali zahrnuté v cene pobytu a rezervácia vopred nebola nutná, pretože v areáli bol dostatok parkovacích miest, a to ako otvorených, tak aj krytých.

Kde sme sa ubytovali?

Ubytovaní sme boli v Hoteli Margarethenbad ****, ktorý sa nachádza v dedinke Lainach. Tá je veľmi dobre značená a cesta k hotelu tak bola ľahká a bez akýchkoľvek problémov. Musím povedať, že lokalita hotela – rakúske Alpy – je ideálna pre všetkých milovníkov hôr. V zime sú tu skvelé možnosti lyžovania, v lete si človek zase užije turistiku a cyklistiku. Dedinka Lainach je menšia a veľmi pokojná, preteká tadiaľto riečka a naskytne sa vám tu nádherný výhľad na okolité hory.

Hotel Margarethenbad **** sa skladá z dvoch budov, ktoré sú spojené krytým mostom, čo je skvelé, pretože sa takto dá ľahko prejsť z izby do wellness centra a nie je nutné chodiť von. Ubytovaní sme boli v priestranných izbách s veľkým balkónom, v ktorých nám vôbec nič nechýbalo. Bola tu komfortná posteľ, posedenie, vlastná kúpeľňa.

Veľké plus je, že ide o rodinný hotel a majitelia sa o hotel nielen starajú, ale priamo v areáli aj bývajú. Súčasťou hotelového areálu je aj bazén, tenisový kurt a lyžiareň, ktorú sme s radosťou využili. K dispozícii bolo aj vybavenie na základný servis lyží.

Ako to bolo s ubytovaním domáceho maznáčika?

Čo by to bol za pobyt, keby sme nevyrazili všetci, a to vrátane nášho psa Amosa. To, že budeme cestovať so psom, sme hotelu nahlásili vopred a za menší poplatok nám to bolo umožnené. Ako som už spomínal, izby v hoteli sú priestranné, takže nie je problém ubytovať sa aj s väčším psíkom. Počas nášho pobytu tu bolo ubytovaných zhruba ďalších 5 osôb so psami, takže je možné vidieť, že majitelia hotela majú k zvieratám naozaj kladný vzťah.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou nášho pobytového balíčka bola polpenzia a so stravou sme boli maximálne spokojní. Raňajky sa podávali od 7:30 do 9:30 formou bufetových stolov. Výber bol naozaj veľký a po celý čas raňajok bolo dostatok jedla, ktoré bolo pravidelne dopĺňané. Nechýbali ani nápoje ako káva a čaj. Počas raňajok si človek tiež vopred vyberá večere – na výber je z 2 jedál. Na večeru je potom tiež k dispozícii neobmedzený šalátový bufet. Hotelová jedáleň je dostatočne priestranná, navyše má každá izba pridelený svoj stôl, takže sa nestane, že by ste sa nemali kam posadiť.

Ako sme sa najedli v okolí?

Počas pobytu sme sa stravovali výhradne v hotelovej reštaurácii. V blízkom okolí je však supermarket InterSpar, kde sa dá nakúpiť jedlo na desiatu alebo rôzne nápoje.

Aké bolo wellness centrum v hoteli?

Súčasťou hotela je veľké wellness centrum, do ktorého sme mali vstup v cene. Vďaka chodbe, ktorá prepája budovu s izbami a budovu s wellness, môžete pohodlne prejsť z izby v župane a žabkách. Súčasťou wellness centra je vírivka, 3-4 sauny a odpočiváreň. S radosťou sme to využili. Do wellness sme zamierili po lyžovačke a trochu sme sa báli, že bude preplnené. Milo nás prekvapilo, že tu bolo iba pár ľudí a vo vírivke ani saune sme sa nekrčili. Vyskúšali sme fínsku aj parnú saunu. Bolo možné taktiež priobjednať si masáž, čo sme osobne nevyskúšali.

Kam sa vydať na výlet?

Hlavným cieľom nášho pobytu bolo lyžovanie. Počas víkendu sme vyskúšali hneď 2 lyžiarske strediská, ktoré boli na vysokej úrovni, a tiež sme si užili krátku prechádzku so psom po neďalekej cyklotrase.

  • Ski areál a ľadovec Mölltal leží asi 25 minút od hotela a boli tu naozaj skvelé podmienky na lyžovanie. Ďalšou výhodou boli slovenskí majitelia, informácie v slovenčine a češtine a ani nás neprekvapilo, že väčšina lyžiarov bola zo Slovenska a Česka. Všeobecne tu však bolo pomerne málo ľudí a dalo sa pohodlne zaparkovať.

  • Ski areál Grossglockner/Heiligenblut taktiež leží zhruba 25 minút jazdy od hotela. Lyžovanie tu bolo úplne bez čakania – málo ľudí, krátke rady, zato parádne dlhé trasy, takže lyžovanie naozaj skvelé. Dali sa kúpiť aj zvýhodnenie skipasy, napr. na 3 hodiny alebo do 13:00 hodín za lepšiu cenu. Navyše si tu užijete krásny výhľad na Grossglockner. Malé mínus bolo parkovanie – nebolo dobre vyriešené a bolo nutné parkovať na okraji cesty.


Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Margarethenbad ****

„Hotel leží ďalej než ostatné hotely v Alpách, kam jazdievame lyžovať, ale tá hodina cesty navyše stála za to. Lyžiarske strediská boli prázdnejšie, takže perfektná lyžovačka. V hoteli bola domáca atmosféra. Osobne mám rád veľké izby s balkónom, čo sme tu aj dostali. Hotel navyše leží v malej dedinke uprostred veľkého areálu, takže je tam naozaj pokoj a človek sa extrémne dobre vyspí. A z balkóna ho ráno poteší výhľad na slnkom zaliate hory. Pobyt bol super aj so psom, blízko je les a rieka. Strava bola skvelá a celkový dojem fakt dobrý.”


👍 Pobyt v Hoteli Margarethenbad **** bol osobne overený Petrom, jedným z majiteľov Travelkingu, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Aktualizované: 26. 4. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet