Osobne overené: Recenzia pobytu v rakúskom Tirolsku v Hoteli Standlhof ***

Vydajte sa spolu s Veronikou, členkou nášho Travelking tímu, do Tirolska. Konkrétne do Hotela Standlhof ***. Aká bola cesta, ubytovanie a strava? A aké výletné ciele by ste si nemali nechať ujsť? To všetko sa dozviete.
Osobne overené: Recenzia pobytu v rakúskom Tirolsku v Hoteli Standlhof ***

Informácie o pobyte v bodoch

Kam a ako sme išli?

Tentokrát sme sa s priateľom vydali do Rakúska. Na našu dovolenku sme si vybrali Hotel Standlhof ***, ktorý leží v mestečku Uderns v Tirolsku. Na pobyt sme vyrážali autom zo Znojma a celkovo mala trasa okolo 500 km. Na ceste sme boli asi 5 a pol hodiny. Pretože sme volili najkratšiu trasu, ktorá viedla aj po diaľniciach, kúpili sme si 10-dňovú diaľničnú známku. Tá nás vyšla na 10 €.

Ako to bolo s parkovaním?

Parkovanie je súčasťou pobytového balíčka a musím povedať, že parkovacích miest tu bolo dostatok. Určite aspoň 20. Parkovisko sa nachádza priamo pred hotelom a nie je potrebné miesto rezervovať vopred.

Hotel Standlhof ***, Osobne overené, Travelking

Kde sme sa ubytovali?

Hotel Standlhof *** sa nachádza v krásnom prostredí Tirolska v malom mestečku Underns. Okolie je plné majestátnych hôr, takže si môžete užívať parádne výhľady hneď od rána. Priamo pred hotelom vedie cesta, ktorá však nie je frekventovaná, takže nás hluk z občasne prechádzajúcich áut nerušil. Vďaka tomu, že hotel stojí priamo v centre mestečka, sú z neho skvele dostupné všemožné obchodíky aj vlaková zastávka.

S priateľom sme boli ubytovaní v štandardnej dvojlôžkovej izbe s manželskou posteľou, dvomi nočnými stolíkmi a posedením (stolička a malý stolík). Izba bola plná štýlového dreveného nábytku, z ktorého ma osobne zaujala nádherná ručne vyrezávaná šatníková skriňa. Nechýbala ani vlastná kúpeľňa so sprchovacím kútom a toaletou. Izba bola komfortná, čistá a pretože sa nachádzala na 2. poschodí, tak sme z balkóna s posedením mali parádny výhľad.

Ako sme sa najedli v ubytovaní?

Súčasťou nášho pobytu bolo stravovanie formou polpenzie. Prvý deň nás čakala jednotná večera, ktorá sa skladala z polievky, hlavného jedla a dezertu. Nápoje neboli súčasťou, ale bolo ich možné doobjednať. Pán čašník Jánosz bol veľmi príjemný a počas večere sme sa s ním pekne porozprávali. U ďalších večerí potom bola možnosť výberu hlavného chodu z menu. K tomu je súčasťou večere aj jednotná polievka, šalát a dezert. My sme mali pri hlavnom jedle na výber z rumpsteaku s hranolkami a dipom, pečeného kurčaťa s vínnou omáčkou a rozmarínovými zemiakmi alebo vegetariánsku možnosť – domáce cestoviny s horským syrom a opečenou cibuľkou. Pri pokrmoch tiež môžete zvoliť veľkosť porcie: buď normálnu alebo malú (pre deti či menších jedákov).

Hotelové raňajky boli naozaj luxusné. Mali sme na výber rôzne druhy syrov, šuniek, miestnu tirolskú slaninu, veľa zeleniny, ovocia, rôzne sladké i slané pečivo, vajíčka, müsli a miestne domáce marmelády. Tiež tu bolo na výber 30 druhov čajov, džúsy a káva. Myslím, že som lepšie raňajky ešte nezažila!

Reštaurácia bola celá drevená s naozaj krásnymi prvkami a dekoráciami. Určite musím vyzdvihnúť fakt, že všetky produkty, ktoré sa v reštaurácii podávajú (od mäsa cez pečivo, syry, údeniny a marmelády až po čaje) sú vyrábané z regionálnych surovín. Hotel takto podporuje miestnych farmárov a výrobcov, čo nám s partnerom príde veľmi sympatické.

Ako sme sa najedli v okolí?

Počas pobytu sme sa vydali na výlet ku Krimmelským vodopádom, kde sme sa občerstvili v reštaurácii umiestnenej priamo na vrchole vodopádov. Ochutnali sme miestnu polievku a pivo, oboje nám chutilo. :)

Hotel Standlhof ***, Osobne overené, Travelking

Kam sa vydať na výlet?

Príroda v okolí hotela je naozaj úžasná. Človek si tu môže vybrať z množstva možností výletov, či už lanovkami alebo po značených turistických trasách. My sme sa s priateľom vydali na výlet ku Krimmelským vodopádom, ktoré sú vzdialené asi 26 km od hotela. Tieto vodopády nájdete ukryté v prírode Národného parku Vysoké Taury. Sú najväčšie v Európe, majú úctyhodných 93 m a nachádzajú sa v nadmorskej výške 1 420 m n. m. Trasa nie je nijako náročná, takže je vhodná aj pre rodiny s deťmi alebo turistov so psíkmi. Byť v prítomnosti takýchto vodopádov bol naozaj jedinečný zážitok, z ktorého sme boli obaja unesení.

Pre vstup je nutné uhradiť mýto, ktoré stojí 10,50 €, v prípade spiatočnej cesty priplatíte navyše ďalších 8 €. Ak sa chcete plateniu mýta vyhnúť, dá sa k vodopádom dôjsť aj okľukou cez serpentíny. Samotný vstup na vodopády potom stojí 5 € za osobu.


Hotel Standlhof ***, Osobne overené, Travelking

Záverečné hodnotenie pobytu v Hoteli Standlhof ***

„S pobytom v Hoteli Standlhof *** sme boli nadmieru spokojní. O hotel sa stará rodina Eberharter-Putzovcov a služby, ktoré ponúka sú naozaj na vysokej úrovni. Personál tvoria členovia tejto rodiny a vyjdú vám vždy v ústrety. Jánosz, s ktorým sme sa počas dovolenky zoznámili, nás sprevádzal celým pobytom a bolo skvelé komunikovať v nemčine s niekým v našom veku. :) Stravovanie je tu na excelentnej úrovni. S partnerom sa v gastronómii a princípoch hotelierstva skvele orientujeme, takže vieme oceniť dobrý prístup a kvalitné služby. Tu bolo všetko na 1*. Veľmi nás potešilo, že v kuchyni používajú výhradne lokálne suroviny od miestnych farmárov a výrobcov. Izba bola pekná s balkónom, posedením a výhľadom na nádherné hory. Vďaka tomu, že sa hotel nachádza v centre mestečka, je to všade blízko. Celá dovolenka bola parádna a radi sa sem vrátime.“


👍 Pobyt v Hoteli Standlhof *** bol osobne overený Veronikou, členkou tímu Travelking, a jeho návštevu môže s pokojným srdcom odporučiť aj vám. Ďalšie osobne overené hotely si môžete pozrieť tu.

Autor článku:

Veronika CsászárováVeronika Császárová
Aktualizované: 28. 3. 2024

Články, ktoré by vás mohli zaujímať

Najpredávanejšie pobyty

Inšpirujte sa tými najpredávanejšími pobytmi za posledný týždeň

Zabudli ste heslo?

Získajte nové!

Môžete sa prihlásiť aj pomocou sociálnej siete:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Chcem sa registrovať

Alebo sa zaregistrujte pomocou sociálnych sietí:

Registráciou prostredníctvom Facebooku či Google súhlasím s Obchodnými podmienkami a potvrdzujem, že som sa zoznámil/a so Zásadami ochrany osobných údajov.

Zabudli ste heslo?

Nevadí! Stačí zadať váš e-mail a my vám pošleme odkaz, kde si vytvoríte nové.

Tento e-mail u nás není zaregistrovánVytvořit účet